۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۸۶۲۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۰۹-۱۰-۱۳۹۱
کد ۲۴۸۶۲۷
انتشار: ۰۹:۰۳ - ۰۹-۱۰-۱۳۹۱

مدیریت ریسک در صنعت بیمه

در واقع مدیریت ریسک، به تصمیم‌ گیری آگاهانه ‌تر، برنامه‌ ریزی منسجم و استفاده بهتر از منابع منجر می ‌شود؛ مدیریت ریسک، شرکت‌ ها را در راه دستیابی به هدف‌ های مالی و استراتژیک خود در مواجه با مخاطرات ناشی از پیچیده شدن دائمی ‌اقتصاد جهانی توانمند می‌ کند.
صنعت بیمه -  پیشرفت در تکنولوژی همراه با کاهش موانع تجاری در بسیاری از کشورها منجر به جهانی شدن تجارت شده است.

به همین دلیل، با افزایش روز افزون بازار جهانی، طیف وسیعی از شرکت ها و سازمان ها با انجام تجارت در کشورهای گوناگون مانند صادرات و واردات محصولات، ارائه خدمات به خارج از کشور، سفر کارمندان به خارج از کشور یا در اختیار گرفتن کارمندان خارج از کشور در معرض ضرر و زیان ها و ریسک های بین المللی قرار گرفته و با خطراتی چون تروریسم، آدم ربایی، ریسک مربوط به پول رایج، محدودیت های صادرات و واردات، مشکلات ارتباطی و تکنولوژی و ضعف بازار مالی رو به رو  می شوند.

از سوی دیگر، مدیریت ریسک در یک شرکت جهانی با چالش هایی مانند ناتوانی ارزیابی دقیق ریسک در برخی از کشورهای توسعه نیافته، فقدان صنعت بیمه پیشرفته در برخی کشورها، قوانین محلی برخی کشورها در خرید انواع خاصی از بیمه ها، وجود تفاوت در مالیات بیمه کشورها، محدودیت مرسوم پوشش بیمه و محدودیت در خرید بیمه به علت مخالفت عقاید مذهبی برخی از جوامع با پرداخت بهره رو به رو است.

بر همین اساس، شرکت های جهانی به دنبال یافتن راه حلی برای جهانی شدن مدیریت ریسک و سازماندهی بیمه بین المللی برآمدند و شیوه های گوناگونی را برنامه ریزی کردند که محبوب ترین نوع و شیوه این است که یک بیمه گر جهانی از طریق مراجعه کنندگان خود و با بیمه گرهای شریک در هر کدام از کشورهایی که در آنها شرکت بیمه گذار فعالیت می کند، کار کند تا پوششی هماهنگ به صورت جهانی فراهم شود.

بزرگترین فایده ‌ای که مدیریت ریسک برای یک شرکت دارد این است که به طور کلی وقوع حوادث قابل اجتناب و هزینه ‌های مربوط را در حوزه پوشش دارایی آن پایین می ‌آورد و از این طریق در تداوم فعالیت تجاری سهیم می ‌شود.

در واقع مدیریت ریسک، به تصمیم‌ گیری آگاهانه ‌تر، برنامه‌ ریزی منسجم و استفاده بهتر از منابع منجر می ‌شود؛ مدیریت ریسک، شرکت‌ ها را در راه دستیابی به هدف‌ های مالی و استراتژیک خود در مواجه با مخاطرات ناشی از پیچیده شدن دائمی ‌اقتصاد جهانی توانمند می‌ کند.

ماهیت شرکت ‌های بیمه به‌ گونه‌ ای است که در این شرکت ‌ها، ‌مدیریت ریسک به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار است. علت این مسئله آن است که اساسا نقش بیمه، قبول ریسک مشتریان است؛ یعنی بیمه ‌گذار با خرید بیمه‌ نامه در واقع ریسک خودش را به شرکت بیمه منتقل می‌ کند. بنابراین طبیعی است که شرکت بیمه در رابطه با مدیریت ریسک‌ هایی که می پذیرد کنترل بیشتری داشته باشد.

این در حالی است که پیچیدگی محیطی، شدت رقابت، رواج تکنولوژی‌ های نو و پیشرفته، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، روش های نوین عرضه کالاها و مسائل زیست محیطی از عوامل عمده ‌ای است که موجب شده سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در دوران حیات خود با ریسک‌ های بسیار متعدد و خطرات زیاد و حتی پیش بینی نشده مواجه شوند.

شاید بزرگترین محرک افزایش توجه بین المللی به تجارت بیمه، جهانی شدن شرکت های است که بیمه می کنند و خدمات مدیریت ریسک را از بیمه گر می خرند. این مشتریان جهانی به طور فزاینده خواستار خدمات ریسک با کیفیت بالا هستند که منجر شده بسیاری از بیمه گرها، قابلیت های بین المللی خود را گسترش دهند.

از سوی دیگر، شرکت های جهانی برای بهینه کردن برنامه ریزی ها، شیوه های مدیریتی ریسک بیمه در سراسر دنیا، انجمن های متعددی را در این زمینه تشکیل داده اند که هر ساله نشست ها و مقالات بسیاری را منتشر می کنند.

در اقتصادهای توسعه یافته اهمیت و نقش مدیریت ریسک در تحقق هدف های سازمانی به خوبی شناخته شده و به درستی از دستاوردهای آن بهره مند می شوند. در حالی که در بیشتر کشورهای در حال توسعه این شناخت هنوز به دست نیامده است و به رغم خسارت های چشمگیری که در نتیجه نبود سیستم های مدیریتی ریسک بر اموال و دارایی ها، امکانات و نیروی انسانی این جامعه وارد شده، تلاش های قابل توجهی برای تامین خسارت ها انجام نشده است.

در تمام انواع بیمه‌ ها نقش بیمه گران را در كاهش خسارت های مالی و جانی نباید نادیده گرفت. بیمه گران در فرایند بیمه كردن ریسك ها انگیزه و تمایل زیادی برای شناسایی و ازبین بردن شرایط خطرزا دارند و از طرق مختلف از جمله بازدیدهای اولیه ای كه از ریسك ها انجام می دهند و یا تخفیف هایی كه در میزان حق بیمه ریسك های خوب و ایمن می دهند و یا تخفیف هایی كه به علت عدم ایجاد خسارت در بعضی از رشته های بیمه ای مانند بیمه های اتومبیل می دهند، این نقش را ایفا می كنند. و زمانی که حادثه و خسارتی رخ می دهد، بیمه گر تلاش می كند تا علت حادثه را بداند تا بتواند ریسك مربوطه را در آینده كاهش دهد.

منبع: فایننشال تایمز

برچسب ها: ریسک ، صنعت بیمه
ارسال به دوستان
اردوغان: بشار اسد در مسیر خطر ایستاد و قدر همسایگی با ترکیه را ندانست‌/ در آزمون انسانیت قبول شدیم روانشناس معروف: چیزی به نام انتقاد سازنده در روابط زوجین وجود ندارد (فیلم) در سال ۲۰۲۵ بیت کوین بخریم یا طلا؟ تویوتای ژاپن به مراسم تحلیف ترامپ یک میلیون دلار کمک کرد رئیس وجب به وجب استانبول را گردش می کند! (فیلم) پل ارتباطی سونیک‌ و اتریوم فعال شد! پس چرا قیمت FTM همچنان کاهش می‌یابد؟ بدتر از نیمار، بازیکنی که بیشترین افت قیمت را داشت حضور تیمی از دادستانی جمهوری آذربایجان در محل سقوط هواپیمای این کشور ترکیب پرسپولیس و خیبر خرم آباد ادعای شبکه ۱۲ اسرائیل: بمبی که هنیه را به شهادت رساند، در بالش شخصی او کارگذاشته شده بود تحلیلگران: دارندگان آلت کوین‌ها در سال ۲۰۲۵ فوق‌العاده ثروتمند خواهند شد امام جمعه اهواز: جهان به زودی شاهد تحولات بزرگی خواهد شد قصه تیتراژ «شهریار»؛ «موسیقی خوب» هدیه این آهنگساز است بیانیه انجمن فین‌تک ایران درباره اقدامات مخرب بانک مرکزی در حوزه رمزارزها هشدار جدی ژائو؛ اشتباهی که می‌تواند به قیمت از دست دادن رمزارزهایتان تمام شود!