۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۸۶۴۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۰۹-۱۰-۱۳۹۱
کد ۲۴۸۶۴۲
انتشار: ۰۹:۳۶ - ۰۹-۱۰-۱۳۹۱

افزایش منابع مالی مبارزه با تغییرات آب و هوایی

بنابر تجزیه و تحلیل انجام شده، 21 کشور ثروتمند جهان از جمله آمریکا، استرالیا، ژاپن، کانادا و انگلیس، مبلغ 58.7 میلیارد دلار را در سال 2011 صرف پرداخت یارانه سوخت‌های فسیلی کرده، در شرایطی که متعهد به پرداخت 11.2 میلیارد دلار برای تامین مالی مبارزه با تغییرات آب و هوایی در کشورهای فقیر شده‌اند.
جهان نیازمند افزایش منابع مالی مبارزه با تغییرات آب و هوایی

به گزارش گروه بین الملل زیست نیوز، بنابر بررسی‌های صورت گرفته، 21 کشور ثروتمند جهان برای پرداخت یارانه سوخت‌های فسیلی پنج برابر بیشتر نسبت به منابع مالی اختصاص یافته برای کشورهای فقیر در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و انطباق با اثرات تغییرات آب و هوایی هزینه کرده‌اند.

به گفته "استفن کرتزمن"، مدیر اجرایی "اُیل چنج اینترنشنال"، تجزیه و تحلیل این مرکز نشان می دهد که کشورهایی که به ظاهر در مسیر مبارزه با تغییرات آب و هوایی حرکت می کنند باید منابع مالی خود را به گونه‌ای دیگر هزینه کنند. در حقیقت، دولت‌ها هزینه قابل توجهی را به جای حل مشکل، به گسترش آن اختصاص داده و از این رو، نمی توان چشم انداز امیدوار کننده‌ای را برای مقابله با تغییرات آب و هوایی ترسیم کرد.

بنابر تجزیه و تحلیل انجام شده، 21 کشور ثروتمند جهان از جمله آمریکا، استرالیا، ژاپن، کانادا و انگلیس، مبلغ 58.7 میلیارد دلار را در سال 2011 صرف پرداخت یارانه سوخت‌های فسیلی کرده، در شرایطی که متعهد به پرداخت 11.2 میلیارد دلار برای تامین مالی مبارزه با تغییرات آب و هوایی در کشورهای فقیر شده‌اند. از سوی دیگر، کشورهای ثروتمند جهان متعهد شده‌اند تا میزان کمک‌های مالی خود در این زمینه را تا سال 2020 به 100 میلیارد دلار افزایش دهند. اما تاکنون، چگونگی تامین و پرداخت چنین مبلغی مشخص نشده است.

یارانه سوخت‌های فسیلی از 312 میلیارد دلار در سال 2009 به 409 میلیارد دلار در سال 2010 افزایش یافته که به معنای افزایش تقریبا 100 میلیارد دلاری است. همچنین، در صورتی که اقدام‌های اصلاحی از سوی دولت‌ها صورت نگیرد، پیش بینی‌ها از افزایش این رقم به 660 میلیارد دلار تا سال 2020 حکایت دارند.

در این میان، آمریکا بالاترین میزان پشتیبانی مالی برای یارانه سوخت‌های فسیلی را به خود اختصاص داده و در سال 2011 بودجه‌ای 13.1 میلیارد دلاری را صرف آن کرده است. در مقابل، این کشور تنها 2.5 میلیارد دلار را برای بودجه‌های مبارزه با تغییرات آب و هوایی اختصاص داده است. این در شرایطی است که آمریکا بیشترین سهم را در تغییرات آب و هوایی داشته و پس از چین، دومین تولید کننده بزرگ گازهای گلخانه‌ای جهان محسوب می شود.

در تجزیه و تحلیل شرایط 21 کشور ثروتمند جهان، تنها ژاپن هزینه‌های بیشتری را برای مقابله با تغییرات آب و هوایی نسبت به یارانه‌های سوخت‌های فسیلی پرداخت کرده است.

به گفته کرتزمن، اعضای گروه "جی20" در سال 2009 با کاهش یارانه‌های سوخت‌های فسیلی موافقت کردند، اما از آن زمان تاکنون، به جای روند کاهشی، شاهد روند افزایشی پرداخت یارانه‌ها بوده‌ایم.

این در شرایطی است که "بان کی مون"، دبیر کل سازمان ملل، نیز در نشست آب و هوایی دوحه اعلام کرد که هیچ فرد یا کشوری، چه فقیر و چه ثروتمند، از اثرات تغییرات آب و هوایی مصون نخواهد ماند.

اثرات زیست محیطی یارانه‌های سوخت‌های فسیلی قابل توجه هستند. در حقیقت تغییرات آب و هوایی چالشی جدی در دنیای مدرن امروز برای نوع بشر، شیوه زندگی ما و برنامه‌هایمان برای آینده محسوب می شود. این مشکلی جهانی بوده و از این رو، نیازمند ارائه راه حلی منسجم با مشارکت تمامی کشورهای جهان است. بی شک، این اقدام برای پیشگیری از سرنوشتی نگران کننده و شوم ضروری است.  

 

ارسال به دوستان
بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس)