۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۹۵۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۹ - ۱۳-۱۰-۱۳۹۱
کد ۲۴۹۵۶۹
انتشار: ۰۸:۵۹ - ۱۳-۱۰-۱۳۹۱

5 تغییر نرم افزاری مناسب برای اپل در سال 2013

منابع معتبر می گویند که اپل در حال حاضر مشغول کار بر روی یک تغییر سراسری در زمینه رابط کاربری اپل تی وی است تا به آن رنگ و بویی شبیه آیتونز 11 ببخشد. همان طور که می دانید اپل با انتشار آیتونز 11 تغییرات مهم و جذابی را که در اینترفیس این برنامه به وجود آورده بود، رونمایی کرد که با استقبال قابل توجهی روبرو شد.
نارنجی - 2012 از جنبه معرفی محصولات سخت افزاری، سال خوبی برای اپل بود. در این سال کمپانی دو نسخه از آیپد، نسل اول آیپد مینی، آیفون 5 و آیپاد تاچ با طراحی مهندسی جدید، همچنین آیپاد نانو، مک بوک پرو رتینا، و آیمک زیبای 2012 را به دنیا معرفی کرد و البته که نکات منفی هم در کارنامه کمپانی دیده می شود از جمله اپلیکیشن نقشه و تغییرات مدیریتی بزرگ.

با این حال، تغییر رکن ثابت تمام جنبه های زندگی است و نباید تنها به تغییرات سخت افزاری پرداخت. سخت افزار کالبدی است که روح نرم افزار در آن قرار می گیرد و وسیله تعامل ما با دستگاه می شود. از آنجایی که تقریباً تمام محصولات اصلی اپل در سال 2012 دستخوش تغییر و تحول در طراحی ظاهری شدند، انتظار نداریم که محصول مهمی (جز آیپد پنجم) نسبت به نسل قبلی خود تغییر چندانی بکند. بنابراین به 5 تغییر که خوب است اپل در زمینه نرم افزار انجام دهد، می پردازیم.

1. اینترفیس جدید برای اپل تی وی، الهام گرفته از طراحی آیتونز 11 

منابع معتبر می گویند که اپل در حال حاضر مشغول کار بر روی یک تغییر سراسری در زمینه رابط کاربری اپل تی وی است تا به آن رنگ و بویی شبیه آیتونز 11 ببخشد. همان طور که می دانید اپل با انتشار آیتونز 11 تغییرات مهم و جذابی را که در اینترفیس این برنامه به وجود آورده بود، رونمایی کرد که با استقبال قابل توجهی روبرو شد. صفحه خانگی اپل تی وی در حاضر چیزی است شبیه iOS؛ دکمه های بزرگ آن کانال های مختلف را بر روی اپل تی وی نمایندگی می کنند. هر چند این در منوی اصلی خوب جواب می دهد ولی نیاز به عناصر گرافیکی بهبود یافته به شدت حس می شود.

اکثر منوی های زیربخشی خیلی شبیه رابط کاربری FrontRow  هستند: خطوط نوشتاری که به فهرست های بیشتر ختم می شوند. با این وجود، آیتونز 11 عناصر ناوبری برجسته ای را برای اداره برنامه رونمایی کرد که با آمدن آنها به اپل تی وی، یک اینترفیس جذاب تر و مهمتر از آن یکپارچگی بیشتر با آیتونز حاصل خواهد شد و گشت زدن بین آلبوم های مختلف آسان می شود. در اصل چنین تغییری بسیار منطقی خواهد بود زیرا اپل تی وی چیزی نیست جز یک نسخه دیگر از آیتونز، فقط این بار روی تلویزیون.

2. iWork جدید برای OS X و iOS 

آخرین نسخه اصلی iWork برای OS X در ژانویه 2009 بیرون آمد. یعنی در حدود یک هفته دیگر، 4 ساله خواهد شد. آپدیت های کوچکی برای آن عرضه شده، از جمله پشتیبانی iCloud و پشتیبانی از نمایشگر رتینا ولی به جز آن، بسته نرم افزاری تولید محتوای اپل در 4 سال اخیر به روز رسانی مهمی دریافت نکرده. این در حالی است که اکثر کامپیوترهای موجود در بازار کمتر از 4 سال سن دارند و این اصلاً کارنامه خوبی برای اپل نیست.

iWork برای OS X نیازمند بهبودهایی است. نرم افزار Pages به تنهایی در پشت سر نسخه آخر ورد مایکروسافت، تک و تنها رها شده و فاصله ای زیاد بین آنها هست. همچنین در 4 سال اخیر تعداد ارورهایی که با باز کردن اسناد ورد در Pages مشاهده می کنیم، بیشتر شده. ضمن اینکه هنوز Pages پشتیبانی Document Map را برای اسناد ارائه نمی کند که یک قابلیت مهم برای افرادی است که با نوشته های طولانی سر و کار دارند. Numbers و Keynote هم در پس پشت رها شده اند.

iWork برای iOS با عشق و علاقه بیشتری به روز رسانی شده ولی هنوز اگر با iCloud از آن استفاده کنید، تقریباً بی استفاده است. هم اکنون تقریباً هر بار که بخواهید سندی را که جز با Numbers ،Pages یا Keynote نصب شده بر روی OS X ساخته شده باشد، با iWork روی iOS  باز کنید، iOS می گوید که باید برخی از عناصر مهم آن را حذف کنید و بعد گزینه "حذف این عناصر و باز کردن سند فعلی" یا "حذف این عناصر و باز کردن یک کپی از سند فعلی" را ارائه می کند.

انتخاب هر یک از گزینه ها، سینک با iCloud را بی فایده می کند و ممکن است شما با یک سند خراب روبرو شوید؛ مگر اینکه چندین کپی از فایل داشته باشید که برخی دارای عناصر مورد نظر باشند و برخی دیگر خیر. هیچ کدام از این کارها بهینه نیست و برای همین هم در برخی موارد iWork برای iOS بی فایده است. شاید در سال 2013 این وضعیت تغییر کند و دو سیستم عامل، طبق چیزی که مدیر عامل گفته یکپارچه تر شوند.

3. iLife جدید برای OS X 

زمانی بود که iLife یکی از دلایل مهم فروش مک های اپل بود. اما اینک که دوره خیزش دستگاه های مبتنی بر iOS و ایفای نقش اصلی آنها در بخش سودآوری اپل است، دیگر افزودن ویژگی های جدید به iWork برای بالا بردن تعداد کاربران مک در اولویت قرار ندارد. حالا دیگر آیفون و آیپد پرچمدار وارد کردن مردم به باغ سبز و بسته اپل هستند.

آخرین نسخه iWork در سال 2010 بیرون آمد، یعنی بیش از 2 سال قبل. بد نیست تغییراتی در این بسته نرم افزاری نیز ببینیم و یک روح تازه به iLife دمیده شود.

4. حذف اسکیومورفیسم از iOS 7 و OS X 10.9

بعد از فاجعه نقشه، تیم کوک سِمت های اجرایی اسکات فورستال را از او گرفت. شاید از ابتدا سپردن این پروژه به او کار صحیحی نبود. به هر حال با رفتن فورستال، مهمترین پشتیبان اسکیومورفیسم دیگر در اپل حضور ندارد و این سبک طراحی می تواند برای همیشه از iOS و OS X بیرون برود. حالا جانی آیو مسئول طراحی ظاهری هر دو سیستم عامل است و به نظر می رسد که او از اسکیومورفیسم متنفر باشد. بنابراین امیدواریم نسل های بعدی iOS و OS X را عاری از این سبک ببینیم؛ تقویم، ادرس بوک، یادآوری ها، یادداشت ها و ... در خط اول قرار دارند.

محصولات اپل شیک و ظریف هستند و نرم افزار روی آنها هم باید چنین باشد.

5. اپلیکیشن Movie Trailers برای باقی دنیا 

این اپلیکیشن برای کاربران در امریکا در دسترس است ولی هنوز کاربران اکوسیستم اپل در سایر نقاط دنیا منتظر هستند که بتوانند به سرعت پیش نمایش فیلم های روز دنیا را مشاهده کنند. این تنها اپلیکیشن اپل -در هر دو پلتفرم- است که فقط منحصر به امریکا است و این هیچ منطقی ندارد.

جالب اینجا است که اپل سایت مربوط به movie trailers را هم برای کشورهای مختلف در دسترس قرار داده ولی معلوم نیست که چرا اپلیکیشن محدود شده.

برچسب ها: نرم افزار ، اپل ، سال 2013
ارسال به دوستان