۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۵۰۶۶۳
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۱۹-۱۰-۱۳۹۱
کد ۲۵۰۶۶۳
انتشار: ۱۱:۰۶ - ۱۹-۱۰-۱۳۹۱
روشی برای سرکیسه کردن ساده لوحان

چوپان های دروغگو

آنها در این تماس تلفنی، می گویند که گنجی یافته اند و مدعی می‌شوند که شماره فرود مورد نظر را تصادفی و با کمک گرفتن از ترتیب شماره‌های سوره‌های قرآن گرفته‌اند و می‌خواهند برای فروش گنج از آنها کمک بگیرند.
 عصرایران ؛ دکتر رضا غنی‌لو* - دو نظریه اصلی درباره آگاه‌سازی‌ رسانه‌ای از روش‌های بزهکاری وجود دارد.
 
مخالفان بر این عقیده‌اند که هرگونه اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی‌ درباره روش‌های بزهکاری اشتباه است چرا که خود وجهی آموزشی و تشویقی دارد و به نوعی می‌تواند افراد در معرض آسیب را با شناخت روش‌های جدیدتر به حوزه بزهکاری حرفه‌ای بکشاند و این نوع آگاه‌سازی‌ همچنین باعث ایجاد جوی تنش‌زا در جامعه می‌شود. دکتر غنی لو
 
در مقابل گروه دوم می‌گویند آگاه‌سازی،‌ مشارکت دادن مردم در مقابله با انواع بزهکاری است و در واقع به‌مثابه واکسن اجتماعی از مردم در مقابل خطرات احتمالی بزهکاران در سطح جامعه صیانت می‌کند. گواه اینکه بسیار اتفاق می‌افتد که شاکیان پرونده‌های مختلف کلاهبرداری با حضور در اداره آگاهی وقتی در جریان کلاهبرداری قرار می‌گیرند، گلایه‌مندند که چرا پیش از وقوع این جرائم، درباره آنها آگاه‌سازی‌ نشده است.

این مقدمه اما بهانه‌ای است برای پرداختن به یکی از انواع کلاهبرداری‌هایی که در سال‌های اخیر رواج زیادی داشته است؛ کلاهبرداری‌هایی که با فروختن سکه‌های تقلبی صورت می‌گیرد. گرچه تا‌کنون بارها و بارها درباره این نوع کلاهبرداری اطلاع‌رسانی شده اما باز هم افرادی هستند که همچنان در دام این کلاهبرداران گرفتار می‌شوند.
 
در این نوع کلاهبرداری، مجرمان از طریق تلفن همراهی که هویت صاحب آن مشخص نیست به‌طور تقریبی در یک دوره کلاهبرداری برای قریب به 100شماره تصادفی پیامک می‌فرستند و در این پیامک خود را چوپان و یک روستایی دامدار از خطه جنوب و جنوب غربی ایران معرفی می‌کنند که به تازگی حین صحراگردی به گنجی که بیشتر شامل سکه‌های طلای قدیمی است برخورد کرده است.

این اشخاص با ساده لوح نشان‌دادن خود و تأکید بر اینکه یافته آنها، گنجی حلال است و آنها به‌خاطر روستایی و بی‌سواد بودن قادر به فروش آن نیستند، اعتماد طعمه‌شان را جلب می‌کنند.
 
بعد مدعی می‌شوند که شماره آنها را تصادفی و با کمک گرفتن از ترتیب شماره‌های سوره‌های قرآن گرفته‌اند و می‌خواهند برای فروش گنج از آنها کمک بگیرند. این کلاهبرداران در فاز دوم با تطمیع قربانی به اینکه اولا این راز را از دیگران باید مخفی نگاه دارد و دوم اینکه او امانتدار آنها (بخوانید کلاهبرداران) در فروش این سکه‌هاست، فرد را دعوت به بازدید از این گنج برای شراکت در فروش آن می‌کنند. فاز سوم این طرح اما معمولا با دو سناریو همراه است:
 
اگر قربانی ساده‌لوحانه برای خرید سکه‌ها با پول برسر قرار بیاید، امکان به‌یغما رفتن پول و حتی خودرو و دیگر لوازم با ارزش شخص توسط این دسته از کلاهبرداران وجود دارد و اگر نه، این گروه با دادن چند سکه تاریخی طلا یا نقره اصل، طمع قربانی را بر می‌انگیزانند.

قربانی‌ها نیز معمولا با نشان دادن این سکه‌ها به خبرگان، متوجه ارزش بالای آن می‌شوند و برای به‌دست‌آوردن سود بیشتر سعی می‌کنند همه این سکه‌ها را با قیمتی غیرواقعی از کلاهبرداران بخرند و به خیال خود سر آن چوپان کلاه بگذارند. غافل از آنکه صیادی که اکنون قصد صید کرده خود پیش‌تر صید شده است.
 
به این ترتیب در فاز نهایی کلاهبرداران وقتی قربانی را با پول نقد به محل قرار می‌کشانند با بدل‌اندازی و ارائه سکه‌هایی که در بسیاری از مواقع حتی ارزش فلزی هم ندارند، پول را از قربانی گرفته و به این ترتیب اموال او را به یغما می‌برند. در مواجهه با این دست از کلاهبرداری‌ها هشدار‌هایی جدی برای مردم وجود دارد.

نخستین توصیه در این زمینه عدم‌پاسخ‌گویی به هرگونه تماس و یا پیامک افراد ناشناسی است که پیامک‌هایی حاوی موارد فوق‌الذکر را برای شما فرستاده‌اند. دوم اینکه اشخاص اگر قصد پیگیری موضوع را نیز دارند بهتر است هرگونه قرار ملاقاتی را با هماهنگی پلیس منطقه انجام دهند و همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که خرید و فروش میراث فرهنگی تحت عنوان گنج و دفینه، خارج از نظارت سازمان میراث فرهنگی برای خریدار و فروشنده جرم تلقی می‌شود.
 
* مدیرعامل باشگاه خبرنگاران پلیس و کارشناس رسمی دادگستری

برچسب ها: چوپان دروغگو
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۳۷
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
4
149
شهری که قانون نباشه قورباغه هفت تیرکشه
سامان جلالي
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
2
92
سلام. من باستان شناس هستم. اين مورد دقيقا براي يكي از بستگان من چند سال پيش اتفاق افتاده و خوشبختانه ايشان با مشورت با من از ادامه ملاقاتها منصرف شده بود و به خير گذشت. از اطلاع رساني عصر ايران تشكر ميكنم
سامان
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
84
یعنی خیلی سخته هویت صاحبان تلفن های همراه را پیدا کرد؟ من که باور نمی کنم. راستی به من هم از این پیامکها فرستاده شد با شماره .....0916 حالا پیدا کردنش بنظر میرسه خیلی سخت نباشه
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
58
من خودم همین الان یه sms اینجوری دارم چطور میتونم کمک کنم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
5
40
این است عاقبت طمع کنندگان....
آدمای طامع کلاهشان را بالاتر بگذارند...
مجتبي
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
2
43
باسلام سال قبل يك شخص به من اس ام اس داد و گفت گنج پيدا كرده و هر سكه 300.000 تومان بايد پول بدهم و قرارما را در يك ده در همدان گذاشت من گفتم شماره من را ازكجا آوردي گفت استخاره كردم شماره شما در آمد بعد من به دروغ خودم رو مامور آگاهي اعلام كردم و گفتم شما خيلي بدشانسي كه شماره من رو گرفتي ....... ايشان هم خط خود را براي هميشه خاموش نمود ....
همه اينها دروغ است .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
31
یکی از این موارد یک سال پیش به من پیام داده بود ولی من با تحقیق از اینترنت متوجه کلاهبردار بودن آنها شدم وبه شماره ای که در آن سایت بود زنگ زدم وماجرا را گفتم ولی آنها حتی شماره ی آن شخص را نیز از من نگرفتند ولی گفتند باشه
sattari
Germany
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
31
20
oonikeh khar misheh
pas khareh
behtareh saresh kolah bereh
ta yad begireh
جمشيد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
29
يكي را مي شناسم كه از حوالي اراك و همدان باهاش تماس گرفتند و چند سال پيش 20 ميليون را ازش زدن _ ساده لوح زمينش را فروخته بود- و گويا شانس آورده كه نكشتنش!
پرهام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
7
22
"خرید و فروش میراث فرهنگی تحت عنوان گنج و دفینه، خارج از نظارت سازمان میراث فرهنگی برای خریدار و فروشنده جرم تلقی می‌شود."

نظر من اصلی ترین دلیلی که منجر به شکل گیری چنین ب کلاهبرداری هایی میشه ممنوعیت فوق هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
31
حدود 2 سال پیش فردی با من تماس گرفت وگفت " من چوپانم ودرحین چرا کوزه پرازسکه های قدیمی یافته ام وشماره شمارا ازقران درآورده ام وخدابه شما نظر کرده است و..." به اوگفتم من نمی خواهم ، گفت : این ها متعلق به شماست (با توجه به استخراج شماره ازقرآن ) بعد از صحبت تلفنی طولانی به اوگفتم سهم مرا به میراث فرهنگی آن شهر تحویل دهد و او به ناچار ازمن قطع امید نمود
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
19
اینها به من هم زنگ زدن وهمین حرفا راگفتن بعدش تو شهرستان ازنا باهام قرار گذاشتند اتفقا مرحله اول رفتم اما وقتی ازم پول خواستم بهشون گفتم بیایین شهر خودم اونجا بهتون پول میدم اما چند روز بعد دیگه ازشون خبری نشد؟! شما جدی بگیرید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
22
این موضوع دقیقا یک ماه پیش برای یکی از بستگانم اتفاق افتاد یک پیامک باهمین عنوان براش فرستاده شد که متاسفانه بدون مشورت باکسی,با اونها قرار گذاشت که بعد از دیدن طلاها[!] دو عدد سکه طلا برای تطمیع اش به صورت رایگان دراختیارش قرار گذاشتند.بعد از فروششون به مبلغ یک میلیون تومان, همه کار کرد تا 12میلیون مبلغ درخواستی اونها رو جمع کنه! که بعد از قرض و قروض فقط 6 میلیون رو جمع کرد تا نصف طلاها رو بخره اما بعد از خریدشون فهمید فقط اون دو تا سکه اولی جنسشون از طلا بود و مابقی سکه ها...
الان هم فقط خودش مونده و قرض هاش!
دارا
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
24
به منم پيامك دادن،اين قدر خودشو بي سواد قلمداد كرد كه مي خواست گول بزنه،اما جواب ندادم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
1
27
به من هم چند ماه پیش اس ام اس زدند ولی فهمیدم دروغه اولش چندبار میس کال میزنن تا تو رو بیشتر ترغیب کنند ولی وقتی زنگ میزنی جواب نمیدن.معلومه که دروغه آدم عاقل نباید گول بخوره. به خاطر بیکاری و گرونی از این کارهای کلاهبرداری خیلی زیاد شده.