۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۵۱۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۸ - ۲۴-۱۰-۱۳۹۱
کد ۲۵۱۶۴۴
انتشار: ۱۶:۳۸ - ۲۴-۱۰-۱۳۹۱

رونمايي از تمبر يادبود شهيد عليمحمدي

 در شب سالگرد ترور دانشمند فيزيك دانشگاه تهران شهيد مسعود عليمحمدي و در سكوت كامل خبري از تمبر يادبود اين شهيد هسته اي رونمايي شد.

به گزارش سایت وطن؛ همزمان با سالروز شهادت شهيد دكتر مسعود عليمحمدي استاد فيزيك دانشگاه تهران و دانشمند هسته اي كشورمان ، در سازمان انرژي اتمي و با حضور اساتيد فيزيك ، همكاران و دوستان شهيد ،خانواده هاي شهداي ترور و مسئولين سازمان انرژي اتمي طي مراسمي ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهيد دكتر مسعود عليمحمدي از تمبر يادبود اين شهيد رونمايي شد.

در اين مراسم فريدون عباسي رييس سازمان انرژي اتمي ضمن بيان خاطراتي از شهيد عليمحمدي و جايگاه منحصر به فرد علمي اين شهيد كه تمام مدارج علمي اش را در كشور طي كرده و اولين دكتراي فيزيك دانشگاه صنعتي شريف و كشور به شمار مي آيد از مقالات بيشمار وي در مجلات معتبر جهاني به عنوان سندي از بي بديل بودن اين دانشمند كشورمان نام برد و گفت: امروزه بسياري از دانشمندان جهان مقالات شهيد عليمحمدي را به عنوان منبع قرار مي دهند و همين امر نشان دهنده آن است كه كشورمان چه شخصيتي را در اين اقدام وحشيانه تروريستي از دست داده است.

وي در ادامه از تلاشهاي ويژه شهيد عليمحمدي از سال 68 براي سياستگذاري برنامه هسته اي كشورمان به همراه نزديك به 200 تن ديگر خبر داد و گفت : براي اولين بار در سال 68 بود كه بنده به همراه شهيد عليمحمدي سوار بر موتور سيكلت هونداي 110 شهيد و در حال عبور از خيابان كردستان (بزرگراه كردستان فعلي) بوديم كه در مسير اين موضوع را با وي مطرح كردم . و از وي دعوت كردم به عنوان كسي كه از سال 56 او را مي شناختم و به توان و تخصصش آشنا بودم در اين راه به نظام كمك كند و وي پذيرفت.

رييس سازمان انرژي اتمي سپس به بيان خاطراتي از ارتباط و نحوه آشنايي شهيد عليمحمدي با شهيدان شهرياري و رضايي نژاد پرداخت و اينكه شهدا چگونه همديگر را پيدا مي كنند و چگونه و به صورت ظاهرا تصادفي در كنار هم قرار مي گيرند و اينكه اين آشنايي باعث شد تا با همكاريهاي علمي شهيدان شهرياري و عليمحمدي به عنوان نمايندگان ايران در پروژه سزامي در اردن شركت كنند و يا در پروژه هاي الكترو مغانطيس شهيد رضايي نژاد و شهيد عليمحمدي همكاري نزديك داشته باشند .به طوريكه يكي از روزها شهيد رضايي نژاد پيش من آمد و گفت : اين دكتر خيلي سخت گير دقيق و جدي است.

فريدون عباسي در جمع اساتيد و همكاران شهيد عليمحمدي تصريح كرد: دشمن تصور مي كرد با حذف فيزيكي دانشمندان ما مي تواند مانع از فعاليت هاي صلح آميز هسته اي كشورمان شود اگر چه شهيدان عليمحمدي ها ، شهرياري ها و رضايي نژادها به عنوان دانشمندان هسته اي يا شهيد احمدي روشن به عنوان مديري كه در عرصه پشتيباني و لجستيكي در مسئله هسته اي فعال بود از بين ما پر كشيدند ولي دانشجويان و اساتيد بسياري به عنوان ظرفيت هاي بالاي كشور در اين موضوع روز به روز ،مصمم و با اعتقاد در تلاشند تا در اين برهه زماني آنچه را شهيد عليمحمدي و دوستان شهيدش آغاز كرده اند را به پايان برسانند. روندي كه همچنان در حال اتفاق است و خللي در آن ايجاد نشده است.

در پايان از تمبر يادبود شهيد مسعود عليمحمدي رونمايي شد .

گفتني است عدم پوشش رسانه اي اين اتفاق فرهنگي جاي تامل دارد .

مسعود عليمحمدي متولد۳ شهريور ۱۳۳۸ در تهران (كن)است وي استاد فيزيك دانشگاه تهران بود كه در بامداد ۲۲ دي ماه ۱۳۸۸ و در سن ۵۰ سالگي، به هنگام بيرون آمدن از منزلش بر اثر انفجار يك بمب كنترل از راه دور ترور شد.

او مدرك كارشناسي را از دانشگاه شيراز (۱۳۶۴) و كارشناسي ارشد (۱۳۶۷) و دكتراي فيزيك با گرايش ذرات بنيادي را از دانشگاه صنعتي شريف در سال ۱۳۷۱ كسب كرد. او از دانشجويان نخستين دوره دكتراي فيزيك در داخل ايران بود و نخستين شخصي است كه در ايران دكتراي خود را در فيزيك دريافت كرده است. او ده ها(64) مقاله ISI منتشر كرد. او همچنين به همراه وحيد كريمي پور اولين دانشجويان پسادكترا در پژوهشگاه دانش هاي بنيادي بودند.

تخصص اصلي او ذرات بنيادي، انرژي هاي بالا و كيهان شناسي بوده است. با پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (مركز تحقيقات فيزيك نظري و رياضيات) نيز طي سال هاي ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ همكاري داشته اند.
از جمله درسهايي ارايه شده توسط وي مي توان به مكانيك كوانتومي و الكترومغناطيس، مكانيك آماري، ذرات بنيادي و نظريه ميدان هاي كوانتمي اشاره كرد. عليمحمدي، يكي از برگزيدگان جشنواره بين المللي خوارزمي در سال ۸۶ بود و در پژوهش هاي بنيادي رتبه دوم را كسب كرد.

وي از سال ۱۳۷۴ در دانشكده فيزيك دانشگاه تهران مشغول به تدريس بود و عضو هيئت علمي و مميزه اين دانشگاه بود. وي همچنين در مقاطع مختلف تحصيلي شاخه فيزيك در تربيت معلم، وي همچنين به عنوان استاد راهنما و مشاور در پروژه هاي پايان نامه هاي مرتبط با علوم فيزيكي، به فعاليت مشغول بوده.

انفجار بمب در قيطريه تهران در ساعت ۷:۳۰ صبح ۲۲ دي ۱۳۸۸ روي داد. در اين حادثه مسعود علي محمدي كشته شد، دو فرد ديگر زخمي شدند و خساراتي به ساختمان مجاور وارد شد. بمب منفجرشده در يك موتورسيكلت كه به فاصله يك متري از در ورودي منزل علي محمدي به يك درخت بسته شده بود، جاسازي شده بود.
برچسب ها: تمبر ، یادبود ، شهید ، علیمحمدی
ارسال به دوستان
آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم) هل دادن یخ بزرگ در وسط شهر (فیلم) کاهش شدید بارش ها در سال جاری ؛ ۳۰ استان ایران تشنه است پیش‌بینی هواشناسی از ۱۰ روز بارش برف در ایران عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها