۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۵۶۹۷۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۵ - ۲۳-۱۱-۱۳۹۱
کد ۲۵۶۹۷۰
انتشار: ۱۲:۴۵ - ۲۳-۱۱-۱۳۹۱

خانه‌های فول امکانات برای گربه‌های پایتخت‌نشین

سطل‌های زباله مکانیزه پایتخت تبدیل به خانه‌ای امن برای زندگی گربه‌های شهر شده است.
خانه‌های فول امکانات برای گربه‌های پایتخت‌نشین

زیست نیوز- گربه‌های شهر روی انبوهی از زباله‌ها غوطه ور شده و به راحتی غذای خود را تأمین می کند. برخی از این گربه های  در روی لبه این سطل های زباله رژه رفته و تردد مردم را زیر نظر می گیرند.

در برخی از موارد که شهروندان از کنار این سطل های به اصلاح مکانیزه رد می شوند این گربه ها به بیرون پریده و باعث وحشت مردم می شوند. در زمانی که سطل های زباله مکانیزه با هزینه میلیاردی نصب شده در پوش داشت ولی در حال حاضر این سطل ها بدون در هستند و محل تردد گربه های شهر هستند.

به نقل از فارس، حدود 6 سال پیش سیستم جمع آوری زباله و رفت و روب در تهران از شیوه سنتی به مکانیزه تغییر کرد. در سال های اول این طرح به خوبی اجرا شد ولی بعد از مدتی سطل های زباله از بین رفت و اکنون به خانه ای برای زندگی گربه های شهر تبدیل شده است.

در آن سال‌ها مسئولان قصد داشتند گام بزرگی در جهت توسعه امکانات بردارند و مسئولیت شستشو و پاکیزگی معابر و شهر از انسان ‌ها بعد از گذشت بیش از 100 سال از عمر شهرداری به ماشین‌ها واگذار شود،  البته نباید از این نکته غافل شد که این کار خوب بود ولی نگهداشت وسایل هم باید مورد توجه قرار بگیرد.

البته در آن سال ها استفاده از کارگران افغانی در شهر بسیار زیاد بود اما با آمدن تکنولوژی کمتر شدهولی وضعیت سطل های زباله در حال حاضر در شهر پسندیده کلان شهر تهران نیست.

قرار بود شستشو و رفت و روب جداول ، گاردریل ها و سطح خیابان،  حداقل در معابر اصلی و بزرگراه ها به شیوه سنتی انجام نشود. اما هنوز هم شاهدیم که در برخی از خیابان‌ها در ساعات پیک ترافیک گروه 10 تا 15 نفره با یک تانکر آب در حال شستشوی گاردریل‌ها و جداول هستند.

بر اساس این گزارش، یکی از اقدامات مثبت شهرداری تهران اجرای طرح جمع‌آوری مکانیزه زباله تا پایان سال 85 بود و امکانات میلیاردی نیز برای انجام این کار خریداری شد اما این طرح به خوبی در شهر اجرایی نشد و وضعیت خوبی سطل های زباله ندارند.

نحوه اجرای طرح نیز بدین گونه بود که جمع ‌آوری زباله‌ها به صورت مکانیزه با استفاده از خودروهای روبسته استاندارد و با حداقل دخالت نیروی انسانی صورت می‌گیرد و شهروندان در ساعت مقرر زباله‌های خود را در مخازن نصب شده در خیابانها و معابر محل سکونتشان قرار داده و خودروهای حمل زباله نیز اقدام به جمع‌آوری و حمل زباله می‌کنند و سطل را شستشو داده تا بوی بدی پیچیده نشود ولی با وضعیتی که در حال حاضر برخی از سطل های زباله دارد این امر به درستی انجام نمی شود.

6 سال پیش جانمایی برای سطل های زباله در شهر صورت گرفت و پایه‌های برای این سطل‌های مکانیزه در نظر گرفته شد ولی در حال به دلیل از بین رفتن پایه‌ها و وضعیت نابسامان برخی از سطل‌ها مردم هر جایی بخواهند این سطل های را هدایت می کنند و در برخی از موارد شاهدیم که سطل‌های زباله در شهر واژگون شده است.

البته شهرداری تهران برای رفع این مشکل اقداماتی انجام می دهد و قرار است به زودی سطل‌های جدیدی در شهر نصب شود که درهایش هم بسته باشدو گربه‌ها نیز نتوانند در آنها تردد کنند ولی هنوز این امر به صورت پایلوت است.

مجتبی عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه بخش زیادی از مشکلات کنونی زباله در شهر ریشه در رفتارهای شهروندان دارد، گفت: شهر تهران با تولید بیش از هفت هزار تن زباله در روز، نیازمند این مهم است که زباله‌هایش در ساعت‌هایی معین جمع‌آوری شده و در خارج از این ساعات، مشکلی برای جمع آوری زباله وجود نداشته باشد که نیازمند آموزش و همراهی مردم هستیم.

به گفته عبدالهی مدیریت پسماند شهر تهران اکنون در چرخه خود نسبت به گذشته رشد کیفی خوبی را داشته و سبب کاهش مشکلات در فرآیند جمع آوری، انتقال و حمل زباله شده است.

به اعتقاد معاون شهردار تهران، مدیریت شهری امروز با تمام امکانات و با برنامه ریزی‌های اصولی در راه کاهش مشکلات زباله در شهر گام بر می‌دارد و این درحالی است که تا شهروندان نخواهند و مشارکت نکنند، مشکلات زباله به طور کامل بر طرف نخواهد شد.

همچنین محمد ایازی سخنگوی شهرداری تهران گفت که میزان هزینه جمع آوری زباله های تولیدی شهر تهران سالانه 200 میلیارد تومان بوده که این زباله ها بیشتر ارزش داشته این در حالی است که میتوانیم با مشارکت مردم و همکاری در تولید زباله 400 میلیارد تومان ارزش افزوده را داشته باشیم .

وی در ادامه با اشاره به اینکه قیمت کاغذ نسبت به سال گذشته سه برابر شده است و در این وضعیت موضوع بازیافت زباله ها و تبدیل زباله به کاغذ حایز اهمیت است، افزود: مشارکت مردمی باید از نقطه ای آغازمی شد به همین دلیل ما از طریق خانه های محله زمینه مشارکت مردم را فراهم ساختیم به طوری که هم اکنون فعالیت 374 سرای محله شهر تهران گسترده تر از فرهنگسرا ها است.

تولید زباله در کلان شهر تهران بسیار بالاست و شهروندان نیز در برخی از موارد رعایت نکرده و همین امر نیز باعث بروز مشکلاتی در شهر می‌شود.

ارسال به دوستان
ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید