۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۵۸۰۰۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۲۸-۱۱-۱۳۹۱
کد ۲۵۸۰۰۲
انتشار: ۱۶:۱۲ - ۲۸-۱۱-۱۳۹۱

موسسات مجاز اعزام دانشجو به خارج معرفی شدند

این طور که بارها در رسانه‌ها اعلام شده هر شرکتی که بدون مجوز نسبت به اعزام دانشجو یا اخذ پذیرش و هر فعالیت مشابه دیگری اقدام کند، مرتکب جرم شده و فعالیت آن تحت پیگرد قضایی خواهد بود.
کانون موسسات اعزام دانشجو به خارج تازه‌ترین لیست موسسه‌های مجاز اعزام دانشجو را اعلام کرد.

در سال‌های اخیر با فراگیر شدن موج مهاجرت تحصیلی تعداد قابل توجهی موسسه تشکیل شده که کار اعزام دانشجو به خارج از کشور را انجام می‌دهند.

موسسات و شرکت‌هایی که اگر بخواهند به صورت قانونی کار کنند و به مشکل نخورند باید از کارگروه نظارت بر موسسات (متشکل از نمایندگان ارشد 6 وزارتخانه) که دبیر خانه آن در وزارت علوم مستقر است، مجوز دریافت کنند.

حالا نام 182 موسسه مجاز رسما اعلام شده است.

هر موسسه‌ مجاز به اعزام دانشجو به یک تا سه کشور هستند که در مجوز آن‌ها قید شده و فعالیت موسسات برای کشوری خارج از حوزه‌های مجاز ممنوع است.

این طور که بارها در رسانه‌ها اعلام شده هر شرکتی که بدون مجوز نسبت به اعزام دانشجو یا اخذ پذیرش و هر فعالیت مشابه دیگری اقدام کند، مرتکب جرم شده و فعالیت آن تحت پیگرد قضایی خواهد بود.

در ماه‌های اخیر ارز دانشجویی هم یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان خارج از کشور بوده، دیروز معاون بورس وزارت علوم اعلام کرد توزیع بیش از 2 هزار حواله ارزی غیربورسی‌ها آغاز شده است.

به گفته آقای حسن مسلمی نائینی تعداد 2 هزار و 201 حواله ارزی برای غیربورسیه ثبت شده است، متقاضیان می‌توانند از جمعه 27 بهمن با مراجعه به موسسات اعزام دانشجو در 11 شهر کشور و 6 موسسه در تهران برای دریافت حواله‌های ارزی خود اقدام کنند.

به گفته معاون بورس وزارت علوم با 26 درصد تقاضاها به علت نقص پرونده مخالفت شده است از مهر ماه امسال اعلام شد به دانشجویان غیربورسه ارز مبادلاتی داده می‌شود که میزان آن بسته به کشور و دانشگاه مقصد متفاوت است.

* کدام کشورها مجازند؟

اگر به لیست شرکت‌های مجاز اعزام دانشجو نگاه کنیم نام کشورهایی مثل کانادا،‌ هند، مالزی، استرالیا و آلمان بیش از بقیه تکرار شده است.

در مورد مالزی گفته می‌شود 14 هزار دانشجوی ایرانی در این کشور مشغول تحصیل هستند و حضور پررنگ آن در کنار نام شرکت‌ها طبیعی به نظر می‌رسد.

هند و آمریکا هم با 7200 و 5600 دانشجوی ایرانی در رتبه‌های بعدی قرار دارند و کانادا میزبان 5400 دانشجوی ایرانی است.

معدود شرکت‌هایی هم هستند که کار اعزام دانشجو به کشورهایی مثل قبرس، فیلیپین و بلاروس را انجام می‌دهند، تاریخ شروع مجوز شرکت‌ها عموما از سال 1383 بوده و انگار در آن مقطع گرایش به سمت اعزام دانشجو به کشورهایی مثل آلمان، اتریش و استرالیا بوده است، بعدها در سال 90 هم تعداد مجوزهای صادر شده قابل توجه است و نام کشورهایی مثل چین، روسیه و حتی مجارستان هم به میان آمده است.

مجوزهای متعددی هم به نام کشورهایی مثل نیوزلند، ترکیه، ایرلند، انگلستان و آمریکا به چشم می‌خورد، طبق آخرین آمارها تخمین زده می‌شود 75 هزار دانشجوی ایرانی در کشورهای خارجی مشغول به تحصیل هستند اما فقط 48 هزار نفر آن‌ها نامشان در سامانه وزارت علوم به ثبت رسیده‌اند.

به این ترتیب بقیه آن‌ها تمایلی به دریافت ارز دانشجویی هم ندارند؛ یعنی یا این قدر اوضاع مالی خوبی دارند که احساس نیاز نمی‌کنند یا مراحل دریافت ارز دانشجویی به قدری طولانی و پیچیده است که قید آن را می‌زنند.

منبع: هفت صبح
ارسال به دوستان
عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم