۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۵۸۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۸ - ۰۲-۱۲-۱۳۹۱
کد ۲۵۸۸۷۹
انتشار: ۱۸:۳۸ - ۰۲-۱۲-۱۳۹۱

قیمت واقعی هر کیلو موز چند تومان است؟

به گفته رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان، موز تحویل گمرک بندرعباس تنی 680 دلار و موز تحویل میدان تنی 800 دلار و قیمت مصرف کننده کیلویی 4600 تومان است.
 اواخر شهریور امسال فهرست اولویت‌بندی کالاهای وارداتی منتشر شد و تنها میوه وارداتی در اولویت ششم قرار گرفت. اولویتی که ارز مرجع به آن تعلق نمی‌گیرد و برای واردات محصولات آن باید از ارز مبادلاتی یا آزاد استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، موز که دیگر ارز مرجع به آن تعلق نمی گیرد میوه ای است که تا قبل از اعلام اولویت‌بندی جزو میوه‌های ارزان قیمت به حساب می‌آمد. اما در نیمه دوم سال با جهش قیمت (نزدیک به سه برابر) مواجه شده است. دست‌اندرکاران بازار دلیل افزایش قیمت آن را واردات با ارز آزاد عنوان می‌کنند.

به گفته روسای اتحادیه میادین میوه تره بار و فروشندگان میوه و سبزیجات طبق قانون باید به موز ارز مبادلاتی تعلق گیرد اما تا به حال این ارز داده نشده است و واردات موز با ارز آزاد صورت می‌گیرد.

موز برای رسیدن به دست مصرف کننده باید مراحلی را طی کند که هزینه هایی را در بر خواهد داشت. مراحلی که حتی موز داخلی که در چابهار و مناطق بابل تا رامسر تولید می شوند نیز باید آن را طی کنند. مراحلی همچون رنگ آمیزی، ذخیره سازی و حمل و نقل که در واردات موز به وضوح قابل مشاهده است.

به گفته رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان، موز تحویل گمرک بندرعباس تنی 680 دلار و موز تحویل میدان تنی 800 دلار و قیمت مصرف کننده کیلویی 4600 تومان است.

این در حالی است که به گفته مصطفی دارائی نژاد، رئیس اتحادیه میوه و تره بار قیمت تمام شده هر کیلو موز برای واردکننده 3200 تومان است که در میادین به قیمت 4600 تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

با علم به این که هر کیلو موز برای واردکننده 0.8 دلار یا 80 سنت تمام می‌شود می‌توان نتیجه گرفت که قیمت 3200 تومانی واردکننده بر اساس دلار 4000 تومانی محاسبه شده است.

این قیمت ها نشان می دهد که فروشندگان موز بیش از حاشیه سودشان از مصرف کنندگان پول دریافت می کنند.

در همین رابطه داوود اسکندری اظهار کرد: در بازرسی هایی که از مغازه های فروش میوه و سبزی صورت گرفته، فاکتورهایی مشاهده شده که بدون مهر صادر شده است، در حالی که فاکتورهای بدون مهر وجاهت قانونی ندارند.

وی ادامه داد: قیمت درج شده در این فاکتورها بیش از قیمت مصوب میادین است که به دنبال آن هستیم تا دریابیم این فاکتورها چگونه و توسط چه کسانی صادر می‌شود.

مدیر بازرسی اصناف تهران گفت: در میادین، بازرسی ها توسط بازرسان سازمان صنعت، معدن، تجارت هر استان انجام می‌شود که باید در لحظه خروج، قیمت و حجم میوه و سبزیجات با فاکتور مطابقت داده شود.

همان طور که گفته شد در کنار موز وارداتی، چابهار و مناطق بابلسر تا رامسر نیز به تولید موز می‌پردازند. البته کیفیت و حجم موز چابهار در حدی نیست که بتواند نیاز کشور را تامین کند و به دلیل پایین بودن کیفیت آن تنها جوابگوی نیاز بازار چابهار و آبمیوه فروشی های کشور است.

موزهایی که در مناطق بابل تا رامسر تولید می شوند نیز کیفیت و قیمتی در حد موزهای وارداتی کشور سومالی دارند اما به دلیل حجم پایین تولید، موز این مناطق تنها می‌تواند بازار میوه شمال کشور را پوشش دهد.

حسین مهاجران، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه وسبزی گفت: هزینه اولیه زیر کشت بردن مناطق بابل تا رامسر برای تولید موز بالاست و از این رو 5000 تا 6000 متر مربع زمین زیر کشت موز می‌رود.
ارسال به دوستان