۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۵۹۶۶۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۰۷-۱۲-۱۳۹۱
کد ۲۵۹۶۶۴
انتشار: ۱۲:۰۳ - ۰۷-۱۲-۱۳۹۱

بیمه خانه‌ها در برابر حوادث با 15 هزار تومان

وی از راه اندازی سامانه هشدار سریع حوادث طبیعی مانند برف و سیلاب خبر داد و گفت: 24 ساعت زودتر از اعلام هواشناسی این هشدارها به رسانه ها داده می شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران با اعلام اینکه مردم با پرداخت مبلغ 15 هزار تومان در سال می توانند خانه خود را در برابر حوادث احتمالی بیمه کنند گفت: این لایحه این را به دولت داده ایم و برای سرعت کار مجلس هم همزمان لایحه بیمه ساختمان را در دستور کار دارد.

به گزارش مهر، حسن قدمی صبح دوشنبه در نشستی خبری اعلام کرد: ساعت 8 صبح فردا سه شنبه در سالن وزارت کشور دومین همایش ملی بازتوانی در حوادث طبیعی برگزار می شود.

وی افزود: هدف از برگزاری این همایش بیان سیاستهای کلی تدوین شده در طرح جامع علمی بازتوانی کشور، برنامه ریزی مناسب برای عملیاتی شدن طرح ها، بهره مندی از نظرات  متخصصین و هماهنگی میان دستگاهها است.

همچنین در این همایش 4 کارگاه آموزشی اعم از بازتوانی  جسمی، بازتوانی روانی، اجتماعی و معنوی و معیشتی و اقتصادی برپا می شود.

معاون وزیر کشور  گفت: سازمان مدیریت بحران، وزارت بهداشت، آموزش و پرورش تعاون، بهزیستی، هلال احمر، کمیته امداد و سازمان نظام روانشناسی از برگزار کنندگان این همایش هستند.

حسن قدمی درادامه این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در  پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد جزئیات وام بیمه حوادث ساختمان و وضعیت بافتهای  فرسود گفت: مردم آشنایی خوبی با بیمه حوادث ندارند در حالی که با سالی 15 هزارتومان می توان خانه ای را بیمه کرد. ما لایحه این را به دولت داده ایم و برای سرعت کار مجلس هم هم زمان لایحه بیمه ساختمان را در دستور کار خود قرار داده است. پیشنهاد ما این است که تمام خانه های ایران بیمه اجباری حوادث شده و هزینه آن به صورت اقساط در قبوض برق اعمال شود.

رئیس سازمان مدیرت بحران کشور در مورد بافتهای فرسوده روستایی هم گفت: ساخت تمامی این بافتها در این دولت تمام نمی شود و نیاز به برنامه ای 5 ساله دارد. بودجه اختصاص یافته برای نوسازی هر بافت شهری 2 میلیون بلاعوض و 20 میلیون وام بدون بهره بوده است که پیشنهاد دادیم وام بلاعوض 4 میلیون و تسهیلات تا 30 میلیون تومان افزایش یابد که سه ماه قبل این پیشنهاد به هیات دولت داده شد.

قدمی در پاسخ به اینکه شما همیشه گفته اید 72 هزار هکتار بافت فرسوده شهری داریم و چند سال است این آمار تکرار می شود، گفت: این آمار برای سال 89 است و امروز وزارت راه و شهرسازی توانسته است 10 درصد این بافتها را نوسازی کند و باید گفت حدود 63 هزار بافت فرسوده شهری داریم.

وی از راه اندازی سامانه هشدار سریع حوادث طبیعی مانند برف و سیلاب خبر داد و  گفت: 24 ساعت زودتر از اعلام هواشناسی این هشدارها به رسانه ها داده می شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد سهل انگاری برخی سازمان ها در حوادث اخیر مانند سیلاب در بهشهر و خوزستان و زلزله خراسان  جنوبی گفت: هدف ما این است که این سهل انگاری ها را رسانه ای نکنیم ولی گزارش آنرا به ریاست جمهوری داده ایم.

معاون وزیر کشور موضوع بازتوانی روحی و روانی را از مهمترین اهداف مدیریت بحران بعد از حوادث عنوان کرد و گفت: در 6 استان گلستان، اصفهان، سمنان، همدان، قزوین و زنجان پژوهشی در 40 هیات انجام شد و در مجموع 110 هزار نفر آموزش اولیه دیدند و در کاشان هم مانوری عملیاتی گذاشتیم. سازمانهایی که درهمایش فردا حضور دارند همگی محصول اجرای این طرح هستند.

قدمی اعلام کرد: در منطقه زلزله زده آذربایجان شرقی هم اکنون 11 هزار و  155 ساختمان نوسازی و ایجاد شده است و دیگر کسی در چادر زندگی نمی کند البته کانکس ها هستند.

وی افزود: اینکه می گویید برخی از ساختمانها مقاومت نداشته و خراب شده اند باید بگویم که موضوع این نیست. گاهی برای ساخت یک ساختمان مشکلات زیادی داریم مثلا یک خانواده حتی قبول نمی کند ساختمانش یک متر عقب تر ساخته شود. نمونه ای داشتیم که به علت گوش ندادن به هشدارهای کارشناسان ساختمانی ساخته شد و بعد با ریزش تپه مجاور تخریب شد. من باید بگویم که در زلزله آذربایجان آنهایی که جان خود را از دست داده اند باختند و آنهایی که ماندند با این اقداماتی که انجام شد، بردند.
ارسال به دوستان