۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۶۰۴۲۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۱۲-۱۲-۱۳۹۱
کد ۲۶۰۴۲۳
انتشار: ۰۹:۳۰ - ۱۲-۱۲-۱۳۹۱

خط لوله صلح هفته بعد کلنگ می خورد

امروز مقامات پاکستانی اظهار کرده‌اند که علیرغم تهدیدات ایالات متحده آمریکا پروژه خط لوله 7.5 میلیارد دلاری انتقال گاز ایران به پاکستان از یازدهم مارچ کلید خواهد خود و کنسرسیومی که بری این منظور تشکیل شده در این تاریخ پروژه را از هفته آینده آغاز خواهد کرد.
بحران انرژی در پاکستان که روز یکشنبه هفته گذشته با قطع برق سراسر این کشور به مدت دو ساعت خود را به وضوح نشان داد، منجر به آن شده است که این کشور علیرغم تهدیدات مکرر آمریکا به تحریم، پروژه خط لوله صلح را دنبال کند و بر اساس اعلام مقامات پاکستانی، کلنگ آغاز احداث این خط لوله هفته آینده به زمین خواهد خورد.

به گزارش تابناک، امروز مقامات پاکستانی اظهار کرده‌اند که علیرغم تهدیدات ایالات متحده آمریکا پروژه خط لوله 7.5 میلیارد دلاری انتقال گاز ایران به پاکستان از یازدهم مارچ کلید خواهد خود و کنسرسیومی که بری این منظور تشکیل شده در این تاریخ پروژه را از هفته آینده آغاز خواهد کرد.

اعلام این تاریخ بعد از سفر آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان به ایران و دیدار وی با همتای ایرانی خود محمود احمدی نژاد و رهبر معظم انقلاب، آیت الله علی خامنه‌ای است و در این دیدار رهبر انقلاب پاکستان را به پیشبرد این پروژه ترغیب و بر اهمیت آن تاکید کرده بودند.

یکی از مقامات پاکستانی در گفتگو با آژانس خبری فرانسه گفته است: مراسم کلنگ زنی این خط لوله به شکل رسمی در یازدهم مارس در سمت خط مرزی پاکستان آغاز خواهد شد و امیدواریم که رئیس جمهور هر دو کشور در این مراسم حضور داشت باشند.

وی افزوده است: این مراسم به عنوان آغاز کار کنسرسیومی پاکستانی-ایرانی برای احداث خط لوله 780 کیلومتری انتقال گاز در خاک پاکستان خواهد بود که تقریباً در حدود 1.5 میلیارد دلار این بخش از کار هزینه خواهد داشت. در همین حال یکی دیگر از مقامات دولتی پاکستان نیز این تاریخ را برای شروع به کار احداث خط لوله تایید کرده است.

مشکلات پاکستان بر سر احداث خط لوله

هرچند این پروژه در خاک ایران تقریباً تمام شده است، اما ادامه خط لوله در خاک پاکستان با چند مشک اساسی روبرو بوده است که از جمله آن‌ها یکی تأمین اعتبار احداث خط لوله و دیگری فشارهای آمریکا و تهدیدات این کشور به پاکستان برای تحریم در صورت احداث خط لوله بوده است.

بر همین اساس ایران تأمین اعتبار یک سوم از احداث خط لوله در پاکستان تا شهر نواب شاه، در شمال کراچی را با پیمانکاری شرکت ایرانی قبول کرده است. مقامات پاکستانی در اواسط دسامبر اعلام کرده بود که ایران وعده 500 میلیون دلار وام به پاکستان برای احداث خط لوله را داده است مقامات پاکستانی الباقی اعتبار لازم را تأمین خواهند کرد.

یکی از مقامات پاکستانی به آژانس خبری فرانسه در این رابطه گفته است که مقامات پاکستانی اطمینان داده‌اند که الباقی اعتبار لازم برای خط لوله را از منابع مختلف از جمله مؤسسات مالی بین‌المللی تأمین خواهند نمود.

اصرار و تمایل پاکستان برای احداث خط لوله ناشی از مشکلات عدیده ای است که این کشور در بحث انرژی با آن روبرو است و طی سال‌های اخیر این معضل برای پاکستان تبدیل به یک بحران شده است. اما در این میان فشارهای آمریکا بر این کشور برای انصراف از این پروژه نیز اندک نبوده است.

روز چهارشنبه، پاتریک ونترل، قائم مقام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در لحنی تهدید آمیز خطاب به پاکستان گفته بود: به نفع این کشور است که از هرگونه فعالیتی که منجر به تحریم این کشور شود صرف نظر کند و ما در حال پیدا کردن راه‌های بهتری برای تأمین انرژی پاکستان هستیم.

اما اسلام آباد اعلام کرده است که پروژه خط لوله گاز را بدون توجه به این موارد دنبال خواهد کرد و صد دارد تا 20 درصد از انرژی الکتریکی خود را از طریق گاز ایران تأمین کند.بحران انرژی این کشور روز یکشنبه هفته گذشته خود را به شکلی فاحش نشان داد که طی آن برق سرتاسر این کشور به مدت بیش از 2 ساعت قطع بود.

در همین حال در میان تحلیلگران و افکار عمومی پاکستان نیز حمایت بسیاری از ادامه این پروژه وجود دارد و بسیاری رسیدگی وضعیت بحران انرژی در این کشور را بسیار ضروری و مستلزم اقدامات ضرب العجل میدانند که در این میان پروژه خط لوله صلح نزدیک‌ترین راه در افکار عمومی پاکستان برای حل این بحران است.
ارسال به دوستان