۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۶۱۹۸۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۲۰-۱۲-۱۳۹۱
کد ۲۶۱۹۸۵
انتشار: ۰۹:۱۰ - ۲۰-۱۲-۱۳۹۱

چراغ‌ها را روشن کنید!

اگر چه محتوای پیام چیزی فراتر از واژه های تشکیل دهنده آن است ولی بدان معنی نیست که اهمیت لغات را انکار نماییم . لغات نقش مهمی را در پیام دریافت شده دارند لذا باید سعی کنید آنها را با دقت بیشتری انتخاب نمایید و بدون فکر یا براساس عادت ، لغات را به کار نبرید.
گاه ممکن است شما با مسئله ای کاملاً مخالف باشید ولی در عین حال قادر باشید آن را از دیدگاه فرد دیگر هم ببینید . همدلی ما را به یکدیگر نزدیک می سازد و به این ترتیب...

ارتباط با دیگران

در زندگی اجتماعی امروز همه ما ناگزیر از برقراری ارتباط با دیگران هستیم، بنابراین چگونگی برقراری ارتباط خوب و نتیجه‌بخش برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است.

در واقع، رشد و تکامل فردی در نتیجه ارتباط با دیگران روی می‌دهد؛ ما به‌طور غیر ارادی به سوی پیوند با یکدیگر و تشکیل گروه‌های دوستانه یا غیردوستانه سوق داده می‌شویم و بدون ارتباط با جمع نمی‌توانیم وارد زندگی اجتماعی شویم.

اگر طوری با افراد ارتباط برقرار کنیم که واقعا دوستمان داشته باشند و با میل و رغبت به ما کمک کنند، می‌تواند در نتیجه کارمان بسیار مۆثر باشد. این بسیار مهم است که چه احساسی را در مردم برمی‌انگیزید. افراد موفق در ارتباط می‌توانند پیام‌های واضح و رسایی مخابره کنند که نشانه میل‌شان به اجتماعی بودن است. اعتمادبه‌نفس، صداقت و اطمینان ازجمله این پیام‌هاست.
عوامل مۆثر در ارتباط موفق

  یکی از عوامل مۆثر در ایجاد رابطه ، ذهنیتی است که نسبت به طرف مقابل داریم و به جای ایجاد ارتباط ، از طریق تصور و درک صحبتهایی که از یکدیگر داریم ،  سخن می گوییم ، این نوع رابطه ها بیهوده و بی نتیجه خواهد بود .  در این شرایط باید لحظه ای تأمل نمود و از خود پرسید :  که من تحت تأثیر کدام باور ذهنی قرار گرفته ام ؟  و پس از بررسی علت و رفع مشکل ، خود را با شرایط سازگار و ارتباط مۆثری برقرار کنیم .  به سه واژه  هم کلامی ، همدلی ، همدردی و تفاوتهای آنها نیز توجه نمائیم . هم کلامی تنها چیزی گفتنی و گاه پایان ارتباط است ، زیرا ما نمی توانیم با کسی که نسبت به ما یا آنچه که می گوییم بی تفاوت است ، ارتباط خوب و طولانی برقرار  کنیم .  همدردی نیز به معنی احساسی نظیر وابستگی نزدیک با فرد مقابل است . همدلی یعنی دیدن یک موقعیت از دیدگاه فرد دیگر و الزاماً به معنی موافقت با آن هم نیست .

  گاه ممکن است شما با مسئله ای کاملاً مخالف باشید ولی در عین حال قادر باشید آن را از دیدگاه فرد دیگر هم ببینید . همدلی ما را به یکدیگر نزدیک می سازد و به این ترتیب می توانیم هنگام برقراری ارتباط با دیگران عقاید آنها را درک نموده و آنها را به حساب آوریم .  این کار کمک می کند تا به شیوه ای ارتباط برقرار کنیم که هر گونه مقاومت یا واکنش تدافعی را در دیگران کاهش دهیم و به دیگران نیز کمک می کند تا حرفهای ما را با آمادگی بیشتری بشنوند.

شناخت مخاطب

اگر ما بتوانیم انسانها و افراد را که با آنها زندگی می کنیم و معاشرت داریم به گونه ای بشناسیم که بدانیم چه مسائلی برای آنها اهمیت دارد یا چه گذشته ای دارند و چگونه می اندیشند ، ارتباط برقرار کردن با آنها آسان تر است،   زیرا می توانیم مسائل را از دیدگاه آنها ببینیم . زمانی که تفاوتهای افراد کم و مشابهت آنها به لحاظ سن ، تجارب زندگی ، نوع تربیت و ... زیاد باشد ؛  همدلی به آسانی صورت می گیرد ولی زمانی که تفاوتهای فراوانی بین دو نفر وجود داشته باشد ، به کار گرفتن مهارتهای همدلی برای ایجاد یک ارتباط مۆثر از اهمیت اساسی برخوردار است و این ، معنای واقعی همدلی است .  به همین دلیل گفته اند « همدلی هسته مرکزی ارتباط است »  همدلی نظیر سایر مهارتها باید آن چنان تقویت شود که بصورت عادت پدیدار گردد . خود را به جای دیگران بگذارید و وقایع را از دیدگاه آنها بنگرید . حس همدلی را در خود تقویت کنید و فکر کنید اگر به جای طرف مقابل بودید در این شرایط خاص چه می کردید ؟  این کار را با افرادی که می شناسید تمرین کنید و به مرور با کسانی که با شما در این زمینه تفاوت دارند تجربه نمایید

لغات ، گاه حالت تدافعی ایجاد کرده و به جر وبحث منتهی می شود و گاه اثر مثبت دارد . استفاده از عبارات دوستانه با لحن مۆدبانه به ایجاد ارتباط مۆثر کمک می نماید

احترام متقابل

همانگونه که پیام خود را ارسال می کنید به همان طریق نیز دریافت می کنید .  لذا احترام متقابل لازمه ارتباط موفق است .  یعنی اول باید به خود احترام بگذارید در غیر این صورت فرد دیگر اینکار را نمی کند . دوم آنکه به فرد مقابل هم احترام بگذاریم .  ابراز احترام یک راه مطمئن برای کسب احترام است و بدون این موارد هرگز ارتباط موفق بوجود نمی آید .
 
انتخاب واژگان مناسب  

اگر چه محتوای پیام چیزی فراتر از واژه های تشکیل دهنده آن است ولی بدان معنی نیست که اهمیت لغات را انکار نماییم .  لغات نقش مهمی را در پیام دریافت شده دارند لذا باید سعی کنید آنها را با دقت بیشتری انتخاب نمایید و بدون فکر یا براساس عادت ، لغات را به کار نبرید. لغات ، گاه حالت تدافعی ایجاد کرده و به جر وبحث منتهی می شود و گاه اثر مثبت دارد . استفاده از عبارات دوستانه با لحن مۆدبانه به ایجاد ارتباط مۆثر کمک می نماید .
 
خوب گوش کنید

هنگامی که در شروع ارتباط تمام موارد مذکور را رعایت کردید؛ یعنی تا حد امکان خودتان را با طرف مقابل هماهنگ کردید، نوبت به گفت‌وگو می‌رسد. گفت‌وگو روش مۆثری برای برقراری تفاهم و ارتباطات دوستانه است که شامل 2بخش مهم حرف زدن و گوش دادن می‌شود یا به عبارتی کم سۆال کردن و خوب گوش دادن.

به خاطر داشته باشید بعضی سۆال‌ها مردم را به حرف زدن وادار می‌کنند و بعضی سۆالات هم آنها را از حرف زدن بازمی‌دارد. اگر بتوانید تفاوت اینگونه سۆال‌ها را تشخیص دهید کمک بزرگی برای برقراری ارتباطی خوب و مفید به شما خواهد کرد.
مهارت گوش دادن

گوش دادن هم جنبه مهمی از گفت‌وگو است. بهتر است به موضوع طرف مقابلتان علاقه داشته باشید اما فراموش نکنید گوش دادن با شنیدن فرق می‌کند. گوش دادن جدی، اقدامی برای درک و فهم حقایق و احساسات نهفته‌ای است که بیان می‌شود اما به معنای کنار گذاشتن عقاید و احساسات‌تان نیست، بلکه به این معناست که به موضوع‌ اهمیت می‌دهید. بنابراین خوب گوش کنید و نشان دهید که از این کار لذت می‌برید.

احساسات متفاوت

همه مردم احساسات یکسانی ندارند بلکه بسیار با هم متفاوتند ولی هر شخص معمولا برای کسب تجربه از جهان به بعضی احساسات خود وابستگی بیشتری دارد و بیشتر به آنها متکی است؛ یعنی بصری، سمعی یا احساسی است.

افراد بصری معمولا به کیفیت ظاهری چیزها بسیار اهمیت می‌دهند و در برقراری ارتباط نیز بیشتر مایلند مخاطب خود را حضوری ببینند؛ بنابراین ارتباطات حضوری را به تلفنی ترجیح می‌دهند. اینگونه افراد هنگام صحبت، تصاویر را در ذهنشان مجسم می‌کنند و دستانشان را زیاد به اطراف تکان می‌دهند اما افراد سمعی یا شنیداری به کیفیت صدای مخاطب خیلی زود واکنش نشان می‌دهند و از مکالمات تلفنی بیشتر استقبال می‌کنند ولی افراد احساسی، بسیار شمرده صحبت می‌کنند و همه جزئیات غیرضروری را هم به صحبت‌های خود می‌افزایند که این موضوع معمولا باعث اعتراض بصری‌ها و سمعی‌ها می‌شود!

بنابراین هنگام برقراری ارتباط اگر بتوانید تشخیص دهید که مخاطب شما در کدام گروه قرار دارد، قطعا می‌توانید ارتباط بهتری با او برقرار کنید.
نتیجه‌گیری

فراموش نکنید کسانی که می‌توانند با دیگران ارتباط موفقی برقرار کنند هم خودشان و هم طرف مقابلشان لذت بیشتری خواهند برد و از اینکه مورد علاقه و حمایت دیگران قرار گیرند نیز احساس خوبی خواهند داشت.

در واقع در دنیای امروز، ما ناگزیر از برقراری ارتباط با دیگران هستیم و در این میان اگر نتوانیم ارتباط خوب و موفقی را با اطرافیانمان برقرار کنیم، قبل از هر کس خودمان آسیب می‌بینیم و به نوعی خود را شکست‌خورده می‌دانیم. چون در دنیای ارتباطات، داشتن ارتباط موفق بسیار حائز اهمیت است و این را همه ما می‌توانیم هر روز در دنیای اطراف خود تجربه کنیم.
ارسال به دوستان