۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد ۲۶۲۲۵۴

کاهش قند خون با قارچ دنبلان

قربانی متذکر شد: استان فارس نیز مصرف قارچ را در درمان عوارض پیری موثر دانسته و آن را به عنوان عامل جوانی می‎شناسند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: قارچ دنبلان تاثیر چشم‎گیری در کاهش قند خون دارد.

مهندس قربانی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: قارچ دنبلان، نوعی قارچ خوراکی گران‎قیمت و کمیاب است، اندازه این قارچ از یک فندق تا یک پرتغال بوده وشکلی شبیه سیب‎زمینی دارد.

وی بیان کرد: با توجه به آغاز بارندگی‎های بهاره و مساعد شدن شرایط رشد این قارچ جمع‎آوری، خرید و فروش و مصرف این قارچ‎ها در رویشگاه‎های قارچ دنبلان در کشور از رونق خاصی برخوردار شده است.

این مقام مسوول اظهار کرد: بخشی از خواص دارویی و پزشکی قارچ دنبلان براساس مستندات علمی و تحقیقات آزمایشگاهی و برخی دیگر در میان مردم مناطق مختلف و براساس تجربیات شخصی و در طول سال‎های متمادی به اثبات رسیده است.

قربانی ادامه داد: در جریان نمونه‎برداری از قارچ‎های دنبلان در سال‎های گذشته با مطرح کردن سوالاتی از مردم مناطق مختلف کشور در مورد خواص این قارچ مردم از آن به عنوان یک غذای نیروبخش و مقوی یاد کرده و تغذیه از آن در فصل بهار را برای جلوگیری از انواع بیماری‎ها در طول سال موثر می‎دانند.

وی با اشاره به اینکه در میان مردم آذربایجان غربی اعتقاد بر این است که قارچ تاثیر چشم‎گیری در کاهش قندخون در میان مبتلایان به دیابت دارد، اضافه کرد: در شهرهای مرکزی و جنوبی کشور نیز از قارچ به عنوان غذایی مقوی و دارویی در درمان بیماری‎های چشمی یاد می‎شود.

قربانی متذکر شد: استان فارس نیز مصرف قارچ را در درمان عوارض پیری موثر دانسته و آن را به عنوان عامل جوانی می‎شناسند.

وی یادآور شد: براساس تحقیقات انجام شده تاکنون تاثیرات آنتی بیوتیکی قارچ در برابر میکروب‎ها و عوامل بیماری‎زا، تاثیر آنتی اکسیدانی در برابر انواع عوامل سرطان‎زا و محافظت از کبد در برابر بیماری‎های کبدی به اثبات رسیده است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه این نوع قارچ در استان‎های فارس، زنجان، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، همدان، کرمانشاه و تهران می‎روید، تصریح کرد: قارچ دنبلان به رنگ‎های سفید، سیاه، قرمز تیره، خاکستری و بنفش دیده می‎شود.

قربانی با اشاره به اینکه این قارچ در هرمزگان به نام آغر، در تهران دنبلان و در فارس به نام دنبل می‎شناسند، افزود: فصل برداشت قارچ دنبلان از نیمه‎های اسفند تا اواخر فروردین ماه در سال‎های پرباران است.

وی با بیان اینکه قارچ دنبلان از نظر تغذیه‎ای دارای بیش از 15 نوع پروتئین و ویتامین‎های زیادی است، بیان کرد: استفاده از انواع قارچ‎ها به ویژه دنبل به عنوان یک غذای سالم روبه افزایش است و هرساله متقاضیان بیشتری پیدا می‎کند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان همچنین تصریح کرد: درقارچ دنبلان هیچ نوع دستکاری ژنتیکی توسط انسان انجام نشده و کود شیمیایی در آن نیز به هیچ‎وجه بکار گرفته نشده است.

قربانی با اشاره به اینکه دنبل جزء گرانترین و لذیذترین قارچ‎های خوراکی و دارویی جهان است، متذکر شد: افراد آشنا و مطلعی در منطقه زردکوه چهارمحال و بختیاری وجود دارند که روزانه بین 10 تا 15 کیلوگرم دنبلان کوهی جمع‎آوری می‎کنند.

وی خاطرنشان کرد: قیمت این نوع قارچ در ایران متغیر بوده و در خارج از کشور نیز خریداران بسیار خوبی دارند؛ در کشورهای فرانسه، ایتالیا و انگلیس هر کیلو 100 تا 200 دلار به فروش می‎رسد.

قربانی بیان کرد: بیشترین مصرف دنبل علاوه بر استفاده خوراکی در تهیه روغن‎‌های معطر و نیز داروسازی است.

برچسب ها: قند خون ، قارچ دنبلان
ارسال به دوستان