۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۶۲۹۸۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۵-۱۲-۱۳۹۱
کد ۲۶۲۹۸۱
انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۵-۱۲-۱۳۹۱

امروز سالروز درگذشت سیداحمد خمینی

ایرنا - امروز هجده سال از درگذشت سید احمد خمینی، مشاور امین امام (ره) می گذرد؛ او که از آغاز مبارزات تا وداع با پیکر مطهر پدر، همچون سایه ای مطمئن، همیشه و همه جا همراه معمار کبیر انقلاب اسلامی بود.

سید احمد فرزند دوم امام خمینی(ره) پس از گذراندن دوره ابتدایی، به دبیرستان حکیم نظامی قم رفت و در آنجا در رشته طبیعی دیپلم گرفت. پس از دیپلم، به عراق مسافرت و در نجف اشرف دروس حوزوی خود را آغاز کرد و همانجا به لباس مقدس روحانیت ملبس شد.

ایشان در دروس سطح از محضر اساتیدی چون آیات عظام ابطحی، صادقی، محمدفاضل و سلطانی بهره جست و دروس خارج را نزد حضرات آیات موسی زنجانی و حائری در قم و در نجف هم نزد امام (ره) و برادر بزرگوارش مرحوم مصطفی خمینی ادامه داد.

سیداحمد آقا خمینی فعالیت های سیاسی و انقلابی خود را در 18 سالگی آغاز کرد و پس از تبعید امام راحل و مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی به ترکیه و سپس به عراق، او به عنوان حلقه ارتباطی بین مبارزان انقلابی و امام راحل، نقشی مهمی را ایفا کرد.

وی اعلامیه ها را از نجف دریافت و در قم تکثیر و آنها را در سطح کشور پخش می کرد. اخبار داخل کشور را به امام خمینی(ره) منتقل و پیام های امام را به انقلابیون می رساند.

در سال های تبعید، حاج سید احمد نقش مهمی در صیانت از دفتر حضرت امام(ره) بر عهده داشت و اتفاقات مهم را با کمال درایت رصد می کرد. سرکشی و رسیدگی به خانواده های زندانیان سیاسی و دیدار از تبعیدی های نهضت اسلامی از دیگر اقدامات این یادگار برگزیده امام (ره) بود.

او در روزهای اوج گیری انقلاب و پس از شهادت حاج آقا مصطفی همیشه همراه و مددکار امام راحل بود و پس از پیروزی انقلاب و سال های دفاع مقدس، نیز نقش یک رابط موفق را بین فرماندهان جبهه های جنگ و امام (ره) بر عهده داشت.

حاج سیداحمد آقا برای امام(ره)، به حق مشاوری خبره و با درایت بود و دیدگاه های مهم و حساب شده ای را ارائه می کرد که مورد تایید امام واقع می شد.

پس از رحلت امام خمینی(ره) یک بار دیگر حاج احمدآقا خمینی ضمن پیروی از مقام ولایت، تمام همت خویش را معطوف به پاسداری از وصایای پدر کرد و همواره در صف پاسداری از نظام و انقلاب درخط مقدم قرار داشت.

وی عضو مجلس خبرگان رهبری بود و نمایندگی مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی کشور را برعهده داشت و هم زمان موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی را نیز اداره می کرد و موجبات انتشار بسیاری از کتابها و نوشتارهای امام خمینی (ره) را جهت ادامه راه و اندیشه ایشان فراهم کرد.

سرانجام سیداحمد خمینی در 23 اسفندماه 1373 پس از فعالیت های روزمره، بدلیل عارضه قلبی به خواب عمیقی فرو رفت و دو روز بعد در 25 اسفند چشم از جهان فروبست و به دیدار حضرت حق شتافت.

در متن زیر گذری کوتاه به فرازهایی از وصیت نامه حجت الاسلام سید احمد خمینی داریم:

ˈ... مرا حتی المقدور نزدیک پدر عزیزم و مراد و امامم دفن کند تا شاید به حساب حضرت امام فاتحه ای هم نصیب من سراپا گناه گردد و خداوند به خاطر آن حضرت مورد لطفم قرار دهد...کلیه اثاث منزل که مال من است به همسرم بخشیدم، البته اثاثی که مربوط به من است خیلی ناچیز است...من شخصا در هیچ بانک و مؤسسه ای و یا شرکتی و از این قبیل وجهی ندارم و اگر مختصر پولی در بانک تعاون اسلامی دارم شهریه های مراجع بزرگوار قم است که باید صرف فقراء گردد... وجوهی که نزد خودم است یا پول شخصی و یا وجوه شرعیه است که جای هر کدام مشخص و روی هر کدام نوشته شده است، اگر به پولی برخورد شد که مشخص نبود از اموال خودم محسوب نگردد. کلیه وجوهی که سهم مبارک و یا خیرات است در اختیار رهبر بزرگوارمان حضرت آیت الله خامنه ای دامت برکاته قرار گیرد تا در موارد مقرره اش صرف گردد...ˈ
برچسب ها: سید احمد ، خمینی
ارسال به دوستان