۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۲۶۳۶۹۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۳۰-۱۲-۱۳۹۱
کد ۲۶۳۶۹۳
انتشار: ۱۴:۳۰ - ۳۰-۱۲-۱۳۹۱

هند از توسعه میدان نفتی بینالود کنار رفت/ واکنش تهران به 13 سال وقت‌کشی دهلی

این در حالی است که با وجود انجام مذاکرات چندین ساله با شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم هندی، هنوز قرارداد طرح توسعه این میدان نفتی و گازی امضا نشده است.
پس از 13 سال وقت‌کشی شرکت دولتي نفت و گاز هند (ONGC) برای تصمیم گیری توسعه میدان نفتی بینالود، شرکت ملی نفت ایران از اجرای یک برنامه جدید برای توسعه این میدان دریایی در خلیج فارس توسط متخصصان داخلی خبر داده است.

به گزارش مهر، بلوک فارسی حوزه‌ای هیدروکربنی در خلیج فارس شامل میدان نفتی بینالود و میدان گازی فرزاد B است که پس از کشف ذخایر هیدروکربنی در این منطقه، قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیومی متشکل از سه شرکت دولتی هند در سال 2002 میلادی امضا شد.

با وجود گذشت نزدیک به 13 سال از امضای این قرارداد، هنوز قرارداد نهایی برای توسعه این میدان نفت و گاز با کنسرسیوم شرکت‌های هندی امضا نشده است.

با این وجود مسئولان وزارت نفت با تاکید بر علاقه‌مندی شرکت‌های هندی برای حضور در این پروژه پنج میلیارد دلاری، تاکید کرده بودند: در حال حاضر مذاکرات فنی، مالی و قراردادی با این شرکتها در مراحل پایانی قرار دارد ضمن آنکه تاکنون مجوزهای دولتی لازم برای آغاز عملیات اجرایی میدان گازی فرزاد B در ایران صادر شده است.

در همین حال، موسسه اکونومیک تایمز سه سال قبل با انتشار گزارشی به نقل از مقامات دولت دهلی، اعلام کرده بود: کنسرسیوم سه شرکت هندی برای حضور در پروژه گازی ایران کاملا آزادی عمل دارد و به آنها پیشنهاد کردیم که مطابق موازین قانونی این پروژه را پیش برده و به منافع اقتصادی خود توجه کنند.

این در حالی است که با وجود انجام مذاکرات چندین ساله با شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم هندی، هنوز قرارداد طرح توسعه این میدان نفتی و گازی امضا نشده است.

 در حال حاضر میدان فارسی با در اختیار داشتن 508 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و 212 میلیون بشکه میعانات گازی حدود 25 درصد بیش از تولید گاز بزرگترین شرکت هند در جنوب این کشور است.

بر اساس برنامه جامع توسعه تعریف شده، در فاز نخست امکان استخراج روزانه 1.1 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی از این میدان گازی با حفر هفت حلقه چاه دریایی وجود دارد.

در همین حال سایت شرکت ملی نفت ایران اسفند ماه 1391 با انتشار گزارشی، اعلام کرد: در حالی‌كه شركت دولتی نفت و گاز هند (ONGC) پس از انجام فعالیت‌های اكتشافی در میدان بینالود، تولیدی شدن این میدان نفتی را غیراقتصادی ارزیابی كرده، متخصصان شركت نفت فلات قاره ایران با همراهی پژوهشگران پارك علم و فناوری دانشگاه تهران، مطالعات گسترده‌ای را در این حوزه آغاز كردند كه نتایج اولیه این مطالعات نشان می دهد تولید نفت سنگین از میدان مشترك بینالود در آینده ای نه چندان دور محقق خواهد شد.

سید جلال موسوی با بیان اینکه برای بررسی سناریوهای مختلف برداشت از میدان نفتی بینالود، تفاهم نامه 6.8 میلیون یورویی بین شركت نفت فلات قاره و پارك علم و فناوری دانشگاه تهران به امضا رسیده است، گفت: هم اكنون روند پیشرفت طرح در مرحله پردازش اطلاعات لرزه ای قرار دارد.

رئیس پژوهش و توسعه شركت نفت فلات قاره اهمیت این میدان را به دلیل برخورداری از 3.5 میلیارد بشكه نفت سنگین درجا مورد اشاره قرار داد و افزود: اگر چه در مطالعات اولیه‌ای كه توسط شركت ONGC انجام شد، تولید از این میدان غیراقتصادی ارزیابی شده بود اما مطالعات و بررسی ها نشان می‌دهد با تغییر رویكردها، می‌توان به تولیدی كردن میدان دست یافت.

به گفته این مقام مسئول در بسیاری از موارد می توان با تغییر رویكرد و فناوری‌های مورد استفاده، تولید از یك میدان را اقتصادی كرد و با توجه به بهره‌مندی از یك شركت مشاور متخصص و حرفه‌ای و همكاری‌های دانشگاه های تهران و  صنعت نفت، نتایج مطلوبی در زمینه امكان تولید نفت سنگین از میدان بینالود در آینده ای نه چندان دور حاصل شده است.

موسوی  یادآور شد: هم اكنون نمونه‌های سنگ مخزن و نفت مخزن در این میدان در دست آزمایش قرار دارد و خطوط لرزه نگاری نیز در حال پردازش است تا با استفاده از تكنولوژی‌های جدید بتوانیم به اهداف خود در این میدان دست یابیم.

رئیس پژوهش و توسعه شركت نفت فلات قاره با تاکید بر اینكه نقشه راه ازدیاد برداشت این شركت، تدوین و به مدیریت پژوهش و فناوری شركت ملی نفت ارسال شده است، خاطرنشان كرد: غربالگری به منظور ازدیاد برداشت در تمام میادین فلات قاره انجام گرفت و در نهایت، 13 میدان برای اجرای پروژه ازدیاد برداشت كاندید شده اند .

برچسب ها: هند ، میدان نفتی ، بینالود
ارسال به دوستان
رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس) اگر قصد ترک قند و شکر را دارید، این راهکارها را بخوانید بهشت‌های مالیاتی و مقاصد مقرون‌به‌صرفه/ انتخاب برتر مهاجران در سال ۲۰۲۵ کجاست؟