۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۶۴۶۶۹
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۱ - ۱۲-۰۱-۱۳۹۲
کد ۲۶۴۶۶۹
انتشار: ۲۳:۱۱ - ۱۲-۰۱-۱۳۹۲

سریع‎ترین ابر رایانه‎ی جهان خاموش شد

در حال حاضر لس آلاموس و لابراتوار ملی ساندیا ابررایانه ای بنام Cielo دارند که از ان استفاده می کنند.این ابررایانه که سریعتر از روآدرانر است، با هزینه 54 میلیون دلار در سال 2010 ستاپ شده است و اکنون به طور کامل جایگزین روآدرانر می شود.
ابررایانه 121 میلیون دلاری واقع در مرکز تحقیقات هسته ای در شمال نیومکزیکو بعد از جایگزینی با نسل جدیدی از ابررایانه ها در همین مرکز خاموش گردید.

به گزارش سیتنا، دلیلی خاموشی ابررایانه قدیمی، ساخت و راه اندازی ابررایانه جدید در همین مرکز که سریعتر، کم هزینه تر و کوچکتر است، اعلام شده است.

مصرف انرژی ابررایانه جدید بسیار کمتر از ابررایانه ای است که یکشنبه خاموش شد. مسوولان در لابراتوار هسته ای لس آلاموس می گویند روآدرانر هنوز جزو 25 ابررایانه سریع جهان است.

گری گریدر که در لابراتوار کار می کند در این باره می گوید: روآدرانر که مبتنی بر سیستم عامل ناول است، در سال 2008 اولین ابررایانه ای بود که با پردازش یک کادریلیون (عدد یک با 15 صفر به توان دو) محاسبه در ثانیه رکورد محاسبات ریاضی را شکست.

لس آلاموس همراه با آی بی ام روآدرانر را ساختند. 278 رک مجهز به سیستم خنک کننده با دو نوع پردازنده متصل به هم با 55 مایل سیم از نوع فیبر نوری بهم متصل شده بودند. دهها کامیون رک ها را از نیویورک به نیومکزیکو منتقل کردند.

ابررایانه در طول 5 سال فعالیت، ویروسها را شبیه سازی کرده و با مدل سازی از عالم، به تحقیقات دانشمندان در این زمینه کمک فراوانی کرد. همچنین به بهینه سازی فناوری لیزر و بهینه سازی تسلیحات اتمی برای امریکایی ها کمک فراوانی کرد.

همچنین محاسبات مربوط به برخی آزمایشات سری، برای بهینه سازی تسلیحات نسل جدید امریکا بوسیله این ابررایانه انجام شده است.

مرکز لس آلاموس بعنوان پیشگام، چندین دهه به توسعه سیستم عامل ناول کمک کرد. در سال 1976 به توسعه Cray-1 کمک فراوانی کرد. در سال 1993 با توسعه ماشین فکر CM-5 عنوان سریعترین ابررایانه جهان را از آن خود کرد.

در حال حاضر لس آلاموس و لابراتوار ملی ساندیا  ابررایانه ای بنام Cielo دارند که از ان استفاده می کنند.این ابررایانه که سریعتر از روآدرانر است، با هزینه 54 میلیون دلار در سال 2010 ستاپ شده است و اکنون به طور کامل جایگزین روآدرانر می شود.

ماه آینده متخصصان این مرکز سعی خواهند کرد تکنیکهای فشرده سازی حافظه را قبل از نابودی کامل ابررایانه انجام دهند. فناوریهای بکار رفته در این مرکز قطعا در ساخت و توسعه ابررایانه های آینده استفاده خواهد شد.

گفته می شود در طول 10 تا 20 سال آینده، قدرت محاسباتی ابررایانه های جهان به یک کانتیلیون (1با 18 صفر به توان دو) در ثانیه خواهد رسید.

منبع: خبرانلاین
ارسال به دوستان
امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد