۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد ۲۶۵۴۳۷
هفته سلامت سال92 با محوریت ˈفشار خونˈ

بیماری پرفشاری خون مشخصه خاصی ندارد

رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت: بیماری پرفشاری خون یکی از خطرناک ترین بیماری های است که از آن به عنوان «قاتل خاموش» یاد می شود چراکه هیچ مشخصه خاصی ندارد.افرادی که اضافه وزن ندارند و لاغر هستند نیز ممکن است در معرض این خطر باشند.

زیست نیوز- «سیدضیاء الدین مظهری» اظهار داشت: فشار خون بالا بدون اینکه روند سیر آن از طرف افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، احساس شود، صدمات زیادی به بخش های حساس بدن مانند مغز، قلب، کلیه ها و چشم ها وارد می کند.

وی یاداور شد : این بیماری به دلیل روند سیر خاموش و بدون علایم بالینی بودن آن با عنوان قاتل خاموش نامگذاری شده است . گاهی علایمی مانند احساس فشار در مغز و یا سردردهای توام با خستگی و افت توان بدنی ممکن است ناشی از فشارخون بالا باشد که از سوی افراد جدی گرفته نمی شود.

به نقل از ایرنا، مظهری گفت: تنها مشخصه بارز فشار خون بالا، مشاهده اضافه وزن و یا چاقی در افراد است چراکه یکی از عوامل ایجاد کننده پرفشاری خون چاقی و اضافه وزن است.

وی در مورد خطرات ناشی از فشارخون بالا گفت: فشارخونی که در روند سیر خود مرتب به مقدار آن افزوده شده، ممکن است پس از مدتی در نواحی قلب ایجاد فشار کند و یا در حرکات بدنی تنگی نفس مشاهده شود ولی این موارد اغلب نادیده گرفته می شود و یا به مسایل دیگری نسبت داده می شود.

مظهری افزود : نادیده گرفتن این موارد باعث گسترش فشارخون و صدمات ناشی از آن به بافت های بدن افراد می شود. این بیماری به صورت نرم و خاموش می تواند بر تمام بخش های بدن تاثیرات منفی بگذارد و عملکرد بدن را با مشکل مواجه کند.

این مدرس دانشگاه تهران گفت: علاوه بر افراد دارای اضافه وزن، افرادی که گرایش زیادی به مصرف نمک و یا غذاهای آماده (فست فودها) و کنسروها دارند، در معرض ابتلا به پرفشاری خون هستند. این در حالی است که عدم فعالیت بدنی و استرس نیز در ابتلا به پرفشاری خون و مشکلات متعاقب آن تاثیر زیادی دارد.

وی ادامه داد: افرادی که اضافه وزن ندارند و لاغر هستند نیز ممکن است در معرض این خطر باشند؛ اگر زمینه ژنتیکی در خانواده این دسته از افراد وجود داشته باشد و در معرض استرس باشند، نیز می توانند به پرفشاری خون و افزایش چربی خون دچار شوند.

مظهری مصرف مواد حاوی کلسیم، پتاسیم، منیزیوم و ویتامین C را در کاهش فشار خون موثر دانست و گفت: سیب زمینی، حبوبات، غلات سبوس دار، انواع میوه ها مانند گوجه فرنگی، کرفس، انجیر، هلو، انگور، آلو، موز، کلم ها، مغز دانه های روغنی، کنجد، بادام و نان های سبوس دار ازجمله مواد غذایی هستند که مصرف آنها می تواند در کاهش فشار خون افراد مبتلا موثر باشد.

18تا 23 فروردین ماه امسال با عنوان هفته سلامت نام گذاری شده است. امسال برنامه های این هفته با محوریت ˈفشار خونˈ برگزار می شود.

«فشار خون؛ آموزش و سبک زندگی سالم»،« فشارخون؛ تغذیه سالم و امنیت غذایی»، «فشارخون؛ پزشک خانواده و نظام سلامت»، «فشارخون؛ همکاری بین بخشی و همبستگی اجتماعی »، «فشارخون؛ اجتناب از دخانیات و سوء مصرف موادمخدر»، «فشارخون؛ فعالیت بدنی و نشاط اجتماعی» و« فشارخون؛ بیماریابی، درمان و پیشگیری از عوارض »عناوین روزهای این هفته هستند.

ارسال به دوستان