۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۶۹۵۹۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۵ - ۰۸-۰۲-۱۳۹۲
کد ۲۶۹۵۹۰
انتشار: ۱۲:۱۵ - ۰۸-۰۲-۱۳۹۲

راز گسترش سرطان در بدن فاش شد

وی افزود: این محققان دریافتند در حالی که سلول های خوش خیم حرکت بسیار کندی دارند، سلول های متاستازی بسیار سریع تر و در یک خط مستقیم حرکت می کنند.
پژوهشگران طی یک پروژه وسیع راز چگونگی گسترش سرطان را در بدن- متاستاز- فاش کردند.

به گزارش مهر، سلول های سرطانی که از تومورها خارج شده و به دیگر عضوهای بدن یورش می برند تهاجمی تر، چابک تر و فعال تر از سلول های خوش خیم  هستند.

بر اساس یافته های جدید، این سلول ها نیروی بیشتری به محیط خود وارد می کنند و می توانند به آسانی در فضاهای کوچک مانور بدهند.

دانش پژوهان طی یک مقایسه نظام مند از سلول های سرطان سینه متاستاز داده به سلول های سالم سینه، تفاوت چشم گیری را بین این خط سلولی از نظر روش کار، مهاجرت، واکنش به اکسیژن، تولید پروتئین و توانایی آنها برای چسبیدن به سطح نشان دادند.

محققان چشم انداز جدیدی را از چگونگی گذار این سلول ها از سطح سلولی خوش خیم به سلول های متاستازی سرطانی شده کشف کردند - فرایندی که به خوبی شناخته شده نبود.

"رابرت اوستین" استاد فیزیک و مجری این تحقیقات از دانشگاه پرینستون گفت: با در نظر گرفتن انواع مختلف از تجربیاتی که سلول های متاستاز داده و غیر متاستازی را به طور نظام مند مقایسه می کند، توانستیم دانش خود را از چگونگی روی دادن متاستاز ارتقا دهیم. 

وی افزود: این محققان دریافتند در حالی که سلول های خوش خیم حرکت بسیار کندی دارند، سلول های متاستازی بسیار سریع تر و در یک خط مستقیم حرکت می کنند.

محققان رفتار سلول ها را در یک محفظه کوچک سلولی دارای کانال های سیلیکونی که برای تقلید محیط طبیعی داخلی بدن طراحی شده بود، مطالعه کردند.

در این پژوهش محققانی از دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، موسسه مطالعه زیستی سالک و دانشگاه کالیفرنیا- سانتاکروز و دانشگاه کالیفرنیا – سان فرانسیسکو حضور داشتند و بودجه آن توسط 12 مرکز مطالعات فیزیک، زیست شناسی و سرطان شناسی تامین شده بود.

برای این پروژه ملی حدود 100 محقق از 20 موسسه حضور داشتند. تمامی این پژوهشگران آزمایشات خود را با استفاده از دو خط سلولی، واکنش گرها و پروتکل ها برای اطمینان از قابل مقایسه بودن نتایج انجام دادند.

در این مطالعه محققان چگونگی ورود سلولهای سرطانی به سلول های اطراف و چگونگی بیان ژن و پروتئین ها را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

ارسال به دوستان