۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۲۷۴۳۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۲۹-۰۲-۱۳۹۲
کد ۲۷۴۳۵۹
انتشار: ۱۵:۵۱ - ۲۹-۰۲-۱۳۹۲

نماینده مجلس: احمدی‌نژاد به نتیجه بررسی صلاحیت‌ها تمکین کند در غیر این صورت ...

بنابراین من به آقای احمدی‌نژاد توصیه می‌کنم به نتیجه بررسی صلاحیت‌ها هرچه بود تمکین کنند و دست به هیچ اقدام غیراصولی و غیرقانونی نزنند که در این صورت مراجع ذی‌ربط برخوردی بدون تساهل و تسامح با ایشان خواهند کرد.
«دولت می‌خواهد به هر قیمتی در قدرت باقی بماند.» این بخشی از دیدگاه عوض حیدرپور، نماینده اصولگرای مجلس نهم، درباره استفاده دولت از امکانات دولتی به نفع نامزد مورد نظر خود در انتخابات ریاست‌جمهوری است.

چند ماهی می‌شود که گروه‌های سیاسی هریک به نوعی نگرانی‌هایشان را مبنی بر استفاده دولت از منابع و امکانات دولتی توسط محمود احمدی‌نژاد در راستای اهداف انتخاباتی‌اش نشان می‌دهند؛ صدایی که به گوش همه می‌رود جز رییس دولت.

حالا اما حدس و گمان‌ها به واقعیت تبدیل شد، احمدی‌نژاد دست مشایی را سفت در دست گرفت و به وزارت کشور برد و ثبت‌نامش کرد، تا این پیام روشنی باشد به همه آن‌هایی که خواستار رد صلاحیت اسفندیار دولت هستند.

 به‌تازگی هم در سفرهای استانی‌اش که سرعت قابل توجهی گرفته، طوری که می‌تواند در این رشته به نام خود رکوردی به ثبت برساند هر روز یک‌نفس به آن‌هایی که حرف از رد صلاحیت مشایی می‌زنند حمله و به همه توصیه می‌کند بگذارند تا مردم فرد مورد نظرشان را انتخاب کنند.

حال‌وهوای سیاسی امروز انگار خاطرات سال 88 را برای احمدی‌نژاد زنده می‌کند. چهار سال پیش هم نامزدهای اصلاح‌طلب به او انتقاد می‌کردند که از بیت‌المال در راستای اهداف سیاسی اصولگرایان استفاده می‌کند، حالا اصولگرایان به او می‌تازند که از بیت‌المال به نفع نامزد مورد حمایت خودش استفاده می‌کند.

عوض حیدر‌پور، عضو کمیسیون امنیت ملی، در گفت‌وگو با «بهار» گفت: دولت تریبون، سفرهای به اصطلاح استانی و تجربه تخریب‌ها در دوران گذشته را دارد و این موضوعات ما را نگران می‌کند که در ایام انتخابات با تبلیغات غیرقانونی نتیجه انتخابات را به نفع خود تغییر دهد.

نگرانی‌هایی از رفتارهای انتخاباتی دولت وجود دارد که باعث شده بعضی از جریانات سیاسی با شک و شبهه به انتخابات نگاه کنند، آیا این نگرانی بجاست؟

درباره سلامت انتخابات نگرانی وجود ندارد. چون انتخابات دو قسمت است؛ یعنی یک قسمت نظارت و یک بخش اجراست. در طرح اصلاح قانون انتخابات توسط مجلس، هیات نظارت بر انتخابات شکل گرفت که این هیات اجرایی معتمدان مردم هستند تا اجرا به صورت دقیق انجام گیرد، از طرفی شورای نگهبان هم وظیفه نظارت بر انتخابات را دارد که این نگرانی‌ها را بر‌طرف می‌کند.

اما سوءاستفاده از ابزارها و امکانات دولتی می‌تواند شرایط را به نفع یک نامزد تغییر دهد؟

بله. نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که خود تبلیغات انتخاباتی بسیار مهم است. چیزی کمتر از 30 روز به زمان انتخابات فرصت مانده و این نگرانی وجود دارد که دولت با تبلیغات غیرقانونی و غیراصولی سرنوشت انتخابات را تغییر دهد. یعنی دولت تریبون در اختیار دارد، سفرهای به اصطلاح استانی در اختیارش هست، تجربه تخریب‌ها در دوران گذشته را هم دارد و این موضوعات ما را نگران می‌کند که در ایام انتخابات با تبلیغاتی که انجام می‌دهد نتیجه انتخابات را به نفع خودشان تغییر دهند. به اعتقاد من باید حتما با این موضوعات از سوی دولت و جریان انحرافی برخورد شود؛ چون دولت می‌خواهد به هر قیمتی در قدرت بماند.

چطور می‌خواهید برخورد کنید، در صورتی که برای مثال درباره اجرای طرح مهر‌آفرین با این‌که مجلس انجام آن را غیرقانونی اعلام کرد اما دولت بی‌توجه به نظر مجلس اجرای استخدام‌ها را به استانداری‌ها ابلاغ کرده است؟

بله اما نکته این است که فرآیند اجرای طرح مهر‌آفرین با این سرعتی که دولت پیش‌بینی می‌کند، نیست و اعلام این موضوع تنها بهره‌برداری تبلیغاتی برای انتخابات است؛ به این دلیل که حتی اگر دولت از همین الان هم بخواهد شروع به استخدام کند حتی تا پایان عمر دولت هم نمی‌تواند موفق شود.

اما بازتاب آن در جامعه فوری و تا حدودی تاثیر‌گذار است؛ حتی اگر استخدامی هم صورت نگیرد؟

بله، این صحبت درستی است که دولت از هر روشی برای تبلیغات استفاده می‌کند. اما در مقابل قوه‌قضاییه می‌تواند با اختصاص شعبی در دادگستری‌های کل کشور به این نوع تخلفات رسیدگی کند و مجلس هم انتظار دارد با ورود دادستان کل کشور و رییس قوه‌قضاییه به این موضوع با هرگونه تخلف انتخاباتی دولت برخورد کند.

این تنها توصیه است، آیا مجلس پیگیری خاصی برای این موضوع در دستور کار خود دارد؟

شاید به عنوان یک ضرورت هنوز حس نشده باشد اما تاکنون همیشه مجلس دولت را به مسیر قانون‌مداری و پرهیز از قانون‌گریزی‌ها سوق داده است.

آیا در صورت رد صلاحیت اسفندیار رحیم‌مشایی،نامـزد محبوب محمود احمدی‌نژاد، باید منتظر واکنش جدی از سوی وی باشیم؟

درباره رد‌صلاحیت‌ها همه باید خودشان را مقید بدانند هرچه شورای نگهبان اعلام کرد از آن تمکین کنند.

اما شما درباره رییس دولتی صحبت می‌کنید که دست مشایی را می‌گیرد، به وزارت کشور می‌برد و در قامت یک محافظ تمام‌عیار برایش نقش ایفا می‌کند؟

حالا اگر فردی اقداماتی از سر بی‌عقلی و بی‌خردی انجام داد ما باید خردمندانه عمل کنیم.

یعنی نباید منتظر یک واکنش ویژه از سوی احمدی‌نژاد باشیم؟

ما این نگرانی را نداریم چون فضای عمومی کشور را در کنترل داریم و احساس ما این است که آینده کشور آینده‌ای روشن است. فکر می‌کنم ملت با یک انتخاب درست این گروه را از قدرت برکنار خواهد کرد و آن حماسه سیاسی مورد حمایت مردم و مقام معظم رهبری اتفاق خواهد افتاد.

 بنابراین من به آقای احمدی‌نژاد توصیه می‌کنم به نتیجه بررسی صلاحیت‌ها هرچه بود تمکین کنند و دست به هیچ اقدام غیراصولی و غیرقانونی نزنند که در این صورت مراجع ذی‌ربط برخوردی بدون تساهل و تسامح با ایشان خواهند کرد.

چنین رفتارهایی در مجلس هم دیده می‌شود؛ چنان‌که بعضی از نمایندگان نامه‌های متعددی علیه هاشمی نوشته‌اند. آیا اجماع مجلس با این تفکر موافق است؟

ببینید ما در قرآن مجید یک آیه داریم و خلاصه آن این می‌شود که هرگاه خداوند بخواهد به ما برکتی را بدهد رعد می‌آید، برق می‌آید حتی باران سیل‌آسا می‌آید و بعد که سیل ایجاد شد آنچه می‌ماند سنگ‌واره‌هاست. از آب هم آبادانی به وجود می‌آید و آنچه می‌رود کف روی آب است. در فضای سیاسی کشور آن چیزی که برداشت می‌کنیم این است که جبهه پایداری‌ها و امثال این‌ها مثل کف روی آب هستند و رفتنی‌اند. همان‌طور که در 34سال آینده از چنین جریاناتی به صورت فصلی به‌وجود آمده و از بین رفته‌اند. این‌که یک گروهی بیایند اسم خود را بگذارند جبهه پایداری که به هر قیمتی پایدار بمانند امکان‌پذیر نیست.

یعنی جبهه پایداری‌ها تلاش می‌کنند به هر قیمتی در قدرت بمانند؟

بله، اما دقت کنید که فصل این دولت تمام می‌شود. جبهه پایداری‌ها با احمدی‌نژاد آمده‌اند، برای حفظ احمدی‌نژاد در میدان هستند و با رفتن احمدی‌نژاد بساط این‌ها هم جمع می‌شود.

ارسال به دوستان
تجهیزات پالایشگاه‌های پارس جنوبی نشت یابی شدند جنگنده نسل ششم ساخت ژاپن (+عکس) حقوق کارمندان کشورهای عربی در سال ۲۰۲۵ چقدر است؟ سازمان جهانی بهداشت: شیوع یک ویروس در تانزانیا ۸ قربانی گرفت اعتراض مردم به قبض‌های نجومی آب در تبریز ناوشکن اطلاعاتی «زاگرس» به ناوگان دریایی ارتش ملحق شد افزایش تعداد روزهای آلوده تهران نسبت به سال گذشته ادرار به رنگ آب نشانه چیست؟ پایان گروگان گیری ۱۵ ماهه مرد راوری و بازگشتش به کشور هجوم موش ها در پایتخت/ بحرانی که سلامت تهرانی‌ها را تهدید می‌کند هوش مصنوعی استدلالی OpenAI گاهی‌اوقات «چینی و فارسی فکر می‌کند» و هیچ‌کس نمی‌داند چرا معلمان به روز رسانی شوند ظریف : دوستان ما در سازمان انرژی اتمی یک سکوی سانتریفیوژ خریده بودند که در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود و کشف شد/ این از ضرر‌های تحریم‌هاست اقتصاد دایره‌ای؛ نگرشی نو به تخریب ساختمان کارگران محبوس در معدن طلای آفریقای جنوبی/ خارج کردن ۳۶ جسد و ۸۲ معدنچی تاکنون