۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۷۸۰۷۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۸ - ۱۶-۰۳-۱۳۹۲
کد ۲۷۸۰۷۸
انتشار: ۲۰:۴۸ - ۱۶-۰۳-۱۳۹۲

شهاب مرادی: مصرف گرایی و تجمل گرایی را باید هو کرد/ به قالیباف رای می‌دهم

حجت‌الاسلام شهاب مرادی با اشاره به برخی از مشکلات اجتماعی ناشی از سبک زندگی فعلی مردم در ایران با بیان اینکه ما به سمت فروپاشی بنیان خانواده در حال حرکتیم، گفت: اگر می پرسید راه ساماندهی آن چیست می گویم باید مصرف گرایی و تجمل گرایی را هو کرد و در کنار آن موضوعی مانند ازدواج را ساماندهی کرد.بنده بنا به شناختی که از آقای قالیباف دارم و برای اجرای مسائل فرهنگی که طبق اعتقادم در این برنامه به آن اشاره کردم به آقای دکتر محمد باقر قالیباف رای می‌دهم.
حجت‌الاسلام شهاب مرادی با اشاره به برخی از مشکلات اجتماعی ناشی از سبک زندگی فعلی مردم در ایران با بیان اینکه ما به سمت فروپاشی بنیان خانواده در حال حرکتیم، گفت: اگر می پرسید راه ساماندهی آن چیست می گویم باید مصرف گرایی و تجمل گرایی را هو کرد و در کنار آن موضوعی مانند ازدواج را ساماندهی کرد.

به گزارش مهر، برنامه مناظره فرهنگی نمایندگان محمدباقر قالیباف و محسن رضایی از کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز پنجشنبه 16 خرداد با حضور حجت الاسلام شهاب مرادی به نمایندگی از طرف قالیباف و شهرام گیل آبادی به نمایندگی از سوی رضایی از شبکه چهارم سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.

دولت ولع خود برای تصدی در حوزه فرهنگ را از دست نداده است

در این برنامه حجت الاسلام شهاب مرادی با اشاره به وضعیت فعلی مدیریت جامع فرهنگی در کشور اظهار داشت: در برنامه چهارم توسعه آمده بود که باید نهادها و برنامه های موازی با یکدیگر حذف شود و فعالیت آنها در یکدیگر ادغام و یا به بخش خصوص واگذار شود. این موضوع در مورد دستگاه هایی که می بایست کار فرهنگی نیز انجام می دادند صدق می کرد اما در تمام مدت گذشته از این برنامه، دولت ولع خود برای تصدی در حوزه فرهنگ را از دست نداد و راهبرد دولت آینده آقای قالیباف کم کردن این تصدی ها است البته با توجه به این نکته که نقش نظارتی و حمایتی دولت در این حوزه پابرجا خواهد ماند.

نماینده فرهنگی محمد باقر قالیباف افزود: مطابق نظر مقام معظم رهبری در اجرای نقشه فرهنگی کشور می بایست شورای عالی انقلاب فرهنگی محور قرار می گرفت اما این موضوع کماکان انجام نشده است. حس ما این است که نقطه آغاز مدیریت جامع فرهنگی و اجرای این نقشه واگذاری فعالیت های فرهنگی به بخش های غیردولتی است که البته برای این کار باید با برنامه جلو برویم.

انتقاد به تعدد نهادهای متولی مساجد/ تنها کسی که مسئولیت ندارد امام جماعتی است که بیشترین ارتباط با مسجد را دارد

وی همچنین در همین زمینه با ذکر مثالی در مورد متولی گری در امر ساخت مساجد در کشور گفت: شما الان نگاه کنید که متولی گری ساخت مساجد با چند نهاد است من به جرات می گویم هر نهادی که پول داشته باشد در این موضوع وارد شده است و جالب اینکه همه آنها هم می خواهند تصدی کنند گویا تنها کسی که در این میان مسئول نیست امام جماعتی است که از قضا بیشترین ارتباط را با اهالی مسجد دارند به همین خاطر است که من معتقدم باید ساختارهای غیردولتی در حوزه فعالیت فرهنگی بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

در ادامه این برنامه نماینده محمدباقر قالیباف در پاسخ به سوالی درباره مشکلات بخش نشر و کتابخوان نبودن جامعه و برنامه دولت قالیباف برای رفع آن اظهار داشت: در حوزه کتاب و کتابخوانی ما در حال پیشبردن یک روش سنتی هستیم و آن چیزی جز شماتت کردن نیست حتی در بالاترین سطوح مقامات دولتی نیز به سرزنش کردن عادت کردیم و فکر می کنیم با شماتت کردن از کتاب نخواندن کاری پیش می آید من معتقدم تنها راه کتاب خوان کردن جامعه در دسترس قراردادن آن برای افراد جامعه است، از سوی دیگر باید به این موضوع هم توجه کنیم که نظام ارزش گذاری در جامعه ما به گونه ای است که افرادی که می توانند مروج رفتار صحیح در حوزه مطالعه باشند، از لیست گروه های مرجع جامعه که به آنها رجوع می شود، خارج شده اند.

وی ادامه داد: من به طور قاطع معتقدم این فضا و این نگاه باید شکسته شود و تمام توجه ها پس از آن به ارزش های اصیل اسلامی در این زمینه معطوف شود. ناشر و نویسنده باید حس کنند که دولت از آنها حمایت می کند و جامعه نیز باید حس کند که فضای مطالعه و کتابخوانی برای او در دسترس است اقدامی که شهرداری تهران در چند سال گذشته برای تجهیز کتابخانه های مدارس انجام داد یکی از روش های قابل توجه برای ایجاد این احساس و برقراری تعامل مناسب میان مخاطب و بدنه نشر بود. کتاب وقتی در دسترس باشد جامعه به آن رجوع می کند و از آن اثر می پذیرد.

دولت های آمار دهنده در حوزه فرهنگ دولت های موفقی نیستند

مرادی ادامه داد: دولت های آمار دهنده در حوزه فرهنگ دولت های موفقی نیستند فرهنگ جایی است که باید در آن بذری کاشت و صبور بود تا به ثمر بنشیند، این یعنی اینکه اینجا محل کار جهادی است نمی شود دو روزه یا شش ماهه یا یکساله کار کرد و بعد آمار داد که چکار کرده ایم از طرف دیگر خود موسسه مصرف کننده بودجه دولتی نمی تواند آماری از خود ارائه کند. اگر موسساتی وجود داشته باشد که وظیفه آنها آماردهی باشد و حیثیت آن موسسه به آمارش بستگی داشته باشد آنگاه می توان فهمید که بسیاری از سرمایه گذاری های فرهنگی ما منجر به چه نتایج و چه آماری می‌شوند.

وضع امروز ما حاصل خارج کردن نهادهای مرجعی چون روحانیت از حوزه تاثیرگذاری جامعه است

نماینده فرهنگی محمد باقر قالیباف تاکید کرد: وقتی که مدل ساعت و لباس افراد را برای تاثیرپذیر شدن جامعه از افراد ملاک قرار می دهیم و افراد مرجع مانند روحانیت را از عرصه تاثیرپذیری فرهنگی خارج می کنیم حاصل آن چیزی بهتر از وضع امروز ما نمی شود. اگر رئیس دولت کار خود را با خدا نبندد و طوری فعالیت کند که تنها جامعه بخواهد برایش کف بزند حاصلش بهتر از آن چیزی که می بینید، نمی شود.

گسترش غیبت در جامعه بدون شک به دولت ارتباط دارد/ ظاهر مردم ناشی از باطن مسئولان است

مرادی همچنین در ادامه و در پاسخ به سوالی در مورد الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت و بومی سازی آن اظهار داشت: تمام برنامه های فرهنگی، مدیریتی و هنری ما باید در همین راستا تعریف شوند، شما اگر نگاهی به سبک زندگی امروز ما بیاندازید می بینید که به طور روشنی تبدیل به جامعه ای پرخاشگر و نامنضبط شده ایم. در روابط اجتماعی خودمان فرصت ایستادن و رعایت کردن قوانین را به خودمان نمی دهیم و گویی نوعی شتاب و عجله غیرمنطقی در ما نهادینه شده است. این مساله در ادامه منجر به این شده که موضوعی مانند غیبت کردن به صدر گناهان که جامعه ما به آن می پردازد، برسد. من این مساله را بارها از مردم پرسیده ام و این حرفی است که خودشان به من اذعان دارند و معتقدم گسترش این گناه بدون شک به دولت ارتباط پیدا می کند، چرا که حتی مراجع هم به این مساله تاکید کرده اند که ظاهر مردم ناشی از باطن برخی مسولان است.

به سمت فروپاشی بنیان خانواده در حرکتیم/ باید مصرف گرایی و تجمل گرایی را هو کرد

وی در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات اجتماعی ناشی از سبک زندگی فعلی مردم در ایران گفت: بالا رفتن سن ازدواج و تربیت نشدن افراد جامعه برای پذیرش نقش پدری، شوهر بودن، مادر بودن و همسر بودن ناشی از سبک زندگی فعلی ما است. فشار روانی وارده بر مردم ما منجر شده آمار نازایی در کشور تا 21 درصد افزایش پیدا کند و شاهد خانواده هایی باشیم که گاه تا 20 سال پیگیر رفع این موضوع بوده اند. این یعنی اینکه ما به سمت فروپاشی بنیان خانواده در حال حرکتیم و اگر می پرسید راه ساماندهی آن چیست می گویم باید مصرف گرایی و تجمل گرایی را هو کرد و در کنار آن موضوعی مانند ازدواج را ساماندهی کرد. باید به این فکر کرد که چرا بخشی از بدنه اجتماع جوان جامعه ما اساسا ازدواج نمی‌کنند و چرا به طور متوسط از هر 6 ازدواج در کشور یکی به طلاق می انجامد.

وزیر ارشاد به مردم گزارش بدهد که دروغ‌گویی در جامعه چقدر کاهش پیدا کرده است

مرادی ادامه داد: اینکه وزیر ارشاد را در برنامه ای دعوت کنیم او هم بیاید و آمار بدهد که چقدر کتاب چاپ کرده و مواردی مانند این ارزشی ندارد آن چیزی که برای ما مهم است این است که بگوییم دروغ گویی در جامعه ما به واسطه فعالیت فرهنگی مان چقدر کم شده است باید به این بپردازیم که شاخص اعتماد در جامعه ما چقدر بالا رفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مدیران ما عادت کرده اند که همگی از روی دست هم نگاه کنند و اشتباه بنویسند. در حوزه سبک زندگی باید بدانیم که مدیریت امروز در حال هدایت کردن ما به کدام سمت است و در کنار آن باید بدانیم که خودمان دوست داریم به کجا برویم.

طوری خانه می سازیم که میان ما تنش ایجاد می‌کند/ حتی بزرگترین عرفا هم برای زندگی در تهران به گناه می افتند

وی همچنین با اشاره به مشکلات معماری در سطح تهران گفت: به طور کلی به شکلی خانه می سازیم که میان ما تنش ایجاد می کند، به اعتقاد من دولت کاری کرده که حتی بزرگترین عرفا هم برای زندگی در تهران گناه می افتند، اساسا ما به نوعی اجتماع را مدیریت می کنیم که مجبوریم در آن گناه کنیم، پس برای رفع این موضوع باید نخست به این فکر کنیم که خانواده و جمع آن اعضای یک شرکت یا بنگاه تجاری نیستند که در کنار یکدیگر قرار بگیرند آنها می خواهند در کنار هم زندگی کنند، فرزندان آن خانواده می خواهند از مادر و پدرشان نقش های آینده در زندگی را بیاموزند.

در زندگی و فرهنگ اسلامی نباید کسی حق داشته باشد به حریم خصوصی افراد وارد شود

مرادی تاکید کرد: اسلامی کردن جامعه به معنی شکنجه کردن اعضای آن نیست و نمی شود با زور کاری را به پیش برد، اسلام به معنی کرامت است و این یعنی اینکه عمل به آن موجب رضایت می شود و هر کسی که بر مبنای آن زندگی کند، از لذت بهره مند می شود. به عبارت دیگر در زندگی اسلامی و فرهنگ ناشی از آن کسی نباید حق داشته باشد به حریم خصوصی افراد وارد شود و یا از آنان در مورد برخی بدیهیات بازخواست کند.

حجت الاسلام مرادی در ادامه با بیان اینکه طبق آموزه های دینی با طرح سوالی گفت: آیا وقتی یکی زن و مرد در خیابان گذر می‌کنند باید از آنان بپرسیم که شما با هم چه نسبتی دارید؟ و از آن بدتر وقتی می‌گویند با هم نسبت خانوادگی دارند باید از آنان مدرک شناسایی برای اثبات ادعایمان بخواهیم؟ این درست نیست و باید همه اشکال چنین رفتاری از جامعه برچیده شود.

برای اجرای مطالب فرهنگی که از آن دفاع می‌کنم به قالیباف رای می‌دهم

نماینده فرهنگی محمد باقر قالیباف گفت: همه رقابت های سیاسی ما نیز بخاطر این است که می خواهیم بگوییم می شود با الگوی دین جامعه را القا کرد و رئیس جمهور هم به همین موضوع قسم می خورد، البته اگر در این میان چند نفر بنام اسلام تندی کردند نباید طوری القا کنیم که گویی همه ماجرا به این شیوه است.

حجت الاسلام شهاب مرادی در پایان خطاب به ملت ایران گفت: من نمی‌گویم به چه کسی رای بدهید چراکه هر کس در انتخاب خود آزاد است و مردم خود باید کاندیدای اصلح را انتخاب کنند، اما بنده بنا به شناختی که از آقای قالیباف دارم و برای اجرای مسائل فرهنگی که طبق اعتقادم در این برنامه به آن اشاره کردم به آقای دکتر محمد باقر قالیباف رای می‌دهم.

ارسال به دوستان
عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم