۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۸۱۷۳۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۰۴-۰۴-۱۳۹۲
کد ۲۸۱۷۳۳
انتشار: ۰۹:۲۱ - ۰۴-۰۴-۱۳۹۲

شناسایی احساسات با اسکن مغزی

پژوهشگران برای نخستین بار از اسکن های مغزی برای شناسایی احساساتی که یک فرد ممکن است تجربه کند از جمله شادی، خشم، ناراحتی و حتی حسادت ، استفاده کردند.

به گزارش مهر، دانش پژوهان در این مطالعه از اسکن Fmri و یادگیری ماشینی برای اندازه گیری سیگنال های مغزی به منظور خواندن دقیق احساسات در افراد بهره جستند.

این یافته های دانشگاه کارنگی ملون نشان می دهد چگونه مغز احساسات را دسته بندی می کند، این یافته نخستین فرایند قابل اعتماد را برای تحلیل احساسات در اختیار دانشمندان قرار می دهد.

"کریم قصام" استادیار علوم اجتماعی و تصمیمی دانشگاه کارنگی ملون و مجری این تحقیقات گفت: این مطالعه شیوه نوینی را فراهم می آورد که می توان با آن احساسات را بدون تکیه بر توانایی افراد برای توضیح دادن احساسات خود، شناسایی کرد.

به گفته وی این شیوه می تواند برای ارزیابی واکنش عاطفی و احساسی فرد به تقریبا همه نوع محرکی از جمله یک پرچم، نام یک برند یا یک نامزد سیاسی به کار گرفته شود.

برای این تحقیق، 10 بازیگر سینما تحت اسکن مغزی قرار گرفتند. در زمان این آزمایش به آنها تصاویری از 9 حس خشم، شادی، ترس، غرور، ناراحتی، خجالت ،حسادت و انزجار نشان داده شد.

زمانی که این بازیگران درون دستگاه اسکن کننده قرار داشتند، به طور تصادفی چندین بار هریک از این وضعیت های عاطفی و احساسی به آنها نشان داده شد.

یک مدل رایانه ای که بر اساس اطلاعات آماری برای تحلیل الگوهای فعال سازی MRI  عملکردی به دست آمده برای 18 لغت احساسی، ایجاد شده بود، الگوی عاطفی را از احساسات خود القایی شکل داد.

این مدل توانست به طور دقیقی محتوای عاطفی تصاویر مشاهده شده را با استفاده از فعالیت مغزی داوطلبان دریابد.

محققان برای شناسایی احساسات درون مغز، نخست از الگوهای فعالیت عصبی در اسکن های اولیه استفاده کردند تا احساسات تجربه شده توسط همین افراد را در اسکن های بعدی شناسایی کنند.

این گروه از محققان سپس از تحلیل های یادگیری ماشینی برای حدس زدن اینکه این افراد کدام احساس را تجربه می کنند استفاده کردند.

معیار آنها زمانی بود که افراد در معرض تصاویر منزجر کننده قرار داشتند. این سیستم توانست در پیش بینی صحیح احساس تجربه شده به دقت 91 درصدی دست بیابد.

اماندا مارکی یکی از پژوهشگران دیگر این طرح گفت: با وجود تفاوت های ظاهری بین روانشناسی افراد، مردم مختلف به رمز نگاری عصبی احساسات به شیوه های بسیار مشابه گرایش دارند.
ارسال به دوستان
جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم)