۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۷
در حاشیه
کد ۲۸۸۰۲۶

کمبود آهن و ویتامین B12 عامل مستعد‌کننده آفت دهان

این زخم از دسته زخم‌های تکرار شونده است؛ همچنین می‌تواند منفرد یا متعدد باشد؛ از سویی ممکن است بیمار در طول ماه چندین نوبت این زخم‌ها را داشته باشد یا در فرد دیگری ظرف 7 تا 10 روز خود به خود خوب شود.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان گفت: حساسیت به مواد غذایی، ضربه خوردن به دهان، کمبود بعضی از عوامل خونی مثل ویتامین B12 و آهن و همچنین استرس می‌توانند از مهمترین فاکتورهای مستعد‌کننده بروز آفت محسوب شوند.

مهناز صاحب‌جمعی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: آفت یک ضایعه دهانی نسبتاً شایع است که به صورت زخم ظاهر می‌شود. بر طبق آمار جهانی بین 20 تا 55 درصد جمعیت نرمال می‌توانند در هر گروه سنی چه زن، چه مرد به این بیماری مبتلا شوند.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان گفت: علت دقیق بروز آفت نامشخص است اما بهترین فرضیه‌ای که راجع‌به آن پذیرفته شده، این است که آفت یک بیماری خود ایمنی است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: آفت در وهله اول به صورت یک برجستگی خیلی «مختصر» ظاهر می‌شود بعد به تدریج تبدیل به زخم شده و هاله قرمز دور آن به وجود می‌آید و یک لایه زرد رنگ نیز در روزهای آخر روی آن دیده می‌شود که چرکی نیست.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان گفت: این زخم از دسته زخم‌های تکرار شونده است؛ همچنین می‌تواند منفرد یا متعدد باشد؛ از سویی ممکن است بیمار در طول ماه چندین نوبت این زخم‌ها را داشته باشد یا در فرد دیگری ظرف 7 تا 10 روز خود به خود خوب شود.

وی ادامه داد: این زخم‌ها چون دردناک هستند فرد را مستأصل می‌کند و از کار روزمره باز می‌دارند؛ به خصوص افرادی را که با حرف زدن سر و کار دارند و از دهان و لب و اجزاء دهان استفاده می‌کنند.

صاحب‌جمعی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر راه‌های درمان آفت گفت: متأسفانه چون علت دقیق بیماری معلوم نیست و از طرفی سیستم ایمنی بدن این ضایعه را به وجود می‌آورد بنابراین درمان قطعی و همیشگی برای آن وجود ندارد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: کاری که ما می‌توانیم برای بیمار انجام دهیم در وهله اول حذف عوامل مستعد‌کننده بیماری است.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان افزود: حساسیت به مواد غذایی، ضربه خوردن به دهان، کمبود بعضی از عوامل خونی مثل ب 12 و آهن و استرس می‌توانند از مهمترین فاکتورهای مستعد‌کننده بروز آفت به شمار بیایند.

صاحب‌جمعی زمینه‌های ژنتیکی فرد را نیز از فاکتورهای دیگر مستعد‌کننده این بیماری نام برد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در مواردی که فرد مبتلا به آفت شد، برطرف کردن درد و ناراحتی و تسریع بهبود زخم از مهمترین کارها است که در این رابطه استفاده از دهانشویه‌های تسکین دهنده درد و داروهای ضد التهاب برای تسریع بهبود زخم با تجویز پزشک مؤثر هستند.

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد