۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۹۰۸۶۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۲۴-۰۵-۱۳۹۲
کد ۲۹۰۸۶۰
انتشار: ۰۹:۳۴ - ۲۴-۰۵-۱۳۹۲

مذاکرات پنجشنبه مجلس درباره وزیران پیشنهادی/ سخنرانی حسن روحانی

- برخی نوشته اند که من خوشحال می شوم اگر چند وزیر رای نیاورند من خوشحال می شوم اگر همه وزیران رای بیاورند. چند سال پیش حوادث تلخی رخ داد. عده ای اردوکشی خیابانی کردند و عده ای دیگر کهریزک درست کردند. همه باید تلاش کنیم.
عصر ایران - مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه، چهارمین روز بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی حسن روحانی رئیس جمهور را آغاز کرد.

مهمترین مطالب مطرح شده در این جلسه به این شرح است:

- نعمت زاده (وزیر پیشنهادی صنعت، تجارت و معادن): وظیفه ما چاره اندیشی برای فعال کردن صنعت و معدن کشور و تامین کالای اساسی و نهاده های دامی کشور است/ توجه به معادن و صنایع معدنی کشور باید مورد توجه قرار گیرد / این توانمندی را در خودمان می بینیم تا در کنار سایر دوستان بتوانیم به وظایف خود عمل کنیم/ شرایط سخت است / با تمام مشکلاتی که هست آمدیم تا بتوانیم آن را حل و فصل کنیم/ حرفی نزدیم که زیاده باشد  با بترسیم.



- دهقان (مخالف میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم): زیردستان میلی منفرد در وزارت علوم به التهابات 18 تیر78 می افزودند/نیروهای میلی منفرد افراطی بودند و وی نتوانست آنها را مدیریت کند / فیلم حضور میلی منفرد در تحصن های فتنه موجود است / التهاب، آشوب و درگیریهای داشنجویی در دوران مدیریت میلی منفرد مشهود است.

- دهقان (مخالف میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم): دفتر تحکیم وحدت مدافع نظام بود اما در زمان میلی منفرد افراد معاند به این تشکل نفوذ داده شده و نیروهای متدین از آن بیرون شدند / میلی منفرد به طور علنی از انجمن امیر کبیر که افراطی ترین تشکل بود حمایت می کرد و حامی علی افشاری بود.

- علی مطهری (موافق میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم): نگرانی اصولگرایان درباره مدیریت اصلاح طلبان بر وزارت علوم به خاطر ترویج سکولاریسم و ایجاد تنش در دانشگاه هاست که در دوره اصلاحات وجود داشت. این نگرانی به جاست. این نگرانی در مورد وزیر پیشنهادی درست نیست.

- علی مطهری (موافق میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم): هر کس بعد از خطبه های رهبری بر اعتراضات خیابانی اصرار داشته فتنه گر است / میلی منفرد در سال 88 در جلسه ای که ماهانه با حضور برخی اساتید برگزار می شد بازداشت شد. در این بازداشت طرف مقابل، مقصر است.

- بشیری (مخالف میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم): میلی منفرد در فتنه 88 نقش محوری در تحصن برخی اساتید و هدایت دانشجویان در ایجاد التهابات داشته است/ فیلم اینها وجود دارد.

- بشیری  (مخالف میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم) ، صوت و فیلمی از سخنان ضبط شده میلی منفرد در دوره حوادث 88 ، در صحن مجلس پخش کرد. میلی منفرد در این فیلم از اساتید می خواهد به دانشگاه تهران بیایند.

- بشیری  (مخالف میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم) : میلی منفرد در سال 88 در تحصن اساتید شرکت کرده و دانشجویان را هدایت می کردند / برای ایجاد التهاب در دانشگاه ها نقش اساسی داشتند / وی در زمان فتنه کوچکترین موضعی نگرفتند.



- مسعود پزشکیان (موافق میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم): بیایید این اختلافات را تمام کنیم/ باید جسارت داشته باشیم و اشتباه خود را بپذیریم/ الان وقت این نیست که دنبال مقصر بگردیم/ نباید نبش قبر کنیم / کسی می گوید که رهبری را قبول دارد، با این حال باز می گویند رهبری قبول ندارد.

- میلی منفرد (وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری): هدف اصلی برنامه من حرکتی پرشتاب و همه جانبه در روند تولید علم، رشد و توسعه آن در محیط بانشاط و با ثبات خواهد بود / نقش خود را برای موفقیت دولت یازدهم برای انجام این مسؤولیت دینی و براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و 8 سند بالادستی کشور به خوبی ایفا خواهم کرد.

- میلی منفرد (وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری): دانشگاه با نشاط، انسان با نشاط و جامعه با نشاط می سازد و این مسیر جهاد علمی را هموار می کند/ من به دنبال نگاه اعتدال و توازن هستم / اعتدال یعنی توازن بین حرف و عمل، توازن بین همکاری و رقابت و توازن بین وفاق و اختلاف/ در زمان حضور من در وزارت علوم 20 دانشگاه در کشور راه اندازی شد / سند دانشگاه اسلامی مصوب شده است و من با قدرت آن را پیش می برم.

- میلی منفرد (وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری): اعتدال یعنی توازن بین حرف و عمل / دانشگاه را نمی توان به زور سیاسی کرد / بگذاریم دانشگاه با منطق و روش علمی خود کار کند.

- میلی منفرد (وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری): من با صراحت و افتخار می گویم فرزند انقلابم و خدمتگزار نظام / 28سال در دانشگاه بودم/ یک اخطار یک برگ تذکر از نهادهای ناظر و مقامات امنیتی و سیاسی نداشتم / اولویت من تعهد و تخصص علمی بوده است / برای سیاسی ترین مسؤولیت ها به دنبال مدیران برجسته علمی را انتخاب می کنم.



- میلی منفرد (وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری):  18 تیر واقعه تلخی بود / از من بخاطر کنترل این غائله تشکر کردند / در انتخابات 88 عضو هیچ ستادی نبودم / من یکبار هم با علی افشاری صحبت رو در رو نداشتم./ در سال 88 به همراه 80 استاد دیگر بازداشت شدم اما پس از 3 ساعت ما را آزاد کردند و از ما عذرخواهی کردند.

- آغاز بررسی صلاحیت علی جنتی وزیر پیشنهادی ارشاد در مجلس با سخنرانی کریمی قدوسی به عنوان نماینده مخالف

- کریمی قدوسی (مخالف حضور جنتی در وزارت ارشاد): تهاجم فرهنگی در برنامه آقای جنتی پر رنگ جلوه داده نشده است.

- کریمی قدوسی (مخالف حضور جنتی در وزارت ارشاد):  دولت تشکیل دادند، حزب کارگزاران را درست کردند، حزب مشارکت را درست کردند، فامیل های شان را آوردند. این شد فتنه 88.

 - کریمی قدوسی (مخالف حضور جنتی در وزارت ارشاد): وزیر آن دوره که آقای خاتمی آن را زینت دولت می دانست. کجاست؟ با بی بی سی و بریتانیا چه می کند؟ با عربستان چه می کند؟

- کریمی قدوسی (مخالف حضور جنتی در وزارت ارشاد): وزیر دوره سازندگی که زمانی هم رئیس جمهور شد به کالج برلین رفت.

- کریمی قدوسی (مخالف حضور جنتی در وزارت ارشاد): ریشه  فتنه 88 سرکردگی حزب کارگزاران و حزب مشارکت است/ سرمایه داری باید ریشه کن شود / بازگشت به دوره اصلاحات آمریکایی ضدمعنای اعتدال است.

- سخنرانی حیدرپور در حمایت از حضور جنتی در وزارت ارشاد.

-  سخنرانی دستغیب در حمایت از حضور جنتی در وزارت ارشاد.

- سخنرانی رسایی در مخالفت با حضور جنتی در وزارت ارشاد.

- سخنرانی دامادی در مخالفت با حضور جنتی در وزارت ارشاد.

- سبحانی (در حمایت از حضور علی جنتی در وزارت ارشاد): در برنامه آقای جنتی خبری از افراط و تفریط نیست. برنامه ای اسلامی و ایرانی است، بوی تحجر نمی دهد. این اعتدال در برنامه های فرهنگی دولت هم دیده می شود.

- جنتی (وزیر پیشنهادی ارشاد): زبان فارسی زبان دوم جهان اسلام است/ با سفیران شایسته و فرهنگی راه را برای همگرایی جوامع اسلامی هموار خواهم کرد / مدیریت فرهنگی را به اهلش خواهم سپرد/ ایران و اسلام دو روی یک سکه هستند.

علی جنتی وزیر پیشنهادی ارشاد



- بازگشت به خویشتن یعنی بازگشت به دین / افشاگری و هتک حرمت دیگران در اسلام گناهی نابخشودنی است /

- نمایندگان مخالف از بیان اظهارات خود علیه رحمانی فضلی وزیر کشور انصراف دادند.

- سخنرانی رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی کشور.

- برنامه پیشنهادی رحمانی فضلی برای وزارت کشور را اینجا بخوانید.

- رحمانی فضلی (وزیر پیشنهادی کشور): رویکرد توسعه محور را دنبال خواهیم کرد. باید سطح زندگی مادری و معنوی مردم را ارتقا بدهیم. باید توسعه اقتصادی را رونق بخشیم. منابع و امکانات ما باید نسبت به قبل افزایش یابد.

 - رحمانی فضلی (وزیر پیشنهادی کشور): باید فضا را مبتنی بر شرایط معتمدانه قرار دهیم / شرایط کنونی برای تصمیمات کشور جوابگو نیست و کفایت نمی کند/ طرح جامع تصمیمات کشوری را باید آماده کنیم و در راس وقت آن را عملیاتی کنیم.

- رحمانی فضلی (وزیر پیشنهادی کشور): نگاه ما مبتنی بر امنیت پایدار همه جانبه خواهد بود.

- پایان جلسه صبح مجلس. جلسه عصر مجلس ساعت 14 آغاز می شود.

- جلسه بعد از ظهر مجلس در ادامه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی حسن روحانی، در ساعت 14 و 15 دقیقه آغاز شد.

- سخنرانی مقیمی در مخالفت با حضور بیژن نامدار زنگنه در وزارت نفت.

- سخنرانی احمد توکلی در مخالفت با حضور بیژن نامدار زنگنه در وزارت نفت.

- احمد توکلی (در مخالفت با بیژن زنگنه در وزارت نفت) : تا دو شب قبل تلاش کردم زنگنه وزیر شود. آقای امیرآبادی صبح سه شنبه در جلسه ای مطلبی را مطرح کرد که زنگنه در پاسخ به آن قسم جلاله خورد . غروب سه شنبه سندی به دست من رسید که نشان می داد این قسم جلاله غلط است.

- مقیمی (مخالف حضور زنگنه در وزارت نفت) : خروجی مدیریت زنگنه برای کشور خسارت بار است / رشوه، رانت خواری آقازاده ها و زدوبندها از جمله اینهاست / وی مدیریتی آمرانه، انحصاری و بدون مشورت دارد / مدیریت زنگنه موجب استقراض 70 میلیارد دلاری از خارج است.

- سخنرانی حیدری طیب در حمایت با حضور بیژن نامدار زنگنه در وزارت نفت.

 - سخنرانی زاکانی (مخالف بیژن نامدار زنگنه گزینه پیشنهادی برای وزارت نفت) :زنگنه در یک نامه رسمی نام دلال اصلی قرارداد کرسنت و آقای "م . هـ" معروف به جونیوز را آورده است. کاش از مدیران خارجی یاد می گرفتند که بعد از فساد عذرخواهی و کناره گیری کنید نه اینکه خود را برای مدیریت دوباره مهیا کنید.

- سخنرانی زاکانی (مخالف بیژن نامدار زنگنه گزینه پیشنهادی برای وزارت نفت) : مشاور روحانی می گوید دیوار کرسنت تا ثریا کج است. قیمت 7 سال اول این قرارداد نه تنها رایگان بوده بلکه به شارجه یارانه هم می دادیم. این قرارداد به ایران ضرور و زیان زد / همه قراردادهای مهم نفتی زمان زنگنه در دفتر دلال اول قرارداد کرسنت بسته می شد.

 - سخنرانی عبداللهی در حمایت از حضور بیژن نامدار زنگنه در وزارت نفت:

آقای زنگنه 22 سال سابقه وزارت دارد و 8 بار از مجلس شورای اسلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی رای اعتماد گرفته است. آیا این دلیل بر صداقت، پاکدستی ، توانمندی و کارآمدی ایشان است یا نه که ما ایشان را امروز متهم به فساد، دروغ و ناکارآمدی کنیم آیا این انصاف است.

زنگنه 8 سال است که وزیر نیست آیا در این مدت محاکمه شده است؟ چرا در این 8 سال سراغش نرفتید و برای رای اعتماد می آیید پرونده ها را رو می کنید. آیا این با اخلاق اسلامی سازگار است؟ این 8 سال که خانه نشین بود محاکمه و زندانی اش می کردید چرا این کار را نکردید.آقای زنگنه کجا در دیوان محاسبات و یا در سازمان بارزرسی کشور محکوم شد. در کدام دادگاه صالحه داخلی محکوم شد این چه رفتاری است که با او دارید.

ستاره تیم روحانی ، زنگنه، آخوندی و نعمت زاده هستند. ما نیاز به آدم های با تجربه داریم در شرایطی که دشمن ما را مورد تحریم های نفتی قرار داده است یک آدم بی تجربه چه کاری می تواند انجام دهد.

- سخنرانی عزیزی (حمایت از حضور بیژن نامدار زنگنه در وزارت نفت) : زنگنه امروز هیچ نیازی به وزارت نفت ندارد. ما به زنگنه  نیاز داریم. دشمن صنعت نفت ما را هدف گرفته است. نباید با دشمن همراهی کنیم.  زنگنه می‌تواند با تجربه بین‌المللی که دارد ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند و بسیاری از منابع حاصل از نفت را که سود آن نصیب بانک‌های خارجی می‌گردد را با تعامل منطقه‌ای، جهانی و برون‌گرایی و پرهیز از زندگی جزیره‌ای به کشور بازگرداند.آقای زنگنه ستاره نیست، بلکه فوق‌ستاره کابینه است و امیدوارم با رای بالا و حمایت همه جانبه از او به حقوقمان در سطح بین‌الملل برسیم.

-  بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت: نفت باید توسط نفتی ها اداره شده و غیرسیاسی باشد/ نفت حیاط خلوت هیچ گروهی نیست / ساختار قراردادهای نفتی باید اصلاح شود/ تاکید بر توجه به مردم مناطق نفتخیز.

-  بیژن زنگنه ( وزیر پیشنهادی نفت) : من در جیبم را محکم دوخته ام. به من می گویند تو از نظر مالی همان بدبختی هستی که بودی. در این پرونده ها من مظلوم واقع شدم. اگر در مقابله با فساد کوتاهی کردم شما با من برخورد کنید. بریدن دست های فاسد از بیت المال خیلی صدها را بلند  می کند.

- بیژن زنگنه ( وزیر پیشنهادی نفت) : می گویند اگر من رای بیاورم ایران 37 میلیارد دلار ضرر می کند این حرف مضحک است. همه از خدا می خواهند من برگردم. باید قاطعانه و بدون گذشت با مفسدان برخورد کرد. کدام نهاد نظارتی بوده که به من گزارشی درباره فساد داده باشد و من کوتاهی کردم باشم.

- بیژن زنگنه ( وزیر پیشنهادی نفت) : پس از 29 خرداد هیچ اقدامی خلاف نظر مقام معظم رهبری نکردم و الان هم نمی کنم. من اشباعم از اینکه وزیر شوم. حاضر نیستم دروغ بگویم. در حاشیه قرارداد کرسنت فساد شد اما با هیات مدیره شرکت ملی نفت برخورد کردند. نمی خواستیم قرارداد کرسنت را لغو کنیم.

- بیژن زنگنه ( وزیر پیشنهادی نفت) : با هر گونه اقدام ساختارشکنانه و غیرقاننی در سال 88 مخالف بودم و محکوم کردم / هر چه از نظر رهبری محکوم باشد از نظر من هم محکوم است. .وقتی رشوه استات اویل را فهمیدم سریع برخورد کردم. به مدیرش گفتم مگر من برای تو مشکلی ایجاد کرده بودم که این کار را کردی.

- سخنرانی قاضی پور در مخالفت با "چیت چیان" وزیر پیشنهادی نیرو.

- سخنرانی رحمانی نماینده تاکستان در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو

- سخنرانی مجید جلیل نماینده لردگان در موافقت با چیت چیان گزینه وزیر پیشنهادی نیرو.

- سخنرانی چیت چیان وزیر پیشنهادی نیرو

- سخنرانی مرادی نماینده سنندج در مخالفت با سلطانی گزینه وزارت ورزش و جوانان

- سخنرانی قادرمرزی نماینده قروه در مخالفت با سلطانی گزینه وزارت ورزش و جوانان

- سخنرانی رحمانی نماینده تاکستان در مخالفت با سلطانی گزینه وزارت ورزش و جوانان

- سخنرانی احمدی نماینده مهاباد در مخالفت با سلطانی گزینه وزارت ورزش و جوانان .

- نمایندگان مخالف از مرتبط نبودن سابقه کاری و تحصیلات سلطانی با موضوع ورزش انتقاد می کنند.

- سخنرانی کاشانی نماینده زاهدان در حمایت از سلطانی گزینه وزارت ورزش و جوانان .

- سخنرانی عزیزی نماینده شیروان در موافقت با سلطانی گزینه وزارت ورزش و جوانان

- سخنرانی سلطانی فر گزینه وزارت ورزش و جوانان

آغاز سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهور

- روحانی: اصل بر تفکیک قواست. وزیران از دو طریق رای اعتماد می گیرند. از طریق مجلس و رئیس جمهور . همه وزیران باید پشتیبانی رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را به خوبی احساس کنند. این پشتیبانی دو گانه است که وزرا را با قدرت بیشتر برای انجام مسؤولیت سنگین آماده می کند.

روحانی: همه سخنان نمایندگان درباره وزرا در چارچوب آئین نامه انجام شده و حق آنها بوده است. کابینه معرفی شده یک منظومه متکامل و تمامی بخش های آن هماهنگ انتخاب شده اند تا در کنار یکدیگر کارآمد و هماهنگ و کارآمد کار کند.

روحانی : برخی از تعبیرات در مجلس کمی دلگیر کننده بود.  هرچه رای مجلس باشد مورد احترام  ماست . همه باید آرای مخالف را تحمل کنیم.  فرصت تکرار آزمون و خطا نداریم. این کابینه فردی است که با رای قاطع مردم در مسؤولیت ریاست جمهوری قرار گرفته است. باید افرادی را انتخاب می کردم که وقتی در حوزه خود تصمیم می گیرند تمامی بخش ها و آثار تصمیم گیری خود را آگاه بودند.

روحانی: مطالبات مردم در شرایط فعلی در عرصه اقتصادی، کاهش تورم، ثبات و آرامش در فضای کسب و کار، رونق اقتصادی، افزایش اشتغال و بهبود معیشت مردم است.

- روحاني: همه بايد تحمل آرا مخالف را داشته باشيم/نمايندگان مجلس و اعضاي دولت بايد آستانه تحمل خود را بيشتر كنند / همه بايد پيام ۲۴ خرداد را كه پيام ملت بود، مد نظر قرار دهيم، گفت: همه بايد تحمل آرا مخالف را داشته باشيم. هيچ كس چه رييس جمهوري و چه فرد ديگري نمي تواند نظر شخصي خود را به جاي اسلام و انقلاب بنشاند.

 همه بايد عادت كنيم تحمل‎ را بالا ببريم و نمايندگان مجلس و اعضاي دولت با بالابردن آستانه تحمل، بهتر مي‌توانند با هم تعامل كنند و به ياري هم بشتابند.

روحانی: همه می دانند دولت یازدهم در چه شرایطی آغاز به کار می کند. هم اکنون کشور با تورم بالا، رکورد اقتصادی، نقدینگی بالا و بیکاری بالا روبه رو است.

به ملت بزرگ مصر تسلیت بگویم و بی حرمتی هایی که به ملت بزرگ مصر شد با آنها همدردی کنم و به نظامیان مصر تذکر بدهم که ملت مصر را سرکوب نکنید. همه جهانیان باید به خواست ملت مصر احترام بگذارند. ما در این شرایط با ملت مصر همدردی می کنیم.

امروز منطقه ما با تهدیدات خارجی روبه رو است. هرگونه قضاوتی درباره کابینه پیشنهادی باید بر مبنای لحاظ کردن توانایی وزرا برای پاسخگویی به مطالبات مردم و عبور از شرایط دشوار کنونی کشور صورت بگیرد.

مردم خواست خود را می دانند. مردم برنامه دولت تدبیر و امید را می دانند.نگاه من در انتخاب همکاران، نگاه تخصصی و حرفه ای بوده است. در انتخاب وزیران کابینه ، به دنبال سهم دهی به هیچ حزب، شخص و جناحی نبوده ام.

وزیران این کابینه هیچ حرص و ولعی برای وزارت نداشته اند. من از تک تک آنها دعوت کردم. برخی از آنها با اصرار من زیربار مسؤولیت رفته اند. کابینه فراجناحی است اما به معنی نداشتن گرایش سیاسی نیست.

وزیران پیشنهادی پاک دست هستند.

- چند سال پیش حوادث تلخی رخ داد. عده ای اردوکشی خیابانی کردند و عده ای دیگر کهریزک درست کردند. همه باید تلاش کنیم
عده ای متهم شدند عده ای محکوم شدند و همه مشخص شدند. بعد از چهار سال از طریق کوچه های تاریک به اهداف خاص هستند. برای جایگزینی فضای اعتماد و نشاط به جای اختلاف باید تلاش کنیم.

- دستگاه های امنیتی به بنده اطمینان داده اند که وزیران در زمینه امنیتی و اخلاقی و مالی مشکلی نداشته باشند.
وزیران من شناخته شده هستند. درباره متوسط سنی کابینه درباره برخی تعبیرات نازیبایی بکار رفت. اگر شرایط فعلی کشور نبود و دو فرد دارای همه شرایط مشابه بودند جوانتر را انتخاب می کردم.  من مدیر برای پروژه انتخاب نکرده ام من مدیر ارشد ستادی انتخاب کرده ام.

- کابینه بزرگتر از هیات وزیران است. از وزیران خواسته ام از بانوان شایسته در معاونت ها و مدیریت ها بهره گیری کنند. از اقلیت های قومی مذهبی و دینی نیز از در سطوح مدیریتی و محلی و ملی استفاده خواهم کرد.

- کابینه‌ای که به شما معرفی کرده‌ام یک منظومه یکپارچه، منسجم و واحد است و همه بخش‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن به صورت هماهنگ انتخاب شده‌ است تا در کنار هم بتوانند خدمتگزار مردم باشند.

- پیری، جوانی و میانسالی وزرا برای من فرقی نمی‌کرد و یا فرقی نمی‌کند. امروز شرایط کشور به گونه‌ای است که دیگر نمی‌توانستیم ما آزمون و خطا را تجربه کنیم. من در حقیقت به ملت برای پاسخ گفتن به مطالبات آنان و برنامه‌هایی که در طول فعالیت‌های انتخاباتی‌ام مطرح کرده‌ام، متعهدم.

 - رعایت حقوق شهروندی و حاکم شدن فضای نشاط و امید از خواسته‌های مردم است. مردم در عرصه سیاست‌های داخلی نیز خواسته‌هایی دارند. آنها خواستار رعایت حقوق شهروندی و رعایت حقوق همه اقلیت‌ها، حفظ حریم خصوصی مردم، حفظ آزادی‌های مشروع و قانونی شهروندان، احزاب و گروه‌ها و حاکم شدن فضای نشاط، امید و اعتماد هستند.

- مردم در عرصه سیاست‌های خارجی به دنبال منزلت بیشتر ایران و ایرانیان هستند. مردم تمایل دارند که زیست بهتر همه ایرانیان را شاهد باشند و نام ایران را مترادف با ایستادگی در حقوق و منافع ملی و مطابق با صلح‌دوستی و احترام متقابل باشد.

- همه می‌دانیم که دولت در چه شرایطی فعالیت خود را آغاز می‌کند، پاسخگویی به مطالبات مردم بدون توجه به وضعیتی که جامعه، نظام و کشور در آن قرار دارد، دور از واقع‌گرایی است و ناممکن است.

- وضعیت فعلی کشور در تمام زمینه‌ها وضعیت دشوار و پیچیده‌ای است، در عرصه اقتصادی با تورم بالا، نرخ سرمایه‌گذاری پایین، رکودبنگاه‌های تولیدی و نقدینگی بالا و... مواجه هستیم که خلاصه آن را برای مردم تشریح کرده‌ام.

- در عرصه سیاست خارجی نیز با تحریم های ظالمانه، چالش‌های منطقه‌ای و تنش‌های حاد سیاسی در خاورمیانه مواجه هستیم و در اینجا لازم می‌دانم که به ملت بزرگ مصر به خاطر بی‌رحمی‌هایی که این روزها به آنها وارد شده است، تسلیت می‌گویم و با آنها ابراز همدردی می‌کنم.

- تک‌تک اعضای کابینه متناسب با شدت چالش‌های پیش‌روی وزارتخانه‌ها انتخاب شده‌اند. نگاه من در انتخاب همکارانم نگاه حرفه‌ای و تخصصی بوده است.

- کابینه دولت تدبیر و امید کابینه‌ای فراجناحی است. همکاران من در دولت از نسل انقلاب متدین، متخصص و پاکدستند.

-  چند سال پیش اتفاقات تلخی رخ داد و عده‌ای اردوکشی خیابانی کردند و عده‌ای کهریزک را درست کردند. همه می‌دانیم کارهای بسیار ناپسندیدی صورت گرفته و همه باید تلاش کنیم آتش‌ها با تدبیر خاموش شود، ضمن آنکه ما به دستگاه قضایی اعتماد داریم؛ عده‌ای احضار شدند، عده‌ای متهم بودند، عده‌ای محکوم شدند و همه آنها مشخص است اما بعد از چهار سال باز هم نباید از کوچه‌های باریک دنبال اهدافی بگردیم که منافع آن برای کشور نامشخص است.

- شخصی خود می‌گوید من نبوده‌ام و نیستم دیگری اصرار دارد که بگوید تو بودی.  شخصی خود می‌گوید من نبوده‌ام و نیستم دیگری اصرار دارد که بگوید تو بودی. دستگاه‌های قضایی و امنیتی می‌گویند نبوده است آن یکی می‌گوید باید ثابت کنی که نبوده‌ای. من می‌پرسم آیا این به نفع کشور است؟ فراموش نکنیم یک بار ما مساله‌ای را پیگیری می‌کنیم به خاطر مسائل ملی و امنیت ملی و گاهی برای منافع جناحی و حزبی این دو با هم متفاوت است اما آنچه مهم است همه باید تلاش کنیم جلوی تکرار تخلفات را بگیریم و نگذاریم دیگر تکرار شود و باید توجه داشته باشیم آنچه فتنه‌ها را خاموش و از تکرار آن جلوگیری می‌کند همین حماسه حضور مردم در انتخابات است و بازگشت اعتماد همه مردم به صندوق آرا اصلاح شیوه‌ها در اجرا و نظارت، توازن در رسانه‌های خبری و صدا و سیما عقلانیت و اعتدال و بالاخره جایگزینی فضایی اعتماد و نشاط به جای فضای تردید و اختلاف.

- افرادی را که برای همکاری دعوت مرا پذیرفته‌اند نیت و انگیزه‌ای جز خدمت صادقانه به نظام و مردم ندارند و عمل به تعهدات دینی و ملی را وظیفه می‌دانند و متوازعانه پذیرفته‌اند بنده خادم ملت را هم‌سو با تقدیر الهی و رای و امید مردم یاری و همراهی کنند و همه آنان وفادار و پایبند به آرمان‌های انقلاب، اندیشه‌های امام راحل، قانون اساسی و ولایت فقیه هستند.

- من به عنوان رییس جمهور به دستگاه امنیتی کشورم اعتماد دارم و آنها هم به خود من و هم به نمایندگان ویژه من اطمینان دادند که هیچ یک از وزیران پیشنهادی نه فقط از نظر امنیتی بلکه از نظر اخلاقی و مالی هم هیچ مساله قابل ذکری ندارند.

- البته می‌دانید من نیز به دلیل مسوولیت‌هایی که در بالاترین سطوح کشور در حوزه امنیت ملی داشته‌ام حتی به این استعلام‌ها هم اکتفا نکرده‌ام و فراتر از روال معمول همه دولت‌های گذشته مشورت و رایزنی را نسبت به همه وزیران در بالاترین سطح دنبال کرده‌ام.

- آنچه برای من تعیین کننده است عشق به خدمت، توان، مدیریت، دانش، تجربه، انضباط کاری و تجربه کار گروهی بوده است و من مدیر برای پروژه انتخاب نکردم، من مدیران ارشد ستادی را به مجلس شورای اسلامی معرفی کردم.

-در مباحث مربوط به بانوان، قومیت‌ها و اقلیت‌ها نیز باید اشاره کنم که اولا کابینه بزرگتر از هیات وزیران است و بی‌تردید بانوان محترم در کابینه حضور خواهند داشت ثانیا از وزرا خواسته‌ام که از بانوان شایسته در معاونت‌ها و مدیریت‌ها بهره‌گیری کنند و همه باید در ارتقا جایگاه بانوان در مشاغل کارشناسی، مدیریتی بکوشیم.

روحانی خاطرنشان کرد: همچنین از اقلیت‌های قومی، دینی، مذهبی در سطوح مختلف مدیریتی، سطوح ملی و محلی و حتی در مسئولیت‌هایی در ریاست‌جمهوری دعوت به همکاری خواهد شد.

- برخی نوشته اند که من خوشحال می شوم اگر چند وزیر رای نیاورند من خوشحال می شوم اگر همه وزیران رای بیاورند.

 خبر تکمیل شد
ارسال به دوستان
اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است