۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۲۹۱۳۹۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۲۷-۰۵-۱۳۹۲
کد ۲۹۱۳۹۰
انتشار: ۱۰:۴۲ - ۲۷-۰۵-۱۳۹۲

زنگنه رئیس اوپک گاز شد/ صدور اولین دستور برای رقابت با غول‌های گازی

بیژن زنگنه وزیر نفت هم با صدور دستوراتی به سرپرست جدید معاونت امور بین‌الملل وزارت نفت خواستار حضور برخی از دیپلمات‌ها، مدیران و چهره‌های شناخته شده بین‌المللی صنعت نفت و گاز ایران در این ستاد شده است.
بیژن زنگنه وزیر جدید نفت ایران به عنوان رئیس جدید مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سال 2013 میلادی آغاز به کار کرده است و از این رو دستوراتی به منظور برگزاری میزبانی با شکوه غول‌های گازی جهان در آبان ماه سالجاری در ایران صادر کرده است.

به گزارش مهر، آذرماه سال گذشته با وجود غیبت رستم قاسمی وزیر وقت نفت و نماینده ایران در هیات عامل در چهاردهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز اما مطابق با ترتیب حروف الفبا، جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس دوره‌ای نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سال 2013 میلادی انتخاب شد.

از سوی دیگر پس از واگذاری میزبانی سران کشورهای صادرکننده گاز به روسیه در سال 2013 میلادی، میزبانی نشست وزارتی این مجمع گازی به ایران واگذار شده است تا دست صنعت گاز کشور هم از عضویت در مجمع کشورهای صادرکننده گاز خالی نماند.
 
از این رو پس از انتخاب بیژن نامدار زنگنه به عنوان وزیر جدید نفت و کسب رای حداکثری از مجلس شورای اسلامی، در شرایط فعلی رسما زنگنه به عنوان رئیس دوره‌ای مجمع کشورهای صادرکننده گاز انتخاب شده است.

بر این اساس با توجه به اینکه آبان ماه سالجاری پانزدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز به میزبانی ایران برگزار خواهد شد، روز گذشته با انتصاب سرپرست جدید معاونت امور بین‌الملل وزارت نفت، اقدامات مقدمانی برای میزبانی باشکوه غول‌های گازی جهان آغاز شده است.

آمادگی ایران برای دور جدید رقابت با غول‌های گازی جهان

با توجه به آنکه پیشتر مسئولان دبیرخانه، هماهنگ کننده و اعضای ستاد برگزاری پانزدهمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی.یی.سی.اف) منصوب شدند، تغییراتی مدیریتی در بدنه این ستاد انجام خواهد شد.

بیژن زنگنه وزیر نفت هم با صدور دستوراتی به سرپرست جدید معاونت امور بین‌الملل وزارت نفت خواستار حضور برخی از دیپلمات‌ها، مدیران و چهره‌های شناخته شده بین‌المللی صنعت نفت و گاز ایران در این ستاد شده است.

این در حالی است با توجه به اینکه در سالجاری میلادی انتخابات دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز هم برگزار می‌شود، وزیر جدید نفت رسما آمادگی ایران برای حضور در انتخابات دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز را اعلام کرده است.

از این رو ارزیابی برخی مدیران و دیپلمات‌های با سابقه نفت و گاز برای معرفی به عنوان نامزد پیشنهادی ایران در سطح وزارت نفت برای حضور در این دوره انتخابات آغاز شده است.
 
به گزارش مهر، طرح تاسیس مجمع کشورهای صادرکننده گاز 10 بهمن سال 1385 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با ایگور ایوانف دبیر شورای امنیت وقت روسیه مطرح شد.
 
بر این اساس با اعلام آمادگی ایران، روسیه و قطر به عنوان تروئیکای گازی جهان نشست سه جانبه‌ای مهر ماه سال 1387 به منظور تسریع در ایجاد یک مجمع جهانی به میزبانی تهران برگزار شد.
 
پس از توافق وزیران نفت و انرژی تروئیکای گازی درباره چارچوب ایجاد یک مجمع مستقل بین‌المللی گاز، با تصویب اساسنامه روسی این مجموعه در نشست مسکو، به طور رسمی فعالیت‌های این مجمع بین‌المللی با حضور 11 کشور دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان آغاز شد.
 
در نهایت با تاسیس این مجمع جهانی گاز ابتدا مقر دائمی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز به قطر و سپس "لئونید بوخانوفسکی" نامزد روسیه هم به مدت دو سال به عنوان دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز انتخاب شد.
 
مسئولان وقت وزارت نفت در پاسخ به انتخاب دبیرکل روسی برای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سه عامل میزان تولید، حجم ذخایر، صادرات گاز و قدمت حضور در بازارهای جهانی گاز را از مهمترین عوامل دبیرکلی روسیه در این مجمع دانسته و اعلام کردند: با حضور روسیه به عنوان دبیر کل وضعیت دبیرخانه و سامان دهی بازارهای جهانی از بلاتکلیفی خارج می‌شود.
 
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) را در اختیار دارند.
 
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان ماه گذشته به جی یی سی اف پیوست، از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند.
 
در حال حاضر 11 کشور به عنوان عضو و سه کشور ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور دارند که کشورهای عضو 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) را در اختیار دارند.
 
نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز 24 آبان 1390 با حضور دوازده کشور به عنوان عضو دائم و 3کشور عضو ناظر در دوحه برگزار شد.

برچسب ها: زنگنه ، اوپک گازی
ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان