۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۹۱۶۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۲
کد ۲۹۱۶۸۱
انتشار: ۱۸:۰۲ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۲

180 هزار خودرو از ایران به عراق صادر شد

مسئول دفتر امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران گفت: 180 هزار دستگاه خودرو اعم از سایپا، پراید، سمند و پژو به عراق صادر شد.

به گزارش مهر، مجید قربانی فراز ظهر امروز در نخستین میزگرد بررسی موانع صادراتی ایران به عراق که در محل سرسرای اجتماعات سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد با اشاره به اینکه اطلاع رسانی از آخرین اخبار و طلاعات مربوط به تحولات تجاری عراق به تجار و بازرگانان ایرانی از وظایف اصلی دفتر امور تجاری عراق در سازمان تویعه تجارت ایران است افزود: برای این منظور 13 نشست در خصوص معرفی فرصتهای تجاری عراق در 13 استان ایران برگزار کردیم.

وی از پتانسیلهای صنعتی، کشاورزی، تجاری، اشتراکات فرهنگی، دینی و مذهبی دو کشور ایران و عراق به عنوان مزایا و ویژگیهای خاص این دو کشور عنوان کرد و اظهار داشت: عراق در زمان حکومت صدام و پس از آن در دوران جنگ تمامی زیر ساختهای خود را از دست داد و اکنون در حال تجدید و بهبود امکانات است.

قربانی فراز تصریح کرد: ما باید به عنوان کشور دوست و همسایه با عراق برای بازسازی آن کمک و تلاش کنیم.

مسئول دفتر امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران یادآورشد: عراق در برنامه پنج ساله توسعه خود، 275 میلیارد دلار برای بازسازی وتوسعه این کشور اعتبار پیش بینی کرده است که این میزان به طور سالانه 75 میلیارد دلار می شود.

قربانی فراز ادامه داد: از سال 83 تاکنون حجم مبادلات تجاری از 400 میلیون دلار به شش میلیارد و 250 میلیون دلار در سال 91 رسید.

به گفته وی حجم مبادلات فنی و مهندسی یک میلیارد و 700 میلیون دلار بوده است.

قربانی فراز گفت: از سال 1390 حکومت عراق شرکتهایی را برای بررسی کالاهای صادراتی ایران به عراق تشکیل داد تا تائید کننده کالاها بر اساس موافقات عراق باشند.

وی افزود: از یک هزار و 450 کیلومتر طول مرزی ایران با عراق هفت مرز اصلی و تجاری رسمی بین دو کشور وجود دارد.

قربانی فراز از شلمچه،  چذابه، مهران، پرویز خان، خسروی،  باشماق و قمر چین کردستان به عنوان هفت مرز اصلی و تجاری  رسمی بین دو کشور نام برد و با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد از صادرات ما از طریق سه مرز باشماق، پرویزخان و قمر چین انجام می شود، اظهار کرد: این مسئله به عنوان یک ضعف باید مورد توجه و بازنگری قرار گیرد.

مسئول دفتر امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: از مسئولان ایرانی و عراقی می خواهیم تا یک حرکت جدی برای تغییر این پروسه داشته باشند.

قربانی فراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اکثر کالاهای ما به صورت جاده ای حمل می شود خواستار عملیاتی شدن موضوع توافق حمل یکسره کالا به عراق از سوی مسئولان امر شد.

به گفته وی شرکت سبکباران به عنوان نماینده ایران در حمل یکسره کالا به عراق آماده انجام این کار در بخش داخلی عراق است.

وی گفت: در بحث مسائل مالی در عراق سه بانک ملی، کشاورزی و کارآفرین با ایجاد شعبه مشغول فعالیت و ارائه خدمات به مشتریان خود هستند.

قربانی فراز با اشاره به وجود شعبه بانک تعاون اقلیمی عراق در تهران افزود: بانکها در جهت گشایش ارزی و ال سی با تجار و بازرگان همکاری دارند.

وی در ادامه از حضور در نمایشگاه ها به عنوان یکی از راه های حضور در بازارهای عراق یاد کرد و گفت: برای برپایی 19 نمایشگاه در عراق مجوزهای لازم صادر شده است که 9 نمایشگاه آن دراستان اربیل، چهارنمایشگاه در سلیمانیه، چهار نمایشگاه در بغداد و دو نمایشگاه هم در بصره برپا می شود.

مسئول دفتر امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه استانهای جنوبی عراق کمترین سهم را در برپایی نمایشگاهها دارند  خواستار تلاش مسئولان ذیربط در تغییر شکل این تقسیمات برای سال آینده شد.

ارسال به دوستان