۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد ۲۹۶۲۵۴

کف سرتان خارش دارد؟

اگر خارش سر شما به خاطر شوره باشد، می‌تواند علل متعددی داشته باشد، مثلا این‌که شما چند وقت به چند وقت عادت دارید سرتان را بشویید. شستن کم موها می‌تواند باعث افزایش چربی و سلول مرده کف سر و در نتیجه به‌وجود آمدن شوره سر شود.
خارش سر گاهی با چند راه‌ حل ساده خانگی بهبود پیدا می‌کند و گاهی به دلیل مشکلات جدی، نیاز به درمان پزشکی است. با تشخیص علت می‌توانید درمان مناسب را پیدا کنید.

خارش کف سر یک بیماری مزمن رایج است که علل متفاوتی دارد، از جمله خارش بدن که باعث درگیری پوست سر هم می‌شود.

خارش سر علاوه بر این‌که می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، گاهی منجر به ایجاد مشکلات فراوانی می‌شود. به لحاظ اجتماعی نیز چندان خوشایند نیست که فرد در مقابل دیگران سرش را بخاراند و به‌دلیل همین خارش همیشه روی لباس و به‌خصوص شانه‌ها برفک‌های ریز دیده می‌شود و در نتیجه لباس‌های فرد را نامرتب جلوه می‌دهد.

اگر از خارش پوست کف سر شکایت دارید و به‌دنبال علت و درمان خارش هستید، این مطلب برای شماست.

بعضی بیماری‌ها باعث افزایش خارش می‌شوند


برخی بیماری‌های داخلی نیز سبب خارش‌های پوستی می‌شوند. از آن جمله می‌توان به کم خونی فقر آهن، کم کاری یا پرکاری غده تیروئید، انگل‌های روده‌ای، اختلالات کبدی و کلیوی اشاره کرد که سبب افزایش مواد زائد در خون و رسوب آن‌ها در پوست و در نتیجه خارش پوست می‌شوند.

بیماران دیابتی نیز در ناحیه سر خارش احساس می‌کنند و در افراد مبتلا به بیماری‌های روانی مثل افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی خارش‌های عمومی در پوست دیده می‌شود.

شست‌و‌شوی زیاد خارش می‌آورد


اگر خارش سر شما به خاطر شوره باشد، می‌تواند علل متعددی داشته باشد، مثلا این‌که شما چند وقت به چند وقت عادت دارید سرتان را بشویید. شستن کم موها می‌تواند باعث افزایش چربی و سلول مرده کف سر و در نتیجه به‌وجود آمدن شوره سر شود.

بعضی وقت‌ها رنگ مو و ژل مو که حاوی مواد شیمیایی هستند می‌تواند خارش سر ایجاد کنند. لذا پیش از مصرف، ابتدا آن‌ها را آزمایش کنید.

از طرف دیگر شستن زیاد می‌تواند خارش سر را به‌وجود بیاورد، چون تمام چربی‌های محافظت‌کننده پوست کف سر شسته می‌شود.

هوای سرد و خیلی خشک نیز می‌تواند باعث خشکی پوست شود.

استرس نیز می‌تواند روی شوره تاثیر بگذارد. در واقع استرس باعث به‌وجود آمدن حالت‌هایی چون التهابات به‌صورت سبوره می‌شود و در نتیجه آن برفک‌هایی سفید یا قهوه‌ای- زرد روی پوست کف سر ایجاد می‌شود و در نهایت خارش سر اتفاق می‌افتد.

فر کردن خارش سر می‌آورد؟


درصورتی‌که مبتلا به پسوریازیس پوست سر هستید، باید از شامپوهای مخصوص که در برداشتن پوست سر و رفع التهاب آن موثر است استفاده شود. گاهی لازم است از کورتون‌های موضعی مثل لوسیون بتامتازون یا هیدروکورتیزون استفاده شود که باید طبق نظر پزشک باشد.

علاوه بر این، بعضی از رنگ مو‌ها می‌توانند باعث بروز خارش پوست سر شوند و باید اول تست شوند.

فر کردن موها نیز می‌تواند به‌دلیل مواد شیمیایی فر، حساسیت شدید روی پوست سر ایجاد کند. اگر بعد از فر کردن موها تا 48 ساعت دچار خارش پوست سر شدید، به ماده فر حساسیت دارید، چون این ماده شیمیایی تا چند بار شستن سر روی مو باقی می‌ماند.

ژل‌های مو باعث خارش می‌شوند؟

بعضی وقت‌ها رنگ مو و ژل مو که حاوی مواد شیمیایی هستند می‌تواند خارش سر ایجاد کنند. لذا پیش از مصرف، ابتدا آن‌ها را آزمایش کنید.

اگر برفک‌های ریز شوره‌های سر را روی موها و لباس‌تان دیده‌اید، اول باید سعی کنید علت آن را پیدا کنید، مثلا ممکن است پوست شما به رنگ موی‌تان یا محصول آرایشی خاصی که برای موهای‌تان استفاده می‌کنید حساسیت داشته باشد. اگر علت این باشد به راحتی برطرف می‌شود، کافی است مصرف آن محصول خاص را قطع کنید.

ممکن است شوره سر شما به خاطر شستن زیاد یا کم به‌وجود آمده باشد، در این صورت تنها چیزی که شما نیاز دارید یک تغییر کوچک در عادت‌های شست‌وشوی‌تان است.

اگر شوره شما به دلیل حساسیت پوستی نباشد استفاده از یک شامپو ضد‌شوره می‌تواند بسیار موثر باشد، البته باید بدانید شامپوهای ضد‌شوره انواع متفاوتی دارند و شما باید با توجه به نوع شوره سر خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

نخستین قدم برای مبارزه با خارش سر، استفاده از راه‌حل‌های خانگی چون شامپوی مناسب است.

چگونه خارش سر را درمان کنید؟


درمان مناسبی که بتواند خارش سر را التیام دهد، کاملا وابسته به‌علتی است که خارش را به‌وجود آورده ‌است.

نخستین قدم برای مبارزه با خارش سر، استفاده از راه‌حل‌های خانگی چون شامپوی مناسب و... است. برای جلوگیری از خشک شدن پوست سر که باعث خارش می‌شود، باید شامپوی دارای PH متناسب مصرف کنید. PH شامپو باید بین 4.5 و 5.5 باشد، معمولا می‌توانید PH شامپو را روی برچسبش بخوانید. گاهی همین عوض کردن شامپو می‌تواند بسیار موثر باشد.

اما موردهایی هستند که به این راحتی‌ها از بین نمی‌روند و بهتر است برای درمان به پزشک مراجعه شود. مثلا عفونت‌های قارچی حتما به درمان‌های پزشکی نیاز دارد. درمان این عفونت‌ها بیشتر از شش هفته طول می‌کشد و احتیاج به ضدقارچ‌های موضعی یا خوراکی دارد.

اما مشکلی مثل شپش به‌راحتی در خانه درمان می‌شود و شامپوهایی که موادی چون هگزا کلرید گاما بنزن یا پرمترین دارند، می‌توانند شپش‌ها را بکشند.

منبع بیترین
برچسب ها: خارش سر ، شوره ، خشکی پوست
ارسال به دوستان