۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۹۶۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۴ - ۲۷-۰۶-۱۳۹۲
کد ۲۹۶۳۴۲
انتشار: ۱۷:۰۴ - ۲۷-۰۶-۱۳۹۲

کرباسیان: ایران کد باید لغو شود

رییس گمرک ایران در جمع فعالان اقتصادی ایران کد، پروسه ثبت سفارش کالا، مرکز مبادلات ارزی و افزایش پروسه زمانی عبور کالاهای در مسیر سبز از اصلی‌ترین موانع بر سر راه فعالیت‌های اقتصادی دانست و تاکید کرد:این موانع باید اصلاح شود.

به گزارش ایسنا، مسعود کرباسیان در دیدار با فعالان بخش خصوصی که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد با بیان این‌که کار من به مراتب مشکل تر از بقیه همکارانم در دولت است، گفت: ولی راضی هستم که به خانه خودم گمرک بازگشته ام.

وی ادامه داد: در فرصت هشت سال گذشته که از کار دولتی دور بوده‌ام این امکان برای من فراهم شد که بفهمم سیستم دولتی چه بلایی بر سر مردم و بخش خصوصی می آورد. امروز تنها انتظاری که از بخش خصوصی دارم این است که من را از تذکرات و راهنمایی های خود بی نصیب نگذارند.

ایران کد یک مانع بزرگ برای فعالیت‌های اقتصادی است

کرباسیان در ادامه به شرح وضعیت فعلی گمرک پرداخت و افزود: بررسی ها نشان می دهد که به لحاظ وضعیت و مقررات، گمرک ایران در جهان رتبه 140 را به خود اختصاص داده که باید این رتبه را اصلاح کرد.

به گفته رئیس‌کل گمرک ایران، دلیل عمده حضور گمرک ایران در این رتبه، وجود و اعمال مقررات و بخشنامه هایی است که به اشکال مختلف تاکنون صادر شده است.

کرباسیان با با تاکید بر این‌که «ایران‌کد» را از جمله موانع پیش روی فعالیت های اقتصادی است که طی سال های اخیر بر بار سنگین مقررات اضافه شده است تصریح کرد: یکی دیگر از موانع کسب وکار در ایران، وجود و اعمال ثبت سفارش است.

به گفته وی، هیچ کشوری در دنیا پروسه ثبت سفارش ندارد در حالی که در ایران تجارت خارجی عملا بستگی به آن دارد.

رییس کل گمرک ادامه داد: ظهور ثبت سفارش در ایران برمی گردد به بحران ارزی سال 1373 که در آن مقطع بانک مرکزی به منظور آنکه با درخواست های بیشمار واردات کالا مواجه شد، از دولت وقت خواست تا مقررات ثبت سفارش اعمال شود و از آن هنگام سخت گیری ها در حوزه کسب وکار تجارت شروع شد.

کرباسیان با تاکید بر این‌که یکی دیگر از گرفتاری های جدی در حوزه تجارت خارجی حضور نهادی به نام مرکز مبادلات ارزی است گفت: فشارهایی که در ارتباط با استاندارد کالاهای وارداتی اعمال می شود نیز از دیگر مشکلات ایجاد شده طی سال های اخیر است که باید در دوره جدید برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: در دوره ای که من ریاست گمرک ایران را برعهده داشتم، مسیر سبز شامل عبور 40 درصد از کالاهای وارداتی می شد اما این میزان در حال حاضر به زیر یک درصد رسیده است.

کرباسیان با بیان این‌که پروسه زمانی عبور کالاهای در مسیر سبز برای کشورهای دیگر زیر دو تا پنج دقیقه است، اظهار کرد: این در حالی که در ایران برای این کار 190 روز طول می کشد. در حال حاضر هزینه های دریافتی در گمرک به مراتب بیشتر از درآمدهای پیش بینی شده است. در سال 1372 تنها چهار ردیف تعرفه اعمال می شد در حالی که امروز این رقم به 15 ردیف رسیده است.

انتقاد کرباسیان از روند بیش اظهاری و کم اظهاری ها

رئیس‌کل گمرک همچنین اعلام بیش‌بود و کم‌بود ارزش کالاهای اظهاری در گمرک را یکی دیگر از مشکلات جاری این بخش عنوان کرد و افزود: در شرایط تحریم اینگونه فشارهای داخلی در نهایت منجر به بسته شدن منافذ تنفسی تجارت و کسب وکار در کشور می شود.

از دیگر نکاتی که کرباسیان به عنوان معضلات پیش روی کسب وکار در کشور و گرفتاری های گمرک اعلام کرد، موضوع «خوشنام» و «بدنام» تلقی کردن فعالان اقتصادی است که طی سال های اخیر در حوزه گمرک‌ها باب شده و تصمیمات و برخوردها با تجار بازرگانان بر مبنای آن شکل گرفته است.

کرباسیان با رد این نوع از برخوردها، تصریح کرد که اعتقادی به تلقی کردن فعالان اقتصادی به خوشنامی و بدنامی ندارد و در دوره جدید مدیریت گمرک ایران، سعی می کند این رویه را به طور کامل حذف کند.

به گفته وی، در حالی گمرک ایران طی سال های گذشته بر روال نادرستی مانند خوشنامی و بدنامی افراد گام برداشته که این نهاد با صدرو بخشنامه های متعدد، خود به عنوان سد بزرگی بر سر راه کسب وکار و تجارت خارجی کشور تلقی شده است.

رکورد ابلاغ 6 بخشنامه در روز برای گمرک

کرباسیان با بیان این‌که بررسی ها نشان می دهد که از یکم مهرماه پارسال تاکنون نزدیک به 1600 بخشنامه از سوی گمرک ایران به گمرکهای سراسر کشور ابلاغ شده است گفت: گمرک رکورد روزانه شش بخشنامه را به ثبت رسانده است.

او در ادامه به ترخیص اخیر دارو از گمرکها اشاره کرد و گفت: طبق قانون و بندهای مختلف آن، ترخیص و آزاد کردن دارو از گمرکات جزو اختیارات قانونی رئیس‌کل گمرک است و من نیز از این اختیار استفاده کردم و دستور ترخیص داروهایی که مدت ها در گمرکها مانده بود را صادر کردم.

رییس کل گمرک ادامه داد: در دوران قبلی که من در گمرک بودم فهرست خوشنام ها و بدنام ها و بی اعتمادی به فعالان اقتصادی خبری بود نه آنکه مانند امروز برای واردات هر قلم کالا باید 135 درصد ارزش آن را ضمانت و وثیقه نزد بانک گذاشت.

وی به ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای مشمول اولویت 10 اشاره کرد و گفت: بسیاری هستند که اعتبار و سرمایه خود را برای واردات کالاهای مشمول این بند هزینه کرده اند اما به یکباره اعلام می شود که واردات این دست از کالاها ممنوع است و اعلام می کنند که این ممنوعیت برای کالاهای لوکس اتخاذ شده، اما مگر امروز لباس شویی و ماشین حساب و باتری جزو کالاهای لوکس شده است که واردات آن ممنوع باشد؟!

کمک کنید آیین‌نامه را اصلاح کنم

کرباسیان در بخش دیگری از سخنانش به قانون امور گمرکی اشاره کرد.

او گفت: در دوره قبل تمام تلاشم را کردم تا قانون امور گمرکی را به تصویب برسانم و در نهایت این قانون با 360 ماده که بر اساس کنوانسیون کیوتو تدوین شده بود به ثمر نشست. حال آن‌که در آن زمان، تنها قانون گمرکی بود که اجماع تمام دستگاه های دولتی و نیز بخش خصوصی را پشت سر خود داشت.

وی با بیان اینکه قانون امور گمرکی در دولت های نهم و دهم به 150 ماده تقلیل پیدا کرد، افزود: ما نباید اختیار تمام و کمال را به دست دولت بدهیم که خود بزرگترین واردکننده و صادرکننده است. از این رو، در دوره جدید این انتظار را از بخش خصوصی دارم که به دوستان خود در گمرک کمک کنند تا آیین نامه این قانون را اصلاح کنیم.

وی در ادامه گفت: رسالت من که امروز بر کرسی ریاست گمرک ایران نشسته ام، روان‌سازی و شفاف سازی و نیز حل مشکلات صاحبان کالا و فعالان اقتصادی است.

او با بیان اینکه اعتقاد جدی به ارزیابی غیابی دارد، بر تحقق گمرک الکترونیک تاکید کرد و از اتاق بازرگانی تهران و فعالان اقتصادی خواست تا او را در تحقق این روند یاری کنند.

رئیس‌کل گمرک ایران با درخواست کمک از فعالان بخش خصوصی برای حل مشکلات فضای کسب و کار در کشور به دو بخشنامه‌ای اشاره کرد که اخیرا دولت منتشر کرده و در آن سعی داشته تا مسایل گمرکی را تا حدودی تسهیل کند.

کرباسیان با تاکید بر این‌که در بخشنامه اول پذیرش مغایرت مثبت و منفی تا حداکثر 10 درصد برای مبلغ، تعداد و مقدار در سامانه الکترونیکی آمده که قبلا تا دو درصد پذیرفته شده بود، تصریح کرد: با این بخشنامه بخشی از مشکل کم‌بود و بیش‌بود حل خواهد شد. هم‌چنین در این بخشنامه آمده که ترتیبات ترخیص یا پشت نویسی اسناد و کالاهایی که صاحبان آن 100 درصد معادل ریالی را پرداخت کرده اند فراهم شود.

رییس کل گمرک با تاکید بر این‌که در بخشنامه دیگر نیز ترخیص کالاهای مشمول اولویت دهم با اخذ حقوق بازرگانی و دو برابر سود گمرکی ذکر شده است، بیان کرد: هم چنین از گمرک خواسته شده تا با تشکیل کارگروهی با همکاری دستگاه‌های اجرایی ترخیص کالاهایی که صرفا به دلیل مغایرت اسناد کالا در زمان ترخیص با اسناد مثبته در هنگام ثبت سفارش با مشکل مواجه شده اند را فراهم کند.

نفهمیدم چه کسی چه کسی را تحریم کرده است

کرباسیان هم چنین به شرایط خاص زمان تحریم اشاره کرد و بیان این که در مورد اسناد نباید با فعال اقتصادی سخت برخورد کرد گفت: من از وقتی به گمرک رفته ام نفهمیدم چه کسی چه کسی را تحریم کرده است.

بازرگان ما کالایی را با چند جور تغییر اسناد و چند بار انتقال موفق می شود به گمرک کشور بیاورد آن وقت در گمرک کالایش را ترخیص نمی کنند چون گواهی مبداء کشور تولیدکننده اصلی را ندارد. یعنی با هزار مشقت یک کالای مورد نیاز را با دور زدن تحریم وارد کشور کرده آن وقت ما خودمان او را تحریم کرده ایم که باید اسناد اصلی را بیاوری.

او با بیان این که مراحل انجام امور صادرات و واردات بسیار زیاده شده تاکید کرد که مسایل زیادی بر سر راه تجارت خارجی وجود دارد که باید برطرف شود.

کرباسیان با اشاره به ایجاد طرح هایی همچون ایران‌کد، ثبتارش، شبنم و امثال آنها گفت: به این دلیل این طرح ها را ایجاد کرده اند که بانک مرکزی ارز کلانی داده اما کالایی در برابرش به کشور نرسیده است. حالا آمده و می خواهد کار را برهمه سخت کند در حالی که باید با همان متخلف ها برخورد می کرد.

مصوبه ها را با همکاری اصلاح کنیم

رئیس‌کل گمرک در ادامه سخنان خود به دو مصوبه ای اشاره کرد که اعتبارشان در حال اتمام است.

به گفته کرباسیان اولین مصوبه مربوط به حقوق بازرگانی و سود گمرکی است که قبلا ابلاغ شده بود حقوق تا پایان شهریور ماه دو درصد باشد و سود هم طبقه بندی شده بود.

وی افزود: به نظر من بهترین زمان برای حل این مساله همین اکنون است. ما اعتقاد داریم که حقوق می تواند بین دو تا چهار درصد باشد اما طبقه بندی سود باید ساده شود. اکنون وقت مناسبی برای حل این مساله است و من به وزیر اقتصاد پیشنهاداتم را داده ام و بخش خصوصی نیز می تواند نظرات خودش را اعلام کند.

رئیس کل گمرک مصوبه دوم را مربوط به صادرات اعلام کرد که طی آن مقرر شده از صادرکننده پیمان بگیرند.

وی گفت: به گمرک می‌گویند پیمان بگیرید. یعنی من کار بانک مرکزی را انجام دهم. از طرفی بانک مرکزی اسناد گمرکی را امضا می کند و کار من را انجام می دهد. اینها مسایلی است که حتما باید حل شود.

باید فضا را برای ترانزیت بازتر کنیم

مسعود کرباسیان با اشاره به مشکلاتی که در راه صادرات و واردات کالا به کشور وجود دارد به کنایه اشاره کرد که چندین روز است گرفتار مساله کنسرو ذرت است.

رییس کل گمرک با تاکید بر این که آنچه بیان کرده بخشی از مشکلات فعلی گمرک است به برنامه های آینده نیز اشاره کرد و به دو بخش گمرک الکترونیک و ترانزیت پرداخت و بیان کرد: گمرک الکترونیک برای تسهیل و روانسازی کار گمرک البته به شرط مهیا بودن زیرساخت های اینترنتی و الکترونیکی الزامی است. در حال حاضر صادرات و واردات به دلیل تحریم ها آسیب دیده اما فضای ترانزیت کشور باز است و ما باید برای استفاده بیشتر و بهتر این فضا را بازتر کنیم.

کرباسیان با تاکید بر این که باید بیمه ترانزیت هم درست شود گفت: پافشاری برای این که شرکت های حمل و نقل از یک بیمه خاص استفاده کنند اشتباه بوده است.

رئیس‌کل گمرک در سخنان پایانی اش به خصوصی سازی در گمرکها اشاره کرد و گفت که در برنامه اش برای خصوصی سازی کارهای اجرایی در گمرک برنامه دارد و ادامه داد: در بخش تجهیزات مثل ایکس‌ری، باسکول و امثال آن نیاز داریم که بخش خصوصی وارد شود. گمرک باید کار حاکمیتی را انجام دهد و بقیه کارهای اجرایی برعهده بخش خصوصی باشد.

آگاهی رسانی به کارشناسان گمرک درباره بیش بودها

محمدمهدی راسخ نیز در این نشست در ارتباط با بیش‌بود ارزش اظهار کالاها در گمرک، اظهار کرد که دلیل آن به تغییر نرخ کالاهای اساسی در جهان برمی گردد.

به گفته وی، در یک نمونه، نرخ ذرت دامی در بازار جهانی در حالی سه ماه پیش 380 دلار به ازای هر تن بود که امروز قیمت آن به 295 تا 300 دلار کاهش پیدا کرده، حال آنکه واردکننده ایرانی که سه ماه پیش اقدام به ثبت سفارش و خرید به نرخ قبلی کرده امروز از سوی کارشناسان گمرک متهم به بیش‌بود ارزش اظهار آن کالا می شود.

راسخ تصریح کرد که قیمت روز کالاها باید برای گمرک ملاک عمل قرار گیرد.

وی در خصوص پنجره واحد تجاری نیز از رئیس‌کل گمرک ایران خواست تا با توجه به ظرفیت های موجود در این حوزه، روند اجرایی آن هر چه زودتر در پیش گرفته شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران همچنین خواستار لغو بخشنامه سازمان امور مالیاتی در خصوص دریافت مالیات از صادرکنندگان شد.

قانون قبلی شیر بی یال و دم و اشکم شد

مسعود دانشمند، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز در سخنان خود به قانون تدوین شده در دوران کرباسیان برای گمرک اشاره کرد و گفت: متاسفانه این قانون در نهایت تبدیل به یک شیر بی یال و دم و اشکم شد چرا که برخی به اشتباه تفسیر می کردند که این قانون دولت را تضعیف می کند.

وی با تاکید بر کار حرفه ای و قدرت چانه زنی بالای کرباسیان درخواست کرد کمیته ای مشترک بین اتاق بازرگانی و گمرک تشکیل شود که برای مسایل موجود در گمرک راهکار ارائه دهد تا این راهکار توسط رئیس کل گمرک به دولت ارسال شود.

نقش گمرک در رونق تولید و صادرات

عباسعلی قصاعی، عضو اتاق بازرگانی ایران نیز گفت: انتظار فعالان اقتصادی این است که با توجه به مصوبات انقلابی دولت و شورای عالی اقتصاد، مشکلات را حل کنید.

او افزود: آقای رییس جمهور اخیرا در سخنانی، تورم و رکود را جزو مشکلات بزرگ دولت یازدهم عنوان کرد که دوای یکی، زهری برای دیگری است. حال آنکه از جمله نسخه هایی که می تواند این دو معضل را ریشه کن کند، تولید است و نقش گمرک در رونق تولید و بازیابی آن را نمی توان کتمان کرد.

وی همچنین دولت الکترونیک را بلای جان واحدهای تولیدی دانست و خواستار آن شد که وزارت اقتصاد در دوره فعلی دست به کار شده و در شرایطی که ارزش پول ملی کاهش یافته، گوشه ای از کار را گرفته و صادرات غیرنفتی را تقویت کرد.

فعلا طرح بازرگانان خوشنام را منتفی نکنید

سیدحمید حسینی نیز با تایید سخنان کرباسیان از او خواست که تا با استفاده از ظرفیت های موجود و کمک نهادهایی چون ستاد تدابیر ویژه و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز راه‌حل ارائه دهد.

عضو هیات رئیسه اتاق تهران با اشاره به بحث فعالان اقتصادی خوشنام گفت: در مساله معطل ماندن کالاها در گمرک ابتدا باید این روند اصلاح شود و این ربطی به خوشنامی بازرگان ندارد. اما چون این روند درست نمی‌شد ما تلاش کردیم تا با عنوان کردن این طرح حداقل برای بخشی از بازرگانان که مثلا سال‌هاست یک کالا را وارد می‌کنند و به موقع تمام امور مربوط به آن را انجام می‌دهند تشریفات گمرکی تسهیل شود.

حسینی هم چنین از کرباسیان خواست این موضوع را تا زمانی که روند ترخیص کالا اصلاح نشده و سرعت آن برای همه افزایش نیافته طرح بازرگانان خوشنام را منتفی نکند.

به بخش خصوصی اعتماد کنید

محسن حاجی‌بابا اولین مشکل موجود در گمرک را اداره تعیین ارزش خواند.

او تاکید کرد که مشکل تعیین ارزش را چه برای واردات و چه برای صادرات وجود دارد چرا که گمرک به نوسان روزانه قیمت ها توجهی ندارد.

وی مشکل اصلی نظام اقتصادی را عدم اعتماد به بخش خصوصی دانست و گفت: شکی نیست که در بخش خصوصی هم همانند بخش دولتی تخلف صورت می‌گیرد. همیشه افرادی هستند که سوءاستفاده می کنند اما به خاطر آنها نباید کل سیستم را بست. نظام کارت های اعتباری بیش از 80 سال است که در اغلب نقاط دنیا به کار می رود. در همین سیستم افرادی بوده اند که با تقلب و کلاهبرداری سوءاستفاده مالی کرده اند اما به خاطر چند نفر کل سیستم را تعطیل نمی کنند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران وجود مرحله ثبت سفارش برای واردات را یک مرحله زائد توصیف کرد و گفت: «اختلاف در تعرفه ها نیز یک مشکل دیگر است که قبلا در خود گمرک حل می شد اما اکنون بازرگان باید دوباره برود و ثبت سفارش کند. هم چنین کالاهایی که برای اولین بار وارد می شود که گمرک از آنها سابقه ای ندارد دچار مشکل زیادی می شود و برای واردکننده مصیبت است.

شبنم را لغو کنید

ابوالحسن خلیلی نیز موضوع کد شبنم را در این جلسه مورد واکاوی قرار داد و آن را یکی از مشکلات پیش پای فعالان اقتصادی برشمرد. به گفته وی، فرایند کد شبنم که واردکنندگان را مجبور به الصاق آن بر روی تمامی کالاهای ریز و درشت وارداتی می کند، نه تنها گرهی از قاچاق باز نکرده بلکه منجر به افزایش هزینه های اضافی برای مصرف کنندگان داخلی شده است. وی از رئیس‌کلگمرک خواست تا چنین معضلاتی از جمله کد شبنم را مورد بازبینی و لغو آن قرار دهد.

انتقادپذیر باشید

مجیدرضا حریری نیز در ابتدای سخنان خودش از تمام اعضای دولت خواست که انتقادپذیر باشند و دلیل اقبال بخش خصوصی به دولت کنونی را در انتقادپذیری دانست. او از رئیس‌کل گمرک خواست تا دچار تصمیمات انقلابی نشود و روند اصلاح امور را به تدریج انجام دهد. او هم چنین از ترخیص کالاهای اولویت دهم انتقاد کرد و گفت: واردکنندگان بدون توجه به این که ورود این کالاها ممنوع بوده اقدام به واردات آنها کرده اند و حالا علاوه بر سود خود از سود تشنگی بازار نیز بهره مند می شوند و این یک رانت بزرگ برای افراد بی قانون است.

حریری هم‌چنین از کرباسیان خواست تا زمانی که زیرساخت‌های الکترونیک و اینترنت پرسرعت و بدون قطعی در کشور راه نیافته، امور گمرکی را الکترونیک نکند.

تشریفات گمرکی زمانی که کالا روی دریاست انجام شود

حسین انصاری از انجمن کشتیرانی برای تسریع روند تشریفات گمرکی پیشنهادی داد که در انتها مورد توجه رئیس‌کل گمرک نیز قرار گرفت. انصاری با اشاره به مدت زمان 15 تا 25 روزه ای که کالا بر روی کشتی و در حال حمل است گفت که می‌توان تشریفات ترخیص را در این مدت انجام داد تا زمانی که کالا به بندر رسید نیاز به توقف آن در انبارهای گمرک نباشد و بتوان کالا را حمل کرد.

تغییر ابتکار عمل از ستاد قاچاق به گمرک

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست، ابتدا یادآور شد که در تنظیم برخی از بخشنامه های تسهیل کننده دولت یازدهم، اتاق بازرگانی نقش داشته است که از جمله می توان به بخشنامه اخیر هیات وزیران اشاره کرد که به منظور رفع موانع تولید و سرمایه گذاری به تازگی صادر شده است. پدرام سلطانی به بند 4 این مصوبه اشاره کرد که بر اساس آن ترخیص کالاهای مشمول اولویت دهم که خودروهای سواری بالای 2500 سی سی را نیز شامل می شود، بلامانع است. او افزود: دولت یازدهم در حالی امور اجرایی را تحویل گرفت که با توجه به بودجه ریزی صورت گرفته در دولت دهم، با کمبود منابع مواجه شده است، از این رو یکی از راهکارهای جبران منابع مالی، تامین از طریق گمرک است.

او همچنین در خصوص مشکلات ناشی از بیش بود و کم بود ارزش اظهار کالاها در گمرک، این وعده را داد که در کمیسیون های مربوطه راه حل های این معضل ارائه خواهد شد. سلطانی در عین حال به کمیسیون تجدیدنظر اشاره کرد که به گفته وی طی یک سال اخیر صدرو رای به نفع بخش خصوصی در این کمیسیون تقویت شده به طوری که در حال حاضر 80 درصد رای صادر شده به نفع بخش خصوصی و فعالان اقتصادی است. عضو هیات رییسه اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز متاسفانه به نهادی تبدیل شده که به دست و پای دستگاه های متولی تجارت خارجی رفته و معضلات زیادی را به بار آورده است. اگرچه قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز را باید تصویب شده بدانیم، اما یک راهکار این است که ابتکار عمل از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گرفته و به گمرک سپرده شود.

سلطانی در بخش دیگری از سخنانش، به تقویت گمرکات مرزی با کشور عراق اشاره کرد و از رئیس‌کلگمرک خواست با توجه به نقش این بخش از گمرکات کشور در ورود کالاها آن هم در شرایط تحریم، در رفع کمبودها و مشکلات این گمرکات اقدام جدی داشته باشد.

بار مسئولیت بقیه را به دوش نکشید

رئیس اتاق تهران با اشاره به تمایل و گرایش دولت به روان سازی و تسهیل تجارت گفت: نگرش دولت کنونی مبنی بر رفع موانع فضای کسب و کار و تسهیل تجارت باعث شده تا بهترین موقعیت و شرایط برای اصلاح مشکلات گذشته ایجاد شود. دولت این ماموریت را به تمام سازمان ها و نهادهای دولتی نیز ابلاغ کرده است.

آل‌اسحاق با اشاره به توانایی‌های مسعود کرباسیان او را فردی با صراحت، صداقت، شجاعت و حرفه‌ای توصیف کرد که می‌تواند با کمک بخش خصوصی امور مربوط به گمرک را سروسامان دهد.

او افزود: باید فضایی درست کنیم که همه نهادهای دولتی، بخش خصوصی را یار شاطر بدانند و برای حل معضلات موجود از ظرفیت اتاق بازرگانی استفاده کنند.

او هم چنین به کرباسیان توصیه کرد که مسئولیت سایر نهادها و سازمان ها را به دوش نکشد و از شجاعت خود در این راه استفاده کند.

آل‌اسحاق گفت: فضای فعلی به گونه ای شده که انگار مسئول تمام تصمیم‌ها و آیین‌نامه ها گمرک است. اما رئیس‌کل گمرک مسئول بیمه، استاندارد، ثبت سفارش و ارز نیست. متاسفانه تمام مسایل امنیتی، استاندارد، بانک مرکزی و ارز، ثبت سفارش و وزارت صنعت و معدن در گمرک دیده می‌شود و به چشم می‌آید. من از آقای کرباسیان می‌خواهم از شجاعت خود استفاده کند و بار مسئولیت بقیه را به دوش نکشد.

مسعود کرباسیان در ادامه سخنان خود محور تمام امورات گمرک را قانون خواند و برای اصلاح امور موجود از فعالان بخش خصوصی خواست تا در اصلاح آئین‌نامه به گمرک کمک کنند. او هم چنین در مورد تعیین قیمت اعلام کرد که گمرک از تعیین قیمت کالاهای وارداتی و صادراتی و توسط تشکل ها و نمایندگی ها استقبال می کند. رئیس کل گمرک هم چنین اعلام کرد که به قطعات و لوازم مصرفی هواپیما برغم درخواست فعالان این صنعت بخشودگی نخواهد داد چرا که در این میان تولید داخل از بین می رود. او گفت: قبلا در مورد کشتی هم چنین مساله‌ای داشتیم. اما نمی شود هواپیمای کامل یا کشتی کامل وارد شود اما حقوق و سود گمرکی هم پرداخت نشود. پس حمایت از تولید داخل کجای کار قرار دارد؟ چگونه و کی می خواهیم از تولید داخل حمایت کنیم؟.

ارسال به دوستان
زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران طراحی کفش تویوتا با الهام از تویوتا لندکروزر آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم) هل دادن یخ بزرگ در وسط شهر (فیلم) کاهش شدید بارش ها در سال جاری ؛ ۳۰ استان ایران تشنه است پیش‌بینی هواشناسی از ۱۰ روز بارش برف در ایران عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند