۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۲۹۷۶۳۲
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۴ - ۰۵-۰۷-۱۳۹۲
کد ۲۹۷۶۳۲
انتشار: ۲۰:۵۴ - ۰۵-۰۷-۱۳۹۲

روحانی: آنچه امروز در کشور می‌بینم بدتر از چیزی است که قبلاً فکر می‌کردم/سخنرانی اوباما گام مثبتی بود

طرف امريكايي ابراز تمايل كرده بود و ما هم مشكلي براي ديدار نداشتيم اما دربرنامه ريزي براي نحوه اين ديدار و نتايجي كه ديدار اول بايد داشته باشد وقت و زمان كافي نبود و دو طرف بر اين توجه كردند كه زمان كافي وجود نداشت .
رييس جمهور ايران گفت: لحن سخنراني برخي از مقامات عالي رتبه اروپايي و همچنين سخنراني اوباما كه لحني متفاوت با گذشته داشت بايد به عنوان يك قدم مثبت براي حل وفصل مسايل بين ايران و غرب ارزيابي كنيم .

به گزارش عصر ایران، حسن روحاني در نشست خبري در نیویورک در پاسخ به سوالي از سوي آسوشيتدپرس مبني بر اينكه چه گام هايي بايد براي برگزاري نشست دو جانبه بين ايران و امريكا برداشته شود گفت : برنامه مقدماتي براي اين كار فراهم شده بود كه بين من اوباما ديداري برگزار شود .

وي افزود : طرف امريكايي ابراز تمايل كرده بود و ما هم مشكلي براي ديدار نداشتيم اما دربرنامه ريزي براي نحوه اين ديدار و نتايجي كه ديدار اول بايد داشته باشد وقت و زمان كافي نبود و دو طرف بر اين توجه كردند كه زمان كافي وجود نداشت .

به گزارش ایرنا، رييس جمهوري اظهار داشت :بعد از ۳۵ سال تنش در روابط بين ايران و آمريكا ، ملاقات در سطح دو رييس جمهور خود بخود با پيچيدگي هايي همراه است دو طرف مي خواستند ديدار موثري داشته باشند فضايي كه امروز به وجود آمده با گذشته كاملا متفاوت است كه صداي ملت ايران در انتخابات بوجود آورنده اين فضا بوده است.

روحاني تاكيد كرد: همه مسوولين و مقامات عالي رتبه غربي در ديدارها تاكيد داشتند كه انتخابات ايران نقطه عطف و فضاي جديدي را براي رابطه بهتر ايجاد كرده است.

وي افزود :اولين قدم در اين سفر برداشته شد و آن نيز اجلاس پنج بعلاوه يك بود كه درسطح وزيران انجام شد و من نسبت به زمان از نتيجه آن راضي هستم . قدمها بايد به صورت حساب شده و دقيق برداشته شود و هدف ما منافع مشترك دو ملت و حل و فصل مشكلات است و ايجاد بناي اعتماد بين دو ملت و دو دولت خواهد بود .

نقش ايتاليا در حل و فصل موضوع هسته اي


رييس جمهور در پاسخ به سوالي درباره نقش ايتاليا در حل وفصل مساله هسته اي با اشاره به ديدار خود با نخست وزير ايتاليا ، اين ديدار را بسيار مفيد ارزيابي كرد و گفت: در اين ديدار فرصتي فراهم شد تا نسبت به مسايل مورد نطر دو طرف گفت و گو كنيم.

روحاني ادامه داد: ما از هر كشوري كه براي حل و فصل مساله هسته اي ايران به ما كمك كند استقبال مي كنيم. بحث اصلي اين بود كه اين كشور به عنوان كشور مهم در اتحاديه اروپا تلاش كند كه موضوع هسته اي ايران سرعت عمل بيشتري پيدا كند.

وي افزود: خود آنها مي گويند اين جنگ ۳+۳ است و نمي خواهند ۳+۴ شود و آنچه در اين ديدار مطرح بود اينكه ايتاليا در اتحاديه اروپا به عنوان يك عضو موثر براي روند حل و فصل مساله هسته اي ايران تلاش كند .

 اختيارات دولت در مذاكران ۱+۵

رييس جمهور ايران در ادامه نشست خبري خود در نيويورك، گفت: دولت اختيار كافي براي اينكه مذاكرات ۱+۵ به نتيجه برسد را دارد.

حسن روحاني گفت: دولت اختيارات لازم را در مذاكرات هسته اي دارد و من براي اين گفت و گوها وزير امور خارجه را انتخاب كرده ام.

وي بااشاره به اينكه « دولت به هر نتيجه اي كه برسد از پشتيباني ساير قوا و ملت برخوردار است» گفت: در مذاكرات مهمي مثل چنين مذاكراتي نمي تواند دولت ايران بدون پشتوانه و اجماع داخلي وارد عمل شود.

رييس جمهوري افزود: ديدارهاي وزير امور خارجه در ۱+۵ در فضاي مثبت و اميدوار كننده برگزار شده و ما اميدواريم اين مذاكرات بتواند بزودي به نتيجه ملموس برسد.

رابطه مناسب تر و بهتر با همسايگان، اولويت هاي دولت يازدهم

رييس جمهوري اسلامي ايران در ادامه نشست خبري ، يكي از اولويت هاي دولت تدبير و اميد را داشتن رابطه مناسبتر و بهتر با همسايگان دانست و گفت كه اين دولت اهميت وي‍‍ژه اي براي همسايگان چه عربي و يا غير عربي قايل است.

روحاني در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا با اشاره به ديدارهاي خود با برخي سران كشورهاي همسايه از جمله تركيه، عراق، پاكستان، افغانستان طي روزهاي اخير تاكيد كرد: دراين ديدارها اساس كار ما ايجاد اعتماد بيشتر بين ايران و همسايگان، توسعه روابط اقتصادي ، فرهنگي و گردشگري و حل وفصل مناقشات بود .

وي به روابط گردشگري بين ايران ، عربستان ، عراق، بحرين و عمان اشاره كرد و گفت : اين روابط با عربستان و عراق در سطح وسيعي است و يكي از اهداف دولت ايجاد روابط صميمي با همسايگان است و اين سياست دنبال مي شود.

رييس جمهوري در ادامه تاكيد كرد : براي گسترش روابط با همسايگاه ملاقات هايي با برخي سران همسايگان نيز تنظيم شده است .

اولين گام رابطه دو ملت بزرگ ايران و آمريكا

رييس جمهوري اسلامي ايران در ادامه اين نشست خبري در چهارمين و آخرين روز از سفر خود به نيويورك در پاسخ به سوال خبرنگار نيويورك تايمز در باره دستاوردهاي اين سفر، گفت : مي خواهم اين سفر اولين گام براي رابطه بين دو ملت بزرگ ايران و آمريكا باشد .

دكتر حسن روحاني افزود: دستاوردهاي اين سفر در حد يك سفر چهار روزه قابل قبول است و اميدوارم اين سفر آغاز كننده روابط بهتر و سازنده با كشورهاي جهان باشد.

وي افزود: مي خواهم اين سفر اولين گام براي روابط بهتر دو ملت ايران و آمريكا باشد و نسبت به دو دولت حداقل جلوي تنش هاي بيشتر را بگيريم و زمينه اي براي دست يابي به منافع مشترك فراهم كنيم .

رييس جمهوري اظهار داشت :ما در طول حضورخود در نيويورك عملا به دنبال يك برآورد دقيق تر از فضاي جديد جهاني بعد از شروع كار اين دولت بوده ايم و فكر مي كنم در اين زمينه دست آوردهاي خوبي داشتيم .

روحاني افزود: ما دنبال اين بوديم كه بهترين مسير و شيوه را براي بازسازي جايگاه منطقه اي و جهاني ايران ترسيم كنيم. در اين زمينه در مذاكره و بحث هايي كه صورت گرفت ، با تشريح مواضع، برخي توافقات حاصل و دست آوردهاي خوبي به دست آمد .

وي افزود: ما دنبال تقويت روابط با تمامي طرف هاي مذاكره كننده بوديم و فكر مي كنم موفقيت ها بيش از حد انتظار بوده است و زمينه براي روابط گسترده تر فراهم است .

رييس جمهوري با اشاره به سخنان خود در زمينه مبارزه با تروريسم و سلاح هاي كشتار جمعي، گفت: در مذاكرات با مقامات كشورهاي مختلف در مورد اين مباحث بحث هايي انجام شد كه موفقيت هاي بسيار خوبي به دنبال داشت.

روحاني با اشاره به توضيح برنامه هسته اي ايران در ديدارهاي مختلف گفت : در اين ديدارها بر احقاق حقوق مردم ايران تاكيد و تلاش شد اعتمادسازي لازم صورت گيرد .

وي گفت : دستيابي به تمام انتظارات سخت است اما آنچه در اين سفر بدست آورديم براي ما بسيار قابل قبول بوده است .

وي با ترسيم سه گام در سفر چهار روزه خود به نيويورك گفت: مي خواهم اين سفر اولين گام براي روابط بهتر دو ملت ايران و آمريكا باشد و در دومين گام نسبت به كاهش تنش هاي بيشتر ميان دو دولت اقدام كنيم و درسومين گام زمينه اي براي دست يابي به منافع مشترك فراهم شود .

آنچه امروز در کشور می‌بینم بدتر از چیزی است که قبلاً فکر می‌کردم

رییس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه "اقتصاد ایران کاستی‌هایی داشت که کم و بیش همه آنها را می‌دانستیم"، گفت: قبل از اینکه رییس‌جمهور شوم، مسئولیت یک مرکز تحقیقاتی را برعهده داشتم و در نتیجه از بسیاری از آمار بی‌خبر نبودم. در دوران تبلیغات انتخاباتی نیز بر مشکلات اقتصادی و راه‌حل‌های آن تاکید داشتم.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی افزود: من به مردم قول دادم بعد از 100 روز گزارشی از واقعیات کشور را به مردم ارائه دهم و امید دارم در این مدت به ارقام دقیق‌تری در رابطه با مسائل اقتصادی و مسائل مرتبط با آن برسم. دولت متعهد است همه آمار و ارقام را به صورت شفاف به اطلاع مردم برساند، زیرا این عمل موجب می‌شود اعتماد دولت و مردم بیشتر شده و مسئولان نیز بتوانند بهتر برنامه‌ریزی کنند.

رییس‌جمهور ادامه داد: به سخنگوی دولت دستور داده شده است که اطلاعات لازم را در اختیار مردم بگذارد که من امیدوارم فاصله این گزارش‌ها کم باشد. اذعان می‌کنم که آنچه امروز می‌بینم کمی بدتر از آن چیزی است که قبلاً می‌گفتم یا فکر می‌کردم. البته ما امیدواریم و مشکلات قابل حل است. امید من این است که با حمایت و مشارکت مردم مشکلات را حل کنیم. امید ما بیشتر از مشکلات است و حمایت مردم از دولت بیش از حد انتظار است. آینده ما روشن است و مردم در راه بیشتری خواهند بود.

روحانی در ادامه با اشاره به دوران مسئولیت خود در تیم مذاکره‌کننده هسته‌یی در سال 2003 گفت: در آن دوره هرکاری که انجام می‌گرفت بر مبنای توافق دو طرف بود. من هیچ‌وقت به شرکای اروپایی نگفته بودم که اصفهان را تکمیل نمی‌کنیم. ما اطلاعات لازم را به آژانس داده بودیم بنابراین ما به دنبال فریب نبودیم.

وی در ادامه افزود: ما شفاف سخن می‌گوییم و عمل می‌کنیم و به آنچه که می‌گوییم متعهد می‌مانیم. ما برخلاف قول خود عمل نمی‌کنیم. من اکنون به صراحت می‌گویم ما می‌خواهیم از فناوری هسته‌یی برخوردار بوده و تحت نظارت آژانس فعالیت کنیم و به ان‌پی‌تی متعهد هستیم و به دنبال بمب نیستیم زیرا بمب را برای خود و منطقه خطرناک می‌دانیم.

در دکترین دفاعی ایران، سلاح کشتار جمعی وجود ندارد

رییس جمهور با بیان اینکه در دکترین دفاعی کشور ما چیزی به نام سلاح کشتار جمعی وجود ندارد، افزود: ما هیچ‌جا برخلاف معاهدات عمل نمی‌کنیم، در مذاکرات 1+5 ما به دنبال این هستیم که اطمینان بیشتری بدهیم که فعالیت ایران صلح‌آمیز است و طرف مقابل هم به دنبال این تضمین است که علیه توسعه فناوری ایران قدمی برنمی‌دارد بنابراین اعتماد دو طرفه خواهد بود و هر دو طرف به هم اعتماد خواهند کرد.

طالبان باید به چارچوب‌های دموکراسی و قواعد مورد قبول پایبند باشد

رییس‌جمهور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار CCTV چین درباره راهکار پیشنهادی ایران در مورد ثبات امنیت در کشورهای افغانستان و پاکستان، اظهار کرد: ممکن است افغانستان در سال آینده با مسائل و مشکلات جدیدی روبرو باشد. از هم‌اکنون آنهایی که در منطقه تاثیرگذارند، باید به فکر همکاری بیشتر و کمک بیشتر به دولت افغانستان باشند.

وی خاطر نشان کرد: من تاکنون دو بار با آقای کرزای بحث و گفت‌وگو داشتم. یکی در تهران و دیگری در قرقیزستان. در این مذاکرات خود آقای کرزای نیز برای آینده افغانستان نگرانی فراوانی داشت. بحث افغانستان بر سر این است که هر گروهی که می‌خواهد پای میز مذاکره بیاید و متعهد باشد، باید به چارچوب‌های دموکراسی و قواعدی که مورد قبول است، پایبند باشد.

رییس‌جمهور کشورمان ادامه داد: در بحث طالبان این نکته مطرح است که طالبان به عنوان گروهی که اکنون در حال انجام عملیات‌های تروریستی هستند، آیا می‌خواهند این کارها را کاملا کنار بگذارند و به صورت یک شهروند عادی و به صورت یک حزب و فعال سیاسی در جامعه افغانستان باشند یا خیر؟

روحانی با بیان این‌که طالبان و دولت افغانستان هنوز در قدم‌های اولیه مذاکره هستند، گفت: اگر این مذاکرات منتهی به حضور سیاسی طالبان در افغانستان شود و طالبان اعلام آمادگی کند که سلاح‌های خود را زمین بگذارد و به عنوان یک شهروند فعال درافغانستان فعالیت کند، به نظر من چنین صلحی می‌تواند برای آینده افغانستان و ثبات در منطقه موثر باشد.

وی با اشاره به نوع تفکرات طالبان افزود: طالبان در دوران حکومت خود سختی‌های فراوانی را برای مردم به ویژه از لحاظ آزادی‌های اجتماعی به وجود آورده بود. از سوی طالبان افکار افراطی وجود داشت، ولی من فکر نمی‌کنم که در جامعه امروز آن افکار قابل قبول باشد. چرا که ما نمی‌توانیم راجع به زنان چنین نظری داشته باشیم که زن‌ها نباید در فعالیت‌های اجتماعی حضور داشته باشند.

رییس‌جمهور کشورمان ادامه داد: زنان همانند مردان و مساوی با آنها باید در عرصه‌های اجتماعی فعالیت داشته باشند. ما نمی‌توانیم از آزادی‌های فرهنگی یک جامعه جلوگیری کنیم. تکثرهای فرهنگی و اندیشه‌ای را باید بپذیریم و قبول کنیم.

وی افزود: من امیدوارم طالبان با فکری نو و در چارچوب یک تشکل سیاسی بپذیرد که در افغانستان آینده حضورداشته باشد. صلح بر مبنای خواست ملت افغانستان می‌تواند مفید باشد. به این دلیل که جنگ برای افغانستان ویرانگر است و مردم از جنگ و برخوردهای نظامی خسته‌ شده‌اند و تروریسم باعث شده است که در افغانستان یک فعالیت باثبات اقتصادی پا نگیرد.

تلاش کردیم زمینه ارتقای روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها را فراهم کنیم

رییس‌جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار تایمز مبنی بر اینکه "در توضیح نتایج سفر خود به نیویورک چه حرفی را به ملت ایران می‌گویید؟"، گفت: در این سفر تلاش کردیم یک برآورد دقیق‌تر، از فضای جدید جهانی بعد از شروع به کار دولت در ایران بدست آوریم و در این زمینه دستاوردهای خوبی داشتیم.

 حسن روحانی افزود: ما به دنبال این بودیم که بهترین مسیر و شیوه را برای بازسازی و بیان جایگاه منطقه‌ای و جهانی ایران ترسیم کنیم.

روحانی با بیان اینکه "با برخی کشورها در حد بیان مباحث و نظرات به نتایج خوبی رسیده‌ایم و با برخی کشورها نیز توافق‌های خوبی حاصل شده است"، گفت: در ملاقات و مذاکراتی که با مقامات کشورهای اروپایی داشتیم، مباحث خوبی مطرح شد و تلاش کردیم در این سفر زمینه ارتقای روابط ایران با کشورهای مختلف بویژه از بُعد اقتصادی را فراهم کنیم، به نحوی که روابط ایران با این کشورها توسعه و گسترش بهتری پیدا کند.

وی با اشاره به برخی دیگر از مباحث مطرح شده در جریان دیدارهای صورت گرفته در این سفر از جمله امنیت منطقه، بحث سوریه، موضوع تروریسم و خشونت و ...، گفت: در این زمینه موفقیت‌های خوبی داشتیم.

روحانی اضافه کرد: در زمینه موضوع هسته‌یی نیز با برخی از کشورها ملاقات داشتیم. برنامه‌هایمان و اقداماتمان برای آینده را توضیح دادیم و اینکه چگونه می‌توانیم مسیری را انتخاب کنیم که ضمن احقاق حقوق ملت ایران اعتماد لازم برای طرف‌های مقابل ایجاد شود.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "سخت است بگوییم تمام انتظارات موردنظرمان از این سفر برآورده شد"، افزود: می‌توانیم بگوییم آنچه که از این سفر چهار روزه حاصل شد، برای ما قابل قبول است.


ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان