۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۹۹۰۴۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۳ - ۱۶-۰۷-۱۳۹۲
کد ۲۹۹۰۴۵
انتشار: ۱۲:۲۳ - ۱۶-۰۷-۱۳۹۲

روحانی: در سیاست خارجی به اندزه 500 روز قدم برداشته ایم

روحانی خطاب به منتقدان دولت نیز گفت: انتقادات سازنده خاص ماست و این برای توسعه کشور مفید است، ولی همه کاری کنیم که سخنان نیش‌دارمان را کم کنیم و چارچوب ادب و اخلاق را به عنوان یک معیار در سخنانمان قرار دهیم.
 رییس جمهور کشورمان با اشاره به فعالیت‌های دولت در طول 50 روز گذشته گفت: در مدت 50 روزی که کار را شروع کردیم قدم‌های مهمی از سوی همکاران من در ارتباط با حل مشکلات برداشته شده است. مثلا ما در زمینه سیاست خارجی قدم‌هایی برداشته‌ایم نه به اندازه 50 روز ،بلکه به اندازه 500 روز.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی صبح امروز(سه‌شنبه) در هفتمین همایش ملی نخبگان، همچنین به فعالیت‌های دولت در زمینه اقتصاد اشاره کرد و گفت: در زمینه اقتصادی نیز در طول این 50 روز قدم‌های تاثیرگذاری را دولت برداشته که از جمله آن به فعالیت‌های دولت در زمینه کشاورزی می‌توان اشاره کرد.

وی افزود: ما تنها دولتی هستیم که در تاریخ اوایل مهر ماه به مردم اعلام می‌کنیم که دولت تمام بدهکاری به کشاورزان را تا چند روز پیش پرداخت کرده است.

رییس جمهور افزود: ما تنها دولتی هستیم که در طول 50 روز بیش از 700 میلیارد تومان اعتبار برای ماشین آلات کشاورزی در اختیار کارآفرینان کشاورزی قرار داده‌ایم و ازسوی دیگر 400 میلیارد تومان برای خرید کود برای کشاورزان در فصل پاییز اختصاص داده‌ایم.

روحانی گفت: ما به مردم عزیزمان می‌گوییم که این دولت قبل از شروع پاییز قیمت تضمینی خرید گندم و سایر محصولات کشاورزی را در شورای اقتصاد تصویب و اعلام کرد تا همین اکنون کشاورزان دلگرم کار باشند.

وی با بیان این‌که در زمینه صنعت و تولید و در زمینه دارو و درمان دولت در طول این 50 روز قدم‌های مهمی را برداشته است،تصریح کرد: البته این را نیز می‌دانیم که یک اقلیتی هستند که هر کاری دولت می‌کند، شمشیر انتقاد آنها برنده‌تر می‌شود.

رییس جمهور افزود: این دولت به انتقاد منتقدینش نیز افتخار می‌کند.

روحانی خطاب به منتقدان دولت نیز گفت: انتقادات سازنده خاص ماست و این برای توسعه کشور مفید است، ولی همه کاری کنیم که سخنان نیش‌دارمان را کم کنیم و چارچوب ادب و اخلاق را به عنوان یک معیار در سخنانمان قرار دهیم.

رییس جمهور همچنین در ابتدای سخنان خود در جمع نخبگان کشور با ابراز خرسندی از حضور در این جمع گفت: می‌خواهم سخنم را از کلامی از امیرالمومنین(ع) آغاز کنم، ایشان فرمودند علم، قدرت است و هرکسی به علم و دانش چنگ زند قدرتمند و توان قدرتنمایی خواهد داشت و هرکس از علم فاصله بگیرد، دیگران بر او غلبه خواهند کرد.

وی با بیان این‌که من با همین احساس به این جمع پرشور نگاه می‌کنم، افزود : به نمایندگی از ملت بزرگ ایران در محضر شما عرض می‌کنم که با حضور نخبگان جوان، کشور می‌تواند احساس قدرت و قدرتمندی کند.

رییس جمهور کشورمان با بیان این‌که همه ما توجه داریم که نخبه غیر از استعداد برتر، غیر از برنده مدال، غیر از شاگرد اول کنکور است، گفت: استعداد برتر استعداد است و هر زمانی که این پتانسیل بالقوه بتواند به عینیت و فعلیت درآید و بتواند در جامعه تاثیرگذار باشد و در واقع در نهایت به قدرت ملی و یا ثروت ملی تبدیل شود آن گاه نخبه آفریده شده است. در واقع اولین وظیفه ما این است که استعداد برتر را به نخبگی تبدیل کنیم و این بزرگترین وظیفه بنیاد ملی نخبگان است. ما باید استعدادهای برتر را جستجو کنیم و آن را در وادی و محیط درست قرار دهیم.

روحانی ادامه داد: استعداد برتر در یک محیط مناسب می‌تواند برای جامعه و رشد جامعه تاثیرگذار باشد. من به دختران و پسران و نخبگان جوانی که به نمایندگی از هزاران نخبه سراسر کشور در این جلسه حضور دارند عرض می‌کنم که استعداد برتر را باید مراقبت کرد که استعداد برتر بماند.

رییس جمهور در توضیح گفته خود به تجربیات خود در دانشگاه در زمان تحصیل اشاره کرد و گفت: آن سالی که به دانشکده حقوق دانشگاه تهران رفتم، همه آنهایی که شاگرد اول، دوم و یا سوم بودند در پایان ترم اول هیچ کدام شاگرد اول، دوم و یا سوم نبودند و در پایان سال چهارم دانشگاه همه این افراد جز افراد 20 به بعد دانشگاه بودند. در سال چهارم دانشگاه که حدودا سال 51، 52 بود وقتی به کارآموزی در سطوح مختلف دادگستری آن زمان رفتیم، بسیاری از آنهایی که در امتحانات ترم دانشگاه نفر اول شدند، در کارآموزی نفر اول نبودند و بسیاری از کسانی که در کارآموزی نفر اول بودند در امتحان فوق لیسانس نفر اول نبودند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سخن اول این است که چه کنیم این استعداد برتر بتواند در مسیر برتر ماندن و یا برتر شدن از آن چه که هست باقی بماند و سخن دوم این است که چگونه این استعداد در خدمت جامعه و کشور قرار بگیرد؟

روحانی با اشاره به نامگذاری سال 92 از سوی مقام معظم رهبری به نام حماسه سیاسی و اقتصادی، گفت: این سخن باید کاملا مدنظر همه ما باشد. حماسه سیاسی با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب توسط مردم خلق و آفریده شد و در این زمینه دانشگاهیان،فرهنگیان و نخبگان نقش بسیار ارزشمندی را ایفا کردند. صدای نخبگان جامعه از محلات تهران و شهرهای بزرگ عبور کرد و به دورترین روستاهای کشور هم رسید و به آن عمل شد.

رییس جمهور در ادامه گفت: شما رای روستایی‌ها را ببینید با رای مرکزیت کشور؛ گاهی می‌بینید که آنها در تعداد شرکت‌کنندگان و نوع انتخاب می‌گویند که ما در فهم، تعقل و دقت نه تنها با مرکز و شهری‌ها شریک هستیم، بلکه پیشرو نیز هستیم و ما به این روستاییان افتخار می‌کنیم. ما به مردم این کشور افتخار می‌کنیم. ما به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنیم.

وی با بیان این‌که ما به نخبگان جوان خود مغرور هستیم و به آنها افتخار می‌کنیم، گفت: ما باید حماسه اقتصادی را خلق و بیافرینیم. حماسه آفریدنی و خلق کردنی است و بدون تلاش و کوشش و انسجام و وحدت نمی‌توانیم حماسه اقتصادی را خلق کنیم. حماسه اقتصادی نیاز به افق فکری باز دارد.

روحانی با تاکید بر این‌که اقتصاد ما در صادرات و واردات با اقتصاد جهان پیوند خورده است، گفت: آمار و ارقام به شما می‌گوید بزرگترین درآمد ارزی و حتی ریالی را صادرات می‌سازد. صادرات نفتی و در کنار آن صادرات غیرنفتی.

رییس جمهور در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اهمیت قدرت رقابت در زمینه اقتصاد با دیگر کشورها، گفت: بدون قدرت رقابت با دنیا شما اقتصاد پایدار نخواهید داشت. ایده، طرح‌های تحقیقاتی و اختراع‌تان و در نهایت حضور آنها در صنعت و بازار در صورتی پایدار می‌ماند که توان رقابت با دیگران را داشته باشد والا واردات ارزان باکیفیت از کشورهای دیگر تولید شما و به طور طبیعی ایده و فکر شما را از صحنه خارج می‌کند.

وی با بیان این‌که ما باید توان رقابتی با دنیا را داشته باشیم و برای تحقق این امر نمی‌توانیم دور کشور حصار بکشیم، گفت: البته در کنار آن باید خود را باور کنیم، به خود اعتماد کنیم و استقامت و مقاومت نیز داشته باشیم و در برابر نقشه دیگران نهراسیم.

روحانی گفت: باتدبیر می‌توانیم دربرابر تمام قدرت‌هایی که علیه منافع ملی ما بخواهند حرکت کنند ایستادگی و مقاومت کنیم نه با شعار.

رییس جمهور در ادامه سخنان خود با گرامیداشت دوران دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس نخبگان،‌ فرهیختگان و اندیشمندان به صحنه آمدند و کمک‌های زیادی کردند.

روحانی در ادامه به ذکر خاطره‌ای در این زمینه پرداخت و گفت: ما به مقطعی رسیدیم که تقریبا سیستم پدافند ما دیگر قادر به فعالیت نبود و آن زمان بهترین پدافند موشکی ما، پدافند هاگ بود. در آن مقطع از همه دستگاه‌های سراسر کشور فقط یک لامپ قدرت بود که کار می‌کرد و دوران حیات همه لامپ‌های دیگر تمام شده بود و در انباری قرار داشتند.

وی ادامه داد: در آن زمان جلسه‌ای برگزار کردیم و تعدادی از اساتید را دعوت کردیم این جلسه از حدود ساعت 4 بعدازظهر آغاز شد و تا ساعت 11 شب ادامه داشت. اکثر افرادی که در آن جلسه بودند می‌گفتند که این لامپ قابل احیاء نیست و از طرف دیگر ما در بازار سیاه نتوانستیم این لامپ را پیدا کنیم. یکی از اساتید در آن جا گفت که ما قادریم لامپ را احیاء کنیم و سه ماه در این زمینه نیاز به فرصت داریم. فردای آن روز با این استاد دانشگاه و تیمش جلسه‌ای با حضور تعدادی از مسوولان برگزار کردیم و یک کارگاه در اختیار آنها قرار گرفت. آنها تصمیم گرفتند که شبانه‌روزی در آن کارگاه حضور داشته باشند و در واقع هم قسم شدند تا لامپ احیاء نشده، به خانه نروند. آنها با تلاش‌های شبانه‌روزی‌شان در کمتر از دو ماه آن لامپ را احیاء کردند. من از این مسائل ده‌ها نمونه از آن دوران به یاد دارم.

رییس جمهور با گرامیداشت یاد شهدایی چون ستاری و بابایی گفت: خوشحال هستیم که یک نخبه از خانواده ایثارگران امروز مسوولیت بنیاد نخبگان ر ا بر عهده گرفته است.

روحانی با بیان این‌که ما نیازمند به نخبگانی هستیم تا امروز برای پیشرفت کشور آستین‌هایشان را بالا بزنند، گفت: دولت تدبیر و امید دست نیاز به سمت شما نخبگان دراز می‌کند. ما نه تنها در زمینه‌هایی چون بیوتکنولوژی، نانو، آی‌تی به شما نیاز داریم، بلکه در عرصه سیاست و اقتصاد نیز به شما نیازمندیم.

وی خطاب به نخبگان گفت: تدبیر از شما، امید از ما. البته شاید مجبور باشم که جمله‌ را اصلاح کنم و بگویم که امید هم از شما.

رییس جمهور ادامه داد: ما باید یک پروژه مشترک را آغاز کنیم و در این زمینه دست به دست هم بدهیم و از یک سمت دولت و از یک سمت نخبگان باشند و حلقه وصل بین ما و شما هم بنیاد نخبگان است.

روحانی با بیان اینکه ما باید دولتی باشیم که اذن‌الخیر باشد، گفت: ما باید بشنویم و در واقع اولین قدم دولت به سمت نخبگان این است که گوش شنوایی نسبت به ایده‌ها و پیشنهادات شما خواهد داشت. ایده‌ها و پیشنهادات شما را می‌شنویم و دومین قدم این است که زمینه‌های حقوقی، مادی و معنوی برای پیشرفت ایده‌ها و طرح‌های شما را مدنظر قرار می‌دهیم.

وی با بیان این‌که سومین قدم ما این است که از شما بخواهیم در تمام امور و در همه تصمیم‌سازی‌ها مشارکت کنید، گفت: همه وزرا، سازمان‌ها و بخش‌ها باید از نخبگان جوان استفاده کنند و بنده هم در جلسه فردای هیات دولت خواهم گفت که سازوکاری پیش‌بینی شود که در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها از نخبگان جوان استفاده کنیم.

رییس جمهور در ادامه با بیان جمله‌ای از پاستور و با بیان این‌که احساسی که نسبت به جمع نخبگان می‌خواهم داشته باشم، شبیه این بیان پاستور است، گفت: پاستور می‌گوید "در مسیر تلاش، کوشش و تحقیق از مشکلات در سختی‌ها نهراسید و نگذاریم که یاس‌ها دامانتان را فراگیرد. با روحیه‌ای سرشار از امید در کتابخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها به تلاش خود ادامه دهید. او می‌گوید اولین سوال این است که ما برای یادگیری خود چه کرده‌ایم و دومین سوال این است که برای جامعه و کشورمان چه کرده‌ایم؟ آنچنان باید این سوال را ادامه دهیم و در کنار آن تلاش و کوشش کنیم که احساس کنیم ما هم در پیشرفت کشور ولو اندک نقشی داشتیم و آنگاه است که نشاط دائمی در ادامه زندگی همراه ما خواهد بود."

روحانی گفت: پاستور در پایان جمله خود می‌گوید "مهم این نیست که زندگی چه پاداشی به ما داده است، مهم این است که لحظه مرگ احساس کنیم که ما نقشمان را در پیشرفت کشور ایفا کرده‌ایم." من می‌خواهم از نخبگان چنین احساسی داشته باشم. نخبگان بگویند ما برای کشور چه کرده‌ایم، نه این‌که کشور برای ما چه کرده است. اگر ما برای مردم، جامعه و رشد کشورمان تلاش کنیم مردمان این سرزمین قدرشناس خواهند بود؛ چرا که مردمانی بزرگ و قدرشناسی روبروی ما هستند و قدر خدمات و تلاش‌ها را خواهند دانست.

وی ادامه داد: ممکن است شما بگویید که در کشورهای دیگر به نخبگان احترام بیشتری می‌کنند ، من این سخن را رد نمی‌کنم. ممکن است بگویید در کشورهای دیگر امکانات لازم برای تحقق ایده‌ها آماده است و وسایل آسودگی خاطر برای زندگی روزمره بیشتر در اختیار نخبگان قرار دارد. من این‌ها را نیز رد نمی‌کنم، ولی تاکید دارم که ما امروز به ساختاری نیازمندیم که بتواند دولت، نخبگان و جامعه را به هم متصل کند. نخبگان ما باید کاری بکنند که صنعت به دنبال آنها بدود و ما باید کاری بکنیم که بخش‌های دولتی و خصوصی زمینه را برای استفاده از فکر و ایده نخبگان فراهم کنند.

رییس جمهور گفت: من می‌دانم که در مواردی دولت باید در این زمینه کمک کند و از طرف دیگر سرمایه‌گذاری‌هایی از طرف بخش خصوصی و دولتی انجام شود. من می‌دانم که باید بانک‌ها را آماده کنیم که در مواردی آنها این سرمایه‌گذاری‌ها را انجام دهند و بیمه‌گران نیز طرح‌های نخبگان را معلوم کنند؛ چرا که معلوم نیست یک طرح به ثمر مثبت نهایی برسد و باید نخبه از این بابت مطمئن باشد. می‌دانم که دولت باید در بازاریابی و تجاری‌سازی به کمک نخبگان بیاید.

روحانی با اشاره به سند راهبردی تصویب شده گفت: اما سند راهبردی کافی نیست؛ گرچه لازم است. باید دید که در سند راهبردی چه اقداماتی باید انجام دهیم که این سند تضمین اجرایی داشته باشد. نوشته‌ها و سیاست‌ها خوب است، اما آنچه که به کار آید عمل خواهد بود و ما برای رساندن به عمل باید همه دست به دست هم دهیم. ما این توان را خواهیم داشت که حماسه اقتصادی را ایجاد کنیم.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: این دولت همه مشکلات جامعه را امروز لمس می‌کند. با آمار و ارقام و بدهکاری‌های کلان دولت آشناست و می‌داند برای عبور از این راه پرپیچ و خم نیازمند تلاش وافر و تدبیر است. اما به همان اندازه مشکلات، دولت به حل مشکلات با کمک مردم، دست اندرکاران و نخبگان امیدوار است و ما می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

وی در بخش پایانی خود خطاب به نخبگان حاضر در این جلسه گفت: من به شما قول می‌دهم که دولت، معاونت عملی رییس جمهور و بنیاد ملی نخبگان تمام تلاش خود را می‌کند که ان‌شاءالله سال آینده اگر در محضر شما قرار گرفتیم شرمنده شما نباشیم.

پیش از صحبت‌های رییس جمهور دبیر همایش و همچنین سورنا ستاری رییس بنیاد ملی نخبگان و معاون علمی رییس جمهور و تعدادی از نخبگان به ایراد سخنرانی پرداختند.

در این مراسم علاوه بر رییس جمهور توفیقی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فانی سرپرست وزارت آموزش و پرورش، هاشمی وزیر آموزش و پرورش، نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور، آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور، محمدجواد لاریجانی و تعداد دیگری از مسوولان بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی رییس جمهور حضور داشتند.

ارسال به دوستان
یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت