۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵
در حاشیه
کد خبر ۳۰۲۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۱۲-۰۸-۱۳۹۲
کد ۳۰۲۳۹۲
انتشار: ۱۳:۳۰ - ۱۲-۰۸-۱۳۹۲

ایران دبیرکل اوپک گازی شد

عادلی پیش از این در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ رییس کل بانک مرکزی ایران و بعد از آن سفیر ایران در لندن بود. عادلی به همان اندازه که بر مسائل اقتصادی اشراف دارد به واسطه تجارب سفیر‌ بودن، به حوزه دیپلماسی نیز تسلط داشته و در کارنامه خود تجربه سفیر ایران در ژاپن و کانادا و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه را نیز دارد.

در پانزدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که امروز (یکشنبه) در تهران برگزار شد کاندیدای ایران به عنوان دبیرکل این مجمع برگزیده شد تا به مدت دو سال ایران مدیریت این نهاد بین‌المللی را در اختیار داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که قرار بود دبیرکل این مجمع با اجماع اعضا انتخاب شود به دلیل حضور سه رقیب در صحنه تصمیم به رای‌گیری شد که در نهایت محمدحسین عادلی با رایزنی‌های گسترده نمایندگان ایران در اجلاس با شش رای به عنوان دبیرکل انتخاب شد.

رقیب عادلی عبدالرحمن بنیزا از لیبی بود که پنج رای دریافت کرد. به این ترتیب عادلی از ابتدای سال 2014 به مدت دو سال دبیرکل GECF خواهد بود. سرگئی پامکراتو از سوی روسیه نیز تلاش بی‌ثمری برای رسیدن به دبیرکل مجمع داشت.

عادلی پیش از این در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ رییس کل بانک مرکزی ایران و بعد از آن سفیر ایران در لندن بود. عادلی به همان اندازه که بر مسائل اقتصادی اشراف دارد به واسطه تجارب سفیر‌ بودن، به حوزه دیپلماسی نیز تسلط داشته و در کارنامه خود تجربه سفیر ایران در ژاپن و کانادا و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه را نیز دارد.

ایران، روسیه و قطر سه ضلع پرقدرت مثلث غول‌های گازی را تشکیل می‌دهند و اکنون برخی ناظران معتقدند با توجه به دبیرکلی روسیه در دوره قبل مجمع GECF و برقراری دبیرخانه این مجمع در قطر، اکنون نوبت ایران بود که دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز را به دست بگیرد.

این اجلاس می‌تواند نخستین آزمون جدی برای طرح "دیپلماسی انرژی" باشد که بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران از ابتدای فعالیت خود در دولت تدبیر و امید با جدیت پیگیری می‌کند.

کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات متحده عربی و عمان از اعضای این مجمع جهانی تازه‌بنیان - که به منظور هماهنگی در تولید، صادرات و کنترل قیمت گاز طبیعی در سطح جهان در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸ تاسیس شد - به شمار می‌روند.

هلند، قزاقستان و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند که عراق نیز به تازگی به این جمع پیوسته است.

برچسب ها: دبیرکل ، اوپک گازی
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد