۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۳۰۲۵۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۲
کد ۳۰۲۵۲۹
انتشار: ۱۰:۳۹ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۲

جزئیات طرح آزادسازی سهام عدالت

وی افزود: بررسی‌های ما نشان داده که به‌راحتی با فروشی بخشی از سهام موجود در سبد سهام عدالت می‌توان طلب دولت را تسویه کرد و در عین حال پس از آزاد‌سازی‌ این سهام، مردم هم مالک نهایی سهام عدالت خودشان می‌شوند.
همشهری: محمدرضا پورابراهیمی درباره اجرای طرح آزاد سهام عدالت گفت: طرح آزاد‌سازی‌ سهام عدالت در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری (صندوق‌های قابل معامله) از طریق بورس انجام می‌شود. این طرح از سوی بنده ارائه شده و در نشست‌های مشترک با مسئولان بورس و وزیر امور اقتصادی و دارایی همه ابعاد آن مورد بررسی قرار گرفته است.

او ادامه داد: سهام عدالتی که تاکنون واگذار شده به دلایل مختلفی نتوانسته اهداف اولیه را دنبال کند و مشکلاتی را هم به همراه داشته که یکی از مهم‌ترین آنها افزایش تصدیگری دولت در اقتصاد است.

عضو شورای بورس افزود: هدف از واگذاری سهام عدالت، فروش سهام شرکت‌ها به مردم و کاهش تصدیگری دولت بود درحالی‌که نحوه این واگذاری هدف اصلی این طرح را زیر سؤال برد و منجر به‌افزایش تصدی دولت در شرکت‌ها شد و این موضوع با روح اصل‌۴۴ منافات اساسی دارد.

پورابراهیمی تأکید کرد: از سوی دیگر تاکنون ۴۲میلیون نفر از مردم سهام عدالت دریافت کرده‌اند درحالی‌که هیچ عایدی از این سهام به‌دست نیاورده‌اند و در واقع مالکیت در حد صفر است؛ چراکه نه امکان خرید و فروش این سهام را دارند، نه می‌توانند سود سهامشان را دریافت کنند و نه امکان حضور در مجامع عمومی شرکت‌ها و مشارکت در تصمیم‌گیری شرکت‌ها دارند.

جزئیات طرح آزاد‌سازی‌ سهام عدالت

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه به جزئیات طرح آزاد‌سازی‌ سهام عدالت پرداخت و گفت: با بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد دولت تاکنون ۴۴هزار میلیارد تومان سهام به مردم واگذار کرده که از این میزان تاکنون ۱۰هزار میلیارد تومان آن با درنظر گرفتن تخفیف‌هایی که از سوی دولت لحاظ شده، تسویه شده است. این به‌معنای این است که کل مطالبات دولت از سهام عدالت ۳۴هزار میلیارد تومان است؛ یعنی اینکه اگر ۳۴هزار میلیارد تومان از سبد سهام عدالت به دولت پرداخت شود، سهام عدالت به‌طور خودکار آزاد می‌شود.

او ادامه داد: بررسی‌های دقیق‌تر نشان داد که ارزش کل سهامی که در قالب سبد سهام عدالت به مردم واگذار شده، از ۴۴هزار میلیارد تومان به ۹۰هزار میلیارد تومان رسیده است. به این ترتیب می‌توان با فروش بخشی از سهام موجود در سبد سهام عدالت مبلغ ۳۴هزار میلیارد تومان مطالبه دولت از سبد سهام عدالت را تسویه کرد و با توجه به اینکه دولت در حال حاضر با کسری بودجه زیادی مواجه است، این رقم می‌تواند بخش زیادی از مشکلات دولت را حل کند.

وی افزود: بررسی‌های ما نشان داده که به‌راحتی با فروشی بخشی از سهام موجود در سبد سهام عدالت می‌توان طلب دولت را تسویه کرد و در عین حال پس از آزاد‌سازی‌ این سهام، مردم هم مالک نهایی سهام عدالت خودشان می‌شوند.

پورابراهیمی توضیح داد: پس از آزاد‌سازی‌ این سهام همه نقدینگی موجود به داخل یک صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) تزریق می‌شود تا از طریق آن مردم امکان خرید و فروش سهامشان را پیدا کنند.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس توضیح داد: برآورد‌ها نشان می‌دهد که با آزاد‌سازی‌ سهام عدالت و اختصاص آن به مشمولان سهام عدالت در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله به هر یک از مشمولان بین یک‌میلیون‌و۳۰۰ تا یک میلیون‌و۴۰۰هزار تومان سهام عدالت تعلق می‌گیرد.

وی تأکید کرد: همه ابعاد این طرح ماه‌ها در نشست‌های مشترک با مسئولان بورس و وزیر امور اقتصادی و دارایی مورد بررسی قرار گرفته و وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز به‌طور کامل با اجرای این طرح موافق است.
ارسال به دوستان
دو سانحه رانندگی در خوزستان؛ ۳ کشته در اندیمشک-دهلران، یک کشته و ۶ مصدوم در غیزانیه-هفتکل محور کندوان دوطرفه شد اعتراضات به بلینکن در شورای آتلانتیک؛ وزیر خارجه آمریکا خونریز خوانده شد (+فیلم) مخالفت مجلس با تعطیلی مکرر مدارس به بهانه‌های مختلف بودجه کشور در مجلس نهایی شد تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی)