۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۰۵۵۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۰۳-۰۹-۱۳۹۲
کد ۳۰۵۵۸۱
انتشار: ۱۱:۳۸ - ۰۳-۰۹-۱۳۹۲

تشریح پوشش بیمه ای داروهای گرانقیمت

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در تشریح آخرین وضعیت داروهایی که تحت پوشش بیمه ها قرار گرفته اند، گفت: تاکنون 170 قلم داروی گرانقیمت بیماران صعب‌العلاج مشمول حمایت دولت قرار گرفته است.
 
به گزارش مهر، دکتر رسول دیناروند روز یکشنبه در حاشیه چهاردهمین اجلاس مشورتی واکسن بین کشورهای در حال توسعه گفت: توزیع دارو هنوز در داروخانه‌ها عادلانه نیست و سهم مهمی از داروهای تخصصی و داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج در داروخانه‌های بزرگ دولتی یا سازمانهای عمومی توزیع می‌شود.
 
وی ادامه داد: علت این مسئله این است که این داروها از یارانه‌های سنگین دولتی برخوردارند و باید نظارت جدی برای جلوگیری از قاچاق آنها صورت بگیرد تا مطمئن باشیم این داروهای گرانقیمت واقعا به دست بیماران برسد.
 
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اگر همه این داروها مشمول بیمه قرار بگیرند و با قیمت واقعی عرضه شود، نگرانی از خروج آنها به بازار قاچاق کمتر می‌شود و امکان توزیع عادلانه آنها فراهم می‌شود.
 
دیناروند در مورد قاچاق دارو گفت: قاچاق دارو دو بخش دارد، یک بخش خروج داروهای ایرانی از کشور است که در مورد داروهای یارانه‌ای با وجود تمام نظارتها هنوز نتوانسته‌ایم خروج آنها را از کشور به صفر برسانیم.
 
وی ادامه داد: بخش دیگری از خروج دارو از کشور مربوط به داروهای تولید داخل بدون یارانه است که با توجه به واقعی بودن قیمت آنها خیلی نگران خروج آنها از کشور نیست.
 
دیناروند اضافه کرد: نگرانی اصلی ما در مورد داروهایی است که به صورت غیر قانونی و قاچاق وارد کشور می‌شوند و معمولا تقلبی هستند. نگرانی ما این نیست که این داروها هزینه گمرکی نداده است، بلکه اکثر این داروها مانند داروی قاچاق اوکسی الیت که متاسفانه به صورت قاچاق وارد کشور شد و داروی بسیار خطرناکی بود و البته قبل از کار دستگاههای بین‌المللی در مورد آن هشدار داده بودند.
 
رئیس سازمان غذا و دارو در مورد فهرست داروهای مورد حمایت دولت، گفت: ‌خوشبختانه شرکتهای بیمه قیمتهای رسمی دارو را پذیرفته‌اند و این قیمتها را در مورد داروی خارجی تا حدود دو برابر قیمت داروهای سال گذشته بوده و در مورد داروهای تولید داخل 50 درصد افزایش قیمت داشته‌ایم مورد پذیرش بیمه‌ها قرار گرفته‌اند.
 
وی گفت‌: علاوه بر آن تاکنون 170 قلم داروی گرانقیمت بیماران صعب‌العلاج طی دو فهرست مشمول حمایت دولت قرار گرفت و فهرست سوم آن که شامل 30 قلم داروی دیگر می‌شود نیز طی آبان به بیمه‌ها ارسال شده است که امیدواریم این فهرست داروهای حمایتی نیز بزودی عملیاتی شود.
 
دیناروند گفت: از مجموع 1800 میلیارد تومان اعتبار حمایتی دولت برای بازگشت قیمت داروهای بیماریهای صعب‌العلاج به قیمت سال گذشته 900 میلیارد تومان آن تاکنون تخفیف یافته که از این مقدار 700 میلیارد تومان آن در اختیار بیمه‌ها قرار گرفته و 200 میلیارد تومان آن از طریق سازمان غذا و دارو توزیع شده است.
 
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در مورد کمبود واکسن فلج اطفال گفت:‌ متاسفانه ما با وجود اینکه تولیدکننده واکسن فلج اطفال در کشور هستیم، به علت تأخیرهای بوجود آمده، تولیدکننده داخلی نتوانست به موقع این واکسن را تولید کند و شاهد کمبود واکسن فلج اطفال در کشور بودیم که واقعا برای کشوری که تولیدکننده این واکسن است سرشکستگی است که با کمبود این واکسن مواجه شود .
ارسال به دوستان