۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۰۵۶۷۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۰۴-۰۹-۱۳۹۲
کد ۳۰۵۶۷۹
انتشار: ۰۸:۵۸ - ۰۴-۰۹-۱۳۹۲

ساخت پهپاد عمود پرواز / ایران در جمع 10 کشور برتر سازنده هواپیمای بدون سرنشین

متخصصان شرکت دانش بنیان فناوران سامانه های راهبردی شریف، موفق به ساخت پهپاد عمودپروازی شده اند که قدرت مانور بالاتر و قابلیت های بیشتری نسبت به نمونه های موجود در کشور در شرایط گوناگون آب وهوایی دارد.
 
شرکت دانش بنیان فناوران سامانه های راهبردی شریف در مرکز رشد فناوری های پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف مستقر است.
 
پهپاد که مخفف ˈپرنده هدایت پذیر از دورˈ است در گشت ، دیده بانی و عکسبرداری هوایی کاربرد وسیعی دارد. این نوع پرنده ها توسط یک خلبان از ایستگاه زمینی و از راه دور کنترل و راهبری می شود.
 
به گزارش ایرنا، در ایران و بسیاری از کشورها، فعالیت هایی که به پایش مداوم و یا گرفتن اطلاعات لحظه به لحظه، برای زیر نظر داشتن عملکرد یک سیستم نیاز دارد هنوز با وسایل محدود کننده و عمدتا زمینی انجام می گیرد.
 
برای مثال در انجام عملیات امداد و نجات و مدیریت بحران، داشتن اطلاعات از محل حادثه و سرعت و دقت کافی در عملیات کمک رسانی بدون استفاده از تجهیزات نوین بسیار سخت است.
 
همه ساله هزینه زیادی برای بازبینی خطوط انتقال نفت، گاز و برق انجام می گیرد تا نشت و یا هرگونه آسیب واختلال در مسیر این خطوط کشف شود.
 
به عنوان یک راهکار کارآمد، انجام این امور توسط سیستم های پرنده، نظیر پهپاد عمود پرواز سبب افزایش سرعت و دقت در پایش هوایی و نیز کاهش محسوس هزینه های عملیاتی می شود.
 
به گفته کارشناسان این شرکت دانش بنیان فناوران سامانه های راهبردی شریف با استفاده پهپاد عمود پرواز، می توان از هر ارتفاع دلخواهی و بدون محدودیت گذر از موانع زمینی به خوبی پایش هوایی انجام داد.
 
این وسیله با مجهز بودن به زیرسیستم های مراقبت و دیده بانی مانند دوربین، حسگرهای عملیاتی و کامپیوتر مرکزی، اطلاعات حاصل را به صورت زنده به ایستگاه زمینی ارسال کند.
 
ویژگی و وجه تمایز این عمود پرواز بدون سرنشین، طراحی دینامیکی و آیرودینامیکی خاص آن است که موجب می شود نسبت به سایر عمودپروازها نظیر مولتی روتورها و هلیکوپترها، قدرت مانور و قابلیت داده برداری بالاتری داشته باشد و در شرایط آب و هوایی نامساعد نیز قابل استفاده و کنترل باشد.
 
این پهپاد دارای قابلیت هایی همچون نشست و برخاست در فضاهای کوچک و بدون نیاز به باند پرواز است که صرفه جویی زمانی در برخاست و حرکت پرنده به سمت هدف مورد نظر را در پی دارد.
 
همچنین صرفه جویی در هزینه عملیاتی، قابلیت پرواز شناور بر روی هدف، تصویربرداری با دقتی بالاتر از پهپادهای معمولی و قابلیت حمل توسط نیروی پیاده از جمله ویژگی های این پهپاد است.
 
 برخی کارشناسان ساخت پرنده های بدون سرنشین معتقدند که صنعت ساخت پهپادها از دهه 60 و همزمان با جنگ تحمیلی در کشور آغاز شده است و در حال حاضر ایران در زمره 10 کشور برتر دنیا در ساخت پهپادها قرار دارد.
 
گفتنی است این طرح در چهارمین جشنواره ملی علم تا عمل ارایه شده است. این جشنواره یازدهم تا چهاردهم آبان ماه در مصلی امام خمینی (ره) برپا بود.
ارسال به دوستان
سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است