۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۵
در حاشیه
کد ۳۰۶۱۵۳

ویروس سرماخوردگی پاییز امسال شدید و مقاوم است

سرماخوردگی بیماری شایع فصول سرد با منشا ویروسی، پاییز امسال در کشور ما شیوع و شدت بیشتری یافته است، به گونه ای که برخی از پزشکان نیز بر شدت و مقاوم تر بودن ویروس آن اذعان دارند.
 
به گزارش ایرنا، سرماخوردگی برخلاف ظاهر نام خود چندان ارتباطی با دمای پایین و سرمای هوا ندارد، بلکه به گفته پزشکان عدم رعایت بهداشت، ضعف عمومی و تغذیه نامناسب می تواند سبب بروز سرماخوردگی و شیوع آن در برخی فصول سال شود.
 
عامل بروز سرماخوردگی ویروس ها هستند. در فصول سرد سال به دلیل اینکه افراد بیشتر در مکان های سرپوشیده و بسته به سر می برند، احتمال ابتلای آنها به ویروس سرماخوردگی بیشتر می شود.
 
همچنین رعایت نکردن اصول بهداشتی به ویژه در محیط های پرجمعیت مانند مهدهای کودک، مدارس و اماکن عمومی و پیروی نکردن از یک رژیم غذایی سالم دارای آنتی اکسیدان ها می تواند، به بروز سرماخوردگی در افراد منجر شود.
 
ازسوی دیگر، در کنار رخوت و افسردگی های شایع در فصول سرد سال، ضعف عمومی و خستگی که از آن به عنوان یکی از عوامل بروز سرماخوردگی نام برده می شود، ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض سرمای شدید و بروز تغییراتی در بدن رخ داده و فرد را مستعد ابتلا به این بیماری کند.
 
وجود ناهنجاری هایی مانند انحراف بینی و بزرگ بودن لوزه ها در قسمت های فوقانی دستگاه تنفس نیز می تواند به بروز سرماخوردگی در تمام فصول سال منجر شود.
 
تاکنون بیش از هزار نوع ویروس سرماخوردگی شناسایی شده است؛ دکتر ˈایرج خسرونیاˈ فوق تخصص بیماری های داخلی دراین زمینه به خبرنگار ایرنا توضیح داد: این ویروس ها هر ساله می توانند چندین بار تغییر شکل داده و افراد را به نوع دیگری از سرماخوردگی مبتلا سازند اما به طور کلی شکل ظاهری آنها یکسان است.
 
وی در مورد شیوع گسترده سرماخوردگی در روزهای اخیر در کشور گفت: نوع ویروسی که امسال افراد را به سرماخوردگی مبتلا کرده است، مقاوم تر است؛ ویروس هایی که شکل خود را تغییر می دهند، در مقابل درمان ها مقاوم تر از پیش می شوند و ممکن است این ویروس نیز از نوع تغییر یافته ویروس های قبلی باشد.
 
خسرونیا درمورد علائم این بیماری گفت: سرماخوردگی شایع در پاییز امسال شدت بیشتری دارد و با تب و لرز همراه بوده است و سبب شده کودکان و میانسالان بیش از سال های قبل، از ابتلا به این بیماری رنج ببرند به گونه ای که در مواردی حتی به بستری شدن آنها منجر شده است.
 
به گفته وی، سرماخوردگی ازجمله بیماری هایی است که می تواند پس از ورود ویروس آن به بدن بین 2 تا 4 روز به صورت نهفته باقی بماند و پس از طی این زمان علایم آن ظاهر شود؛ فرد در این مدت به عنوان ناقل بیماری شناخته می شود.
 
شروع بیماری ناگهانی و با احساس خارش یا سوزش در حلق، بینی یا گوش ها همراه است و به دنبال آن علایم به طور واضح تر ظاهر می شود.
 
عطسه، آبریزش بینی، اشک ریزش، احساس خستگی و کوفتگی، تب، سردرد، اختلال حس بویایی و چشایی و درد در ناحیه کمر، دست و پاها ازجمله علایم اصلی بروز سرماخوردگی به شمار می رود.
 
رییس انجمن بیماری های داخلی گفت: نوع سرماخوردگی شایع شده در پاییز امسال، با سرفه، تب، اسهال، استفراغ، بدن درد، استخوان درد، بی حالی، ضعف عمومی و بی اشتهایی همراه بوده است و از چند روز تا چند هفته ادامه دارد.
 
خسرونیا علت شیوع این بیماری را ویروسی دانست که در ایران وجود داشته و ممکن است تغییر شکل داده و مقاوم تر شده باشد.
 
از سرماخوردگی به عنوان شایع ترین بیماری عفونی در انسان نام برده می شود که بیشتر کودکان زیر 5 سال را مبتلا می کند و با افزایش سن به تدریج از 20 سالگی به بعد میزان ابتلا به آن در افراد کاهش می یابد.
 
ابتلا به بیماری سرماخوردگی در مواردی حتی ممکن است منجر به مرگ افراد به ویژه کودکان شیرخوار، بیماران قلبی عروقی، بیماران خاص، بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن مانند مبتلایان به ایدز و سرطان شود.
 
دکتر ˈنجم الدین کلانتریˈ فوق تخصص آسم و آلرژی نیز در مورد این بیماری به خبرنگار ایرنا گفت: افرادی که مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن هستند، پس از ابتلا به سرماخوردگی در بیمارستان بستری شده و ممکن است در صورت شدت بیماری جان خود را از دست بدهند.
 
وی ادامه داد: مرگ این دسته از افراد بیشتر به بیماری هایی مانند ذات الریه، عفونت ریه، نارسایی قلبی، سرطان و یا ایدز نسبت داده می شود به همین دلیل هیچگاه آمار دقیقی از افراد بستری شده و یا دچار مرگ شده بر اثر سرماخوردگی به دست نمی آید.
 
کلانتری در مورد افرادی که واکسن آنفلوآنزا زده اند، اما به سرماخوردگی مبتلا می شوند، گفت: واکسن های آنفلوآنزا فرد را در مقابل برخی ویروس ها مقاوم می کند با این حال حتی اگر فرد واکسن مربوط به همان ویروس شایع دریافت کرده باشد، باز ممکن است مبتلا شود چراکه ویروس ها هرساله با تغییر شکل دادن مقاوم تر می شوند.
 
به گفته پزشکان، از آنجایی که سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است درمان آن نیازی به آنتی بیوتیک ندارد؛ درمان سرماخوردگی درواقع درمان و یا تحفیف علایم آن است تا به تدریج دوره بیماری طی شود.
 
فوق تخصص آسم و آلرژی در مورد روش های درمان این بیماری توضیح داد: استراحت کافی، نوشیدن مایعات گرم و آب میوه های طبیعی مانند آب لیموشیرین و پرتقال، قرار گرفتن در دمای متعادل و استفاده از بخور آب گرم به همراه عصاره اوکالیپتوس می تواند به روند بهبودی بیماران کمک کند.
 
به طور کلی همچون سایر بیماری ها، بهترین راه مقابله با سرماخوردگی پیشگیری از بروز آن است و یکی از بهترین راه های پیشگیری از آن رعایت صحیح اصول بهداشتی به ویژه بهداشت دست ها و عدم استفاده مشترک از لوازم بهداشتی آرایشی عنوان شده است.
 
علاوه براین پیروی از یک رژیم غذایی مناسب حاوی آنتی اکسیدان ها مانند میوه ها و سبزی های تازه و مصرف تمام موادغذایی موجود در هرم غذایی مانند کربوهیدارت ها، غلات، انواع پروتئین های حیوانی و گیاهی، نان و حبوبات نیز می تواند سیستم ایمنی بدن افراد را در برابر ویروس ها مقاوم و از بروز بیماری در آنها پیشگیری کند.
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد