۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۰۷۱۶۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۱۳-۰۹-۱۳۹۲
کد ۳۰۷۱۶۵
انتشار: ۰۹:۲۴ - ۱۳-۰۹-۱۳۹۲

توصیه های کسینجر و شولتز به دولت اوباما درباره توافق هسته ای ایران

این دو دیپلمات آمریکایی تاکید کردند آمریکا باید خود را آماده یک فرایند طولانی مدت عادی سازی برنامه هسته ای ایران کند که این فرایند به گفته آنهاباید همراه با حذف یا متوقف کردن بخش های استراتژیک از زیر ساخت های هسته ای ایران باشد.
هنری کسینجر و جورج شولتز وزرای خارجه اسبق آمریکا با نگارش مقاله ای مشترک در روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا به تحلیل توافق اخیر ژنو درباره موضوع هسته ای ایران و باید ها و نبایدهای سیاست خارجی آمریکا در گام های بعدی تعامل با ایران پرداختند.

به گزارش عصر ایران این دو دیپلمات با سابقه آمریکایی با تشریح وضعیتی که به انعقاد توافق ژنو رسید سه دستور کار را را پس از این برای دولتمردان واشنگتن توصیه کردند:

1- به تفاهم رسیدن بر سر یک سطح محدود از قابلیت غنی سازی ایران که قابل نظارت و کنترل باشد و اطمینان حاصل گردد از این سطح فراتر نمی رود

2- ترسیم یک چشم انداز روشن برای ایجاد یک رابطه واقعا سازنده با ایران

3- طراحی و تنظیم یک سیاست خارجی جدید در منطقه خاورمیانه با توجه به شرایط جدید آن

این دو دیپلمات آمریکایی با اشاره به اینکه برخی تحولات آتی اجتناب ناپذیر بوده و جزء سیر تکامل تاریخی است ، اما به گفته آنها :" آمریکا نباید اجاره دهد ایران با استفاده از توافق ژنو از شر تحریم های طاقت فرسا خلاص شود و همزمان به عنوان یک قدرت اتمی که رهبری جهان اسلام را در دست دارد، ظهور کند ، که در این زمان متحدان سنتی آمریکا در منطقه اعتماد خود را به واشنگتن از دست خواهند داد و برای ایجاد توازن با ایران به سمت هسته ای شدن پیش می روند."
 
کسینجر و شولتز تاکید کرده اند شش ماه آینده از این جهت که روشن کننده مسیر دیپلماسی و توافق نهایی بر سر موضوع هسته ای با ایران خواهد بود ، بسیار حساس و تعیین کننده خواهد بود چرا که از نظر آنها در شش ماه آینده یا مسیر به سمت باز شدن دریچه دیپلماسی هسته ای با ایران پیش خواهد رفت یا به یک مانع عمده استراتژیک خواهد رسید.

این دو دیپلمات آمریکایی در عین حال تاکید کردند آمریکا باید خود را آماده یک فرایند طولانی مدت عادی سازی برنامه هسته ای ایران کند که این فرایند به گفته آنهاباید همراه با حذف یا متوقف کردن بخش های استراتژیک از زیر ساخت های هسته ای ایران باشد.

کسینجر و شولتز هر دو از وزرای خارجه روسای جمهور جمهوریخواه آمریکا بوده اند. کسینجر از سال 1973 تا 1977 وزیر خارجه آمریکا بوده است و شولتز از سال 1982 تا 1989 وزیر خارجه دولت رونالد ریگان بوده است.


برچسب ها: کسینجر ، شولتز ، توافق ژنو
ارسال به دوستان