۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۰۷۴۳۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۱۴-۰۹-۱۳۹۲
کد ۳۰۷۴۳۲
انتشار: ۱۵:۲۴ - ۱۴-۰۹-۱۳۹۲

بیماران نقرس، گوشت قرمز و غذاهای شیرین نخورند

متخصص طب سنتی گفت: افرادی که به بیماری نقرس مبتلا هستند، نباید گوشت قرمز و خوراکی‌های شیرین بخورند و فقط در صورت تجویز پزشک می‌توانند به میزان دستور پزشک گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین را مصرف کنند.
 
اسماعیلی در گفت‌وگو با فارس گفت: بیماری نقرس که امروز شناخته شده است با بیماری هزاران سال پیش تفاوت دارد.
 
وی ادامه داد: بیماری نقرس قبلاً به یک نوع بیماری اطلاق می‌شد اما امروزه چند نوع را شامل می‌شود به همین دلیل تناقض‌گویی هایی در درمان و نوع تغذیه بیماران وجود دارد.
 
این متخصص طب سنتی گفت: با این وجود بیماران مبتلا به نقرس نباید گوشت قرمز مصرف کنند و حتی مصرف خوراکی‌های شیرین هم برای آنها مناسب نیست.
 
اسماعیلی افزود: برای بیماران مبتلا به نقرس در طب سنتی توصیه می‌شود که از گوشت سفید استفاده کنند که در این گروه، گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین بسیار توصیه می‌شود که البته اجازه این کار و میزان مصرف آن نیز با تجویز پزشک باید باشد.
 
حسن اکبری، دانشیار آسیب شناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مورد به خبرنگار فارس گفت: برای درک بیماری نقرس باید اول فرآیند متابولیسم پروتئین‌ها را در سلول‌ها را بشناسیم؛ در این میان اسید اوریک که یک مولکول آلی است دارای کربن، نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن است و یون‌ها و نمک‌هایی مانند اورات و اسید اوریک را می‌سازد که این اسید اوریک در ایجاد نقرس موثر است.
 
وی ادامه داد: بنابراین بالا بودن میزان اسید اوریک در خون می‌تواند به همراه ایجاد یک التهاب حاد به نام نقرس بروز کند و حتی همراه با اختلالات متابولیک دیگری مانند دیابت در سلول‌ها همراه باشد.
 
این محقق و مدرس طب اسلامی ادامه داد: در طب جدید به جای حل اساسی مشکل سوخت و ساز سلول ها که عامل اصلی افزایش اسید اوریک در خون است دارو تجویز می‌کنند؛ در حالی که این اختلال که به خصوص در سلول‌های کلیوی وجود دارد باعث دفع ناقص و ناکافی اسید اوریک از کلیه‌ها می‌شود.
 
وی تصریح کرد: این سوخت و ساز ناقص معمولاً حدود 90 درصد، علت بالا رفتن اسید اوریک در خون می‌شود و در چنین شرایطی پزشکان داروهای شیمیایی مانند هیدروکلرتیازید، آلوپرینیول، اسید سالیسیلیک و حتی گاهی داروهای ایمونوساپرسیو که در درمان سرطان‌ها استفاده می‌شود، تجویز می‌کنند.
 
دانشیار آسیب شناسی سلولی گفت: اما در طب اسلامی و ایرانی، درمان نقرس یک درمان ریشه‌ای و اساسی است که در درجه اول در این طب توصیه روی تغذیه مناسبت است.
 

ارسال به دوستان
ترکیه و روسیه؛ احیای دیدار تاریخی پس از یک قرن تصاویری آخرالزمانی از رانش زمین و فروریختن کوه در ژاپن (فیلم) استادیوم سندی‌گیت رود؛ قدیمی‌ترین ورزشگاه دنیا با ۱۶۴ سال تاریخچه (+عکس) وزارت بهداشت روسیه: توزیع واکسن ضدسرطان از ۲۰۲۵ به صورت رایگان پرندگان مهاجر مهمان زمستانی تالاب هیرم اوز (فیلم) رونالدو: مشکل منچستریونایتد مربی نیست؛ آکواریوم مشکل دارد نه ماهی! مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی