۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۰۸۷۸۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۲۲-۰۹-۱۳۹۲
کد ۳۰۸۷۸۵
انتشار: ۰۹:۴۲ - ۲۲-۰۹-۱۳۹۲

دیابت شایع‌ترین علت قطع پا در دنیا بعد از تصادفات

 یک متخصص غدد، دیابت را شایع‌ترین علت قطع پا در دنیا بعد از تصادفات عنوان کرد.
 
دکتر کارون شاه ابراهیمی در گفت وگو با ایسنا منطقه کرمانشاه، افزایش مصرف غذاهای پرچرب و پرکالری را در شیوع دیابت موثر دانست و اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود اطلاعی ندارند و آنها هم که اطلاع دارند بیماری خود را جدی نمی گیرند و زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که عوارض بیماری خود را نشان می دهد.
 
وی بر لزوم اهمیت آگاه سازی و اطلاع رسانی در خصوص عوارض دیابت تاکید و خاطرنشان کرد: بسیار با اهمیت است که دیابت به موقع تشخیص داده شده و اقدامات کنترلی و درمانی برای آن انجام شود، زیرا این بیماری می‌تواند عوارضی از جمله قطع عضو و یا سکته قلبی را در پی داشته باشد.
 
شاه ابراهیمی با بیان این که 10 درصد موارد دیابت را دیابت نوع یک تشکیل می‌دهد که در سنین پایین بروز پیدا می‌کند، اظهار داشت: این در حالیست که 90 درصد موارد دیابت را دیابت نوع دو تشکیل می دهد.
 
به گفته شاه ابراهیمی دیابت بارداری نیز در هشت درصد زنان باردار به طور معمول مشاهده می‌شود.
 
این متخصص غدد و متابولیسم، پرنوشی و پر ادراری و نیز افزایش حجم ادرار را از جمله علائم این بیماری عنوان کرد و اظهار داشت: از آنجا که در برخی موارد این بیماری بدون علامت بوده بهتر است افراد بالای 45 سال که عوامل خطری همچون وجود این بیماری در خویشاوندان و افزایش وزن را ندارند هرچند سال یکبار آزمایش داده و قند خون خود را کنترل کنند. همچنین در افرادی که عوامل خطر وجود دارد باید انجام آزمایش از سنین پایین‌تر و در فواصل زمانی کمتری انجام شود.
 
شاه ابراهیمی سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت نوع دو، چاقی، بی تحرکی، فشار و چربی خون بالا، داشتن تخمدان کیستیک و نیز سابقه داشتن بیماریهای عروق محیطی را از جمله ریسک فاکتورهای خطر ابتلا به دیابت نوع دو عنوان کرد.
 
به گفته شاه ابراهیمی در حال حاضر برای درمان دیابت نوع دو چنانچه میزان قند خون زیاد و بالا نباشد تنها رژیم غذایی تجویز می‌شود و فرد باید زن خود را کم کند.
 
وی تصریح کرد: چنانچه رژیم موثر نباشد درمان دارویی خوراکی تجویز شده و در صورت عدم تاثیر آن نیز تزریق انسولین تجویز می شود.
 
این متخصص غدد و متابولیسم یادآور شد: در دیابت نوع یک فعال فقط تزریق انسولین تجویز شده و قرص های خوراکی تاثیری ندارند.
 
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شایعترین علت قطع پا بعد از تصادفات، بیماری دیابت است، خاطرنشان کرد: این بیماری همچنین عامل اصلی موارد کوری در دنیاست.
 
شاه ابراهیمی توصیه کرد: با توجه به عوارض گفته شده بهتر است قند خون و فشار از هم اکنون در بیماران دیابتی کنترل شود تا عوارض گفته شده به تعویق بیفتد.
برچسب ها: دیابت ، قطع پا ، تصادفات
ارسال به دوستان