۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۰۹۵۰۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۳ - ۲۵-۰۹-۱۳۹۲
کد ۳۰۹۵۰۷
انتشار: ۱۷:۳۳ - ۲۵-۰۹-۱۳۹۲

شبکه ملی اطلاعات تا سال 94 راه‌ندازی می‌شود

وزیر ارتباطات درباره راه اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: برنامه پنجم توسعه کشور تکالیفی را برای وزارت ارتباطات مشخص کرده که یکی از این برنامه‌ها راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است؛ که این شبکه بقیه دستوراتی که در این برنامه است را در عرض دو سال و هشت ماه گذشته با 15 درصد پیشرفت پیشبرده است.

به گزارش ایسنا، واعظی - وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات - در حاشیه نشست خبرگان فن‌آوری اطلاعات کشور که با موضوع بررسی و تبادل نظر پیرامون مدل مفهومی شبکه ملی اطلاعات و نقشه جامع دولت الکترونیک درباره جایگاه ایران در منطقه برگزار شد اظهار کرد: ما داریم تلاش می‌کنیم که این عقب افتادگی را جبران کنیم و من امیدوارم تا پایان برنامه پنجم به اهداف خود برسیم.

او تاکید کرد: براساس آمارها در حال حاضر ما در منطقه در رتبه پانزدهم هستیم و امیدوارم با حمایت مجلس و دولت تا آخر برنامه پنجم توسعه مقام دوم در منطقه را کسب کنیم.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در ادامه تاکید کرد:‌ شبکه ملی اطلاعات تا سال 94 راه‌اندازی می‌شود. اگر شما فن‌آوری امروز را با فن‌آوری شش ماه یا یک سال قبل مقایسه کنید شاهد تحولات عظیم به وجود آمده خواهید بود و من به شما قول می دهم تا یک سال آینده با ایجاد تحولات زیاد و کار در زمینه امنیت فضای مجازی به جایگاه خوبی برسیم.

واعظی در ادامه درباره قبض‌های تلفن ثابت و همراه و مبالغی که گفته می‌شد بیشتر گرفته شده‌اند و تاکید مخابرات برروی برگرداندن این پول‌ها تصریح کرد: درباره تعرفه شرکت مخابرات و تعهداتی که به مردم داده شده که تعرفه‌ها بالا نرود و هم تلفن ثابت و هم همراه به ما قول داده‌اند که مبالغ اضافه شده را به مردم برگردانند.

وی افزود: این حق مردم است که باید به مردم بازگردانده شود و اگر برنگردد ما ابزارهایی داریم که حق مردم داده شود.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در ادامه درباره نقش مخابرات دراین زمینه گفت‌:‌ ما باید از نظر فنی مسوولان شرکت مخابرات را درک کنیم، دوره در نظر گرفته شده در این زمینه یک دوره دو ماهه است که از زمانی که به ما قول داده‌اند تا الان هنوز دو ماه نشده و در مورد ودیعه‌ها یک اختلاف نظر در شرکت مخابرات وجود دارد که ما امیدواریم مشکلات حل شود و ما به مردم اطلاع دهیم.

واعظی درباره شبکه ملی اطلاعات و شایعاتی مبنی بر این که اگر شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود دسترسی کاربران محدود می‌شود، تاکید کرد:‌ این شایعات درست نیست ما دو اینترنت در کشور نخواهیم داشت و با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات آنچه که در داخل کشور میزبانی‌اش وجود دارد تامین می‌شود.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات افزود: همه نیازمندی‌های ما در خارج نیست و ما در آینده با داشتن دولت الکترونیک می‌توانیم همه کارها را از طریق فضای مجازی انجام دهیم. ممکن است در آینده 50 یا 60 درصد فعالیت شما در اینترنت مربوط به داخل کشور باشد.

واعظی تاکید کرد: ما دو اینترنت واگذار نمی‌کنیم و آن‌هایی که در داخل از شبکه ملی استفاده می‌کنند سرعت بسیار بالایی خواهند داشت.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در ادامه درباره مخالفت‌های صورت گرفته درباره شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: آن‌هایی که مخالفت می‌کنند فکر می‌کنند که با بوجود آمدن شبکه ملی اطلاعات شبکه اینترنت بین الملل قطع می‌شود. در حالی که ما زیرساختی فراهم می‌کنیم فقط مربوط به شبکه ملی اطلاعات نیست و زیرساختی است که برای توسعه کشور به کار می‌رود.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات درباره نقش ICT و تاثیر آن در توسعه کشور تصریح کرد: ما ICT را پیشران توسعه کشور می دانیم به همین دلیل پروژه‌های مختلفی را طراحی و مقدمات کار را فراهم کردیم و به محض این که بودجه تصویب شود ما پروژه‌های در دست را عملیاتی می‌کنیم.

واعظی افزود: من امیدوارم در اواخر سال آینده ما شبکه پهنای باند بین‌الملل‌مان از 70 به 700 برسانیم؛ یعنی 10 برابر بیشتر از حال حاضر. همچنین شبکه داخلی و پهنای باند داخلی ما 530 گیگابایت بر ثانیه بوده که باید به حدود 2000 گیگابایت بر ثانیه برسد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که چرا دولت با بودجه 4000 میلیارد تومانی وزارتخانه مخالفت کرد؟ پاسخ داد: ما باید دولت را درک کنیم و آنچه که به بخش خصوصی قول دادیم عملی شود چون اعتقاد داریم زمینه زیرساخت باید برای سرمایه‌گذاری بیشتر بخش خصوصی فراهم شود.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه آیا طرحی برای افزایش پهنای باند وجود دارد؟‌ پاسخ داد: ما اول باید با شرکت مخابرات جلسه مشترک داشته باشیم و بگوییم که 20 تا 30 درصد از پهنای باند بین الملل را به شما ارزان می‌دهیم به این شرط که بقیه هم کمک کنند تا اینترنتی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد ارزان باشد.

واعظی درباره کاهش فیلترینگ اظهار کرد:‌ اصلا فیلترینگ در اختیار ما نیست؛ ما به دنبال این هستیم که سیستمی وجود نداشته باشد که هر چیزی که دم دست است را فیلتر کنند بلکه ما به دنبال این هستیم محتوای نامناسب فیلتر شود.

ارسال به دوستان
مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی دلیل تغییر نام بخشی از اتوبان هاشمی رفسنجانی اصفهان از زبان سخنگوی شورای شهر عیسی آل‌کثیر؛ از ناکامی تا بازگشت به گلزنی در پرسپولیس