۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۱
فیلم بیشتر »»
کد ۳۱۱۳۷۸

چاق ها مراقب کلیه های خود باشند

این پژوهشگران همچنین دریافتند که اندازه گیری سطح خونی پروتئینی به نام «سیستاتین C» از روش‌های اندازه گیری متداول سطح «کراتینین» در تشخیص تغییرات عملکرد کلیه بهتر است.
مداخله زود هنگام پزشکان برای جلوگیری از بیماری کلیه در بیماران چاق الزامی است.

محققان در تازه‌ترین تحقیقات خود دریافتند که چاقی با عملکرد ضعیف کلیه‌ها در ارتباط است.
به گزارش پایگاه خبری هلث دی‌ نیوز آمریکا،‌ تحقیقات جدید نشان داد که چاقی با خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی ارتباط  دارد.

به گفته پژوهشگران، علاوه بر این، زمانی که بیماریهای دیگر مانند دیابت و فشار خون بالا که با چاقی مرتبط هستند در افراد ظاهر شود، کاهش در عملکرد کلیه می‌تواند طولانی‌تر شود.

محققان داده‌های نزدیک به 3 هزار فرد جوان سیاه و سفید را که در کلیه‌های خود عملکرد طبیعی داشتند، مورد بررسی قرار دادند. شرکت‌کنندگانی که به طور متوسط 35 سال سن داشتند بر اساس چهار رده از نظر شاخص توده بدن (BMI)، چربی بدن،‌ قد و وزن گروه‌بندی شدند. این گروه‌ها شامل وزن طبیعی، اضافه وزن، چاق و بسیار چاق بودند. با گذشت زمان، عملکرد کلیه در تمام شرکت کنندگان کاهش یافت، اما این کاهش در میان افراد دارای اضافه وزن و چاق بسیار بیشتر و سریعتر بود و این به نظر می‌رسد صرفاً با شاخص توده بدن مرتبط است.

دکتر «ونسا گروبز» استاد دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو گفت: در این زمان ما دیابت،‌ فشار خون بالا و فرایندهای التهابی، شاخص توده بدن را در کاهش عملکرد کلیه یک پیشگو محسوب کردیم.

به گفته پژوهشگران،‌ چیز منحصر بفردی وجود دارد که نشان می‌دهد بیش از حد بزرگ بودن بدن بر عملکرد کلیه تأثیر می‌گذارد.

این پژوهشگران همچنین دریافتند که اندازه گیری سطح خونی پروتئینی به نام «سیستاتین C» از روش‌های اندازه گیری متداول سطح «کراتینین» در تشخیص تغییرات عملکرد کلیه بهتر است.

محققان گفتند، یافته‌های این مطالعه که اخیراً در مجله آمریکایی بیماریهای کلیه منتشر شده، نشان داد که مداخله زود هنگام پزشکان برای جلوگیری از بیماری کلیه در بیماران چاق الزامی است. هرچند این مطالعه ارتباط بین چاقی و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی را نشان داده است اما یک رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کند.

منبع: فارس
ارسال به دوستان