۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۱۱۴۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۳ - ۰۵-۱۰-۱۳۹۲
کد ۳۱۱۴۸۶
انتشار: ۱۶:۲۳ - ۰۵-۱۰-۱۳۹۲

درمان ام اس با یک روش ساده

یک پزشک ایتالیایی در حین درمان بیماری عصبی همسرش، موفق به کشف یک روش ساده برای درمان ام اس شد.
یک پزشک ایتالیایی در حین درمان بیماری عصبی همسرش، موفق به کشف یک روش ساده برای درمان ام اس شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه ساینس، این پزشک ایتالیایی که Paolo Zamboni نام دارد، مشغول به مداوای همسر خود بود که از یک بیماری عصبی پیش رونده رنج می برد. در این میان، یک روش بسیار ساده برای درمان ام اس به ذهن او خطور کرد.

این دکتر ایتالیایی برای بررسی یافته جدید خود، 67 بیمار مبتلا به ام اس عود کننده را مورد بررسی قرار داد.

ام اس ( مخفف Multiple sclerosis ) ) یک بیماری خود ایمنی مربوط به سیستم اعصاب است که مغز و نخاع را مورد هدف قرار می دهد. بیماری خود ایمنی به این معناست که سلول های عصبی توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می بینند.



هر یک از سلول های عصبی دارای یک غلاف چربی هستند که میلین نامیده می شود. این لایه چربی باعث انتقال پیام های عصبی می شود. در بیماری ام اس، این لایه های عصبی به مرور زمان از بین می روند و انتقال پیام ها مختل می شود.



برخی از علایم اولیه این بیماری شامل ضعف عضلانی و حرکتی، کاهش هماهنگی اعضای مختلف بدن، تاری دید، دوبینی و خواب رفتن مداوم دست و پاست.



در موارد پیشرفته، اختلال در بلع غذا، اختلال در صحبت کردن و از بین رفتن کنترل مثانه هم دیده می شود.



بیماران مبتلا به ام اس در برخی موارد از ضعیف شدن حافظه رنج می برند و هیچ درمان قطعی و دارویی نیز برای رفع آن وجود ندارد.

تحقیقات دکتر Zamboni نشان می دهد که انسداد برخی از رگ های مغز که آهن اضافی را حذف می کنند، باعث تشدید علایم این بیماری می شود.

با یک جراحی ساده و بازکردن رگ های خونی علایم ام اس به طور کلی از بین می رود.

در 73 درصد از بیمارانی که انسداد رگ های خونی مغزشان برطرف شده است، پس از گذشت دو سال از عمل جراحی، هیچ گونه علایمی دیده نشده است.

انباشتگی آهن در رگ های خونی پا، حرکت بیمار را مختل می کند و توجه به این نکته باعث شده است که پزشک ایتالیایی احتمال دهد که انباشتگی آهن در رگ های مغز نیز عوارض جدی به دنبال دارد.

بازشدن رگ های خونی با استفاده از یک بالون کوچک یا کاتتر انجام می شود و هیچ عارضه ای برای بیمار دربرندارد.

درحال حاضر حدود 2.5 میلیون نفر در سراسر دنیا به این بیماری التهابی مبتلا هستند. بیماری ام اس در زنان شایع تر است.

هیچ یک از روش های درمانی قادر به درمان کامل این بیماری نیستند؛ بلکه عوارض آن را کاهش می دهند.

چندی پیش محققان دانشگاه استنفورد با استفاده از سلول های پوست، موفق به توسعه یک روش جدید برای درمان ام اس شدند. با استفاده از این روش جدید سلول های پوست مستقیماً به سلول هایی تبدیل می شوند که قادر به ایزوله کردن نورون ها هستند.

با استفاد از این روش، نورون ها در یک غلاف ˈمیلینˈ قرار می گیرند. این فرآیند باعث می شود که سیگنال های سلول های عصبی به راحتی منتشر شوند.

درصورت عدم وجود میلین، سیگنال های عصبی منتشر نمی شوند. اولین قدم بیماری ام اس حمله به میلین و اختلال در انتشار سیگنال های عصبی است.

در این بیماری سیگنال ها توانایی سفر به اندام مورد نظر را ندارند و در بین راه نابود می شوند؛ به همین دلیل است که در صورت بروز ام اس ، اندام حرکتی وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند.

چندی قبل محققان با استفاده از سلول های بنیادی جنینی، موفق به تولید میلین شدند ولی این اولین بار است که این فرآیند با استفاده از سلول های پوست خود شخص به طور مستقیم انجام می شود.

ضعف سیستم ایمنی بدن و کمبود ویتامین D مهمترین دلایل بروز بیماری ام اس هستند.

برچسب ها: ام اس ، درمان
ارسال به دوستان