۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۱۲۰۴۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۰۸-۱۰-۱۳۹۲
کد ۳۱۲۰۴۶
انتشار: ۱۳:۵۷ - ۰۸-۱۰-۱۳۹۲
پاسخ مدیر تعاونی مسکن روزنامه نگاران به ابهامات و اتهامات اخیر

هیچ تخلفی در کار نیست/300 خانه ساخته ایم یا در دست ساخت داریم

ادعاهای اخیر به همراه تعداد زیادی ادعای دیگر قبلا هم در کمیسیون داوری اتاق تعاون و هم در دادسرای حقوقی، علیه شرکت تعاونی مطرح شده و به نتیجه نرسیده بود و حتی به تازگی پرونده شکایت آنها به دلیل فقدان دلایل و مستندات، مختومه اعلام شد.
     
عصر ایران – در پی انتشار پاره ای اخبار درباره تعاونی مسکن انجمن صنفی روزنامه نگاران، مسعود هوشمند رضوی مدیر عامل این تعاونی ضمن رد این ادعا ها درباره عملکرد این مجموعه و کارنامه آن توضیحاتی داد. شایان ذکر است به رغم ادامه پلمب ساختمان انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران تعاونی مسکن همچنان در حال فعالیت و ارایه خدمات است:

                 
شرکت تعاونی مسکن چگونه و در چه سالی تاسیس شد و تاکنون چه خدماتی به روزنامه نگاران و اعضای انجمن صنفی ارائه داده است؟

شرکت تعاونی مسکن اعضای انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران به دنبال درخواست کتبی عده ای از اعضای انجمن صنفی مبنی بر ضرورت تشکیل تعاونی مسکن برای حل مشکل روزنامه نگاران، در سال 1382 تاسیس شدو تاکنون تعداد(302)واحد مسکونی را در قالب(6) پروژه تحویل متقاضیان داده و یا در دست احداث دارد. پروژه های تحویل شده به اعضا عبارتند از (54)واحدی شهرجدید هشتگرد،(40)واحدی پونک تهران،(16)واحدی خاوران تهران،(70)واحدی چکاوک درشهرجدیدهشتگرد،(70)واحدی چکامه درشهرجدیدهشتگرد. همچنین پروژه(52) واحدی برج کوروش نیز درشهرجدیدهشتگرد، دردست اجرا قرار دارد. مضافا اینکه شرکت تعاونی به(3) نفر از اعضا در مهرشهر کرج زمین واگذار کرده و(13) نفر را نیز به شرکت عمران شهرجدید پرند به منظور دریافت مسکن مهر(99) ساله معرفی کرده است. به عبارتی، این شرکت تعاونی تاکنون به(318) نفر خدمات ارائه کرده است.

 
* شما از پروژه های در دست اجرا صحبت کردید . در حالی که انجمن صنفی پلمب شده، تعاونی مسکن وابسته به آن چگونه دارد فعالیت می کند؟

  این سئوال را خیلی ها از ما می پرسند. جالب است بدانید زمانی که ساختمان انجمن صنفی پلمب شد   تا یک مدت  به هر اداره ای مراجعه می کردیم ابتدا کارمان را انجام نمی دادند و می گفتند شما منحل شده اید. چون ساختمان تعاونی هم پلمب شده بود. بعد باید کلی توضیح می دادیم که اولا انجمن منحل نشده ثانیا ما شخصیت حقوقی مستقل هستیم و... تا قانع شوند. ببینید! درست است که تعاونی مسکن، از اعضای انجمن صنفی تشکیل شده اما یک شخصیت حقوقی مستقل از انجمن صنفی است با وظایف واختیاراتی کاملا متفاوت و مرجع ثبت جداگانه. شرکت تعاونی علاوه بر اداره کل تعاون، کارورفاه اجتماعی استان تهران در اداره کل ثبت شرکت ها نیز به ثبت رسیده و قوانین بخش تعاونی و قانون تجارت ناظر بر فعالیت های آن است. بنابراین پلمب یا عدم پلمب ساختمان انجمن وحتی تعطیلی آن، تاثیرحقوقی بر فعالیت های تعاونی ندارد، اگرچه به لحاظ معنوی، بودن انجمن کمک شایانی به توسعه فعالیت های تعاونی می کند.

علاوه بر این انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران هم صرفا ساختمانش پلمب شده و فعالیتش به حالت تعلیق درآمده و همچنان موجودیت دارد و طرف گفت و گوی مقامات رسمی است و تمامی کسانی که کارت عضویت آنها در سال 1386 اعتبار داشته باشد همچنان عضو محسوب می شوند و همین اعضا هستند که پس از بازگشایی انجمن صنفی باید مجمع عمومی را تشکیل دهند و پس از اصلاح اساسنامه اعضای جدید هیات مدیره و بازرسان را انتخاب کنند.

لازم است توضیح دهم که حتی اگر یک تشکل بخواهد منحل شود نیز باز هم اعضای آن باید این تصمیم را اتخاذ کنند و حتی برای پس از انحلال، اعضای هیات تصفیه را انتخاب کنند. بنابراین طرح این ادعا که چون ساختمان انجمن پلمب شده پس عضوی هم ندارد، حرف بی ربطی است و تمامی اعضای انجمن صنفی در صورت تمایل و البته چنانچه امکانات شرکت تعاونی اجازه بدهد، می توانند عضو شرکت تعاونی شوند.

  
پروژه 54 واحدی - هشتگرد 1

*با توجه به جایگاه اجتماعی روزنامه نگاران، این تصور وجود دارد که تعاونی مسکن باید از امکانات وامتیازات قابل توجهی برخوردار باشد ودر مقایسه با دیگر تعاونی ها، قدرت عمل بیشتری داشته باشد. درست است؟

متاسفانه باید بگویم نه. چرا که در عمل چنین چیزی وجود نداشته و ندارد. اگرچه در سال های اولیه پس از پیروزی انقلاب، دولت های وقت امکاناتی را در اختیار شرکت های تعاونی قرار می دادند، از جمله زمین رایگان، سیمان و آهن آلات حواله ای و... اما حداقل در طول(10) سال فعالیت این شرکت تعاونی هیچ رانت، امتیاز و امکاناتی از سوی دولت و نهادهای دیگر در اختیار این شرکت تعاونی قرار نگرفته   و اگر به تعاونی های دیگر امکاناتی داده شده ما از آن بی خبریم.

تمامی فعالیت های این شرکت تعاونی متکی به وجوه واریزی از سوی اعضای آن بوده و هزینه های مستقیم وغیر مستقیم پروژه ها، همواره و همیشه توسط اعضای خود تعاونی تقبل و پرداخت شده است.

    *به تازگی نوعی فضا سازی علیه تعاونی مسکن صورت پذیرفت و برخی از سایت ها هم به کپی و تکرار آن پرداختند.در این مورد هم توضیح می دهید؟

آنچه  تحت عنوان اسناد و مدارک منتشر شد تماما اوراق و اسناد عادی شرکت تعاونی است که تمامی ذینفعان سابق و فعلی تعاونی نمونه ای از آن را در دست دارند و توسط خود شرکت تعاونی در اختیار آنان قرار داده شده است. به عنوان مثال یک نمونه از قراردادهای منعقده با یکی از اعضای قبلی تعاونی و امثال آن. ولی  خبر را چنان عجولانه آب و تاب دادند که در نگاه اول مخاطبان بی دفاع فکر کنند که یک فرد از خود گذشته با نفوذ به درون تشکیلات تعاونی مسکن با یک اقدام شجاعانه موفق به خارج کردن این اسناد محرمانه وطبقه بندی شده از بایگانی سری! تعاونی شده است.
  
 علاوه بر این زمانی یک رسانه حق دارد از واژه«تخلف» در مورد دیگران استفاده کند که این تخلف حداقل در یکی از دادگاه های ذیصلاح به اثبات رسیده و حکم قطعی مبنی بر تخلف صادر شده باشد.


پروژه 70واحدی - چکامه

*بنا براین اتهام تخلف را مردود می دانید؟

  بله کاملا.  اولااز کجای اسناد منتشره نتیجه گرفته اند مدیران تعاونی و انجمن صنفی مرتکب تخلف شده اند؟ ثانیا تخلف ادعایی مدیران تعاونی در کدام مرجع قانونی به اثبات رسیده است ؟ ثالثا اگر مدیران تعاونی مرتکب تخلف شده اند چرا اسناد و مدارک تخلف به جای مراجع قانونی در اختیار یک خبرگزاری قرار گرفته است؟ و دست آخر اینکه چرا  متهم کنندگان به توضیحات ما توجه نمی کنند؟

 
البته یکی از سیاست هایی که شرکت تعاونی از ابتدای تشکیل به آن وفادار مانده  دوری از جنجال و افتادن در دام گفت و شنودها و بحث های غیرکارشناسی در مطبوعات است. در این راستا ما هیچگاه تمایل نداریم از همکاران خود شکایت کنیم. در سال های گذشته هم از این دست تهمت ها به ما می زدند ولی ما پاسخ نمی دادیم و می گفتیم باید اجازه داد انتقادها وحتی غرض ورزی ها خود را نشان دهند.اما این دفعه وضع کمی فرق می کند.      

بنا بر این ما با قدرت و البته بدون هرگونه جنجال از کانال های قانونی علیه مسببان این اقدامات مخرب شکایت و ضرر و زیان ناشی از این فعالیت ها را مطالبه خواهیم کرد.

* در واکنش می توانند بگویند ما به دنبال احقاق حقوق همکاران خود بوده ایم.

ببینید. شرکت های تعاونی مسکن خاص، مثل شرکت های خصوصی هستند و سرمایه آنها را سهامدارانشان تامین می کنند. بنابراین هرگونه تصمیم گیری درباره سرنوشت اعضا و شرکت تعاونی، بر عهده خود سهامداران است ولاغیر. نحوه اداره شرکت و روابط بین اعضا و مدیران تعاونی را نیز اساسنامه مصوب مجمع عمومی تعیین می کند. برای کسانی هم که عضو پروژه ها هستند علاوه بر اساسنامه، قراردادی نیز بین طرفین تنظیم می شود که مبنای کار قرار می گیرد.

در این شرکت ها مکانیسم های خاصی برای احقاق حقوق سهامداران وجود دارد. در چارچوب این مکانیسم ها و طبق اساسنامه مصوب خود سهامداران، افراد معترض ابتدا باید شکایت خود را به هیات مدیره منتخب خود ارائه دهند و اگر نتیجه نگرفتند به بازرس منتخب خود شکایت کنند. اگر بازهم نتیجه نداد می توانند با جمع آوری امضای یک سوم اعضا، درخواست برگزاری مجمع عمومی فوق العاده بدهند و باز اگر نتیجه نگرفتند به اداره تعاون مراجعه کنند.

پس از اداره تعاون نوبت به مراجع داوری می رسد و اگر کسی در مراجع داوری نتیجه نگرفت، می تواند به دستگاه قضایی شکایت کند. البته شکایت قضایی بدوا هم می تواند صورت بگیرد. ولی این طور  نیست که یک نفر تشخیص دهد حقش ضایع شده و بعد جنجال مطبوعاتی راه بیندازدو بعد یک رسانه بگوید میخواستم حق همکارم را احقاق کنم. چه کسی و در کجای قانون تعاون و اساسنامه تعاونی به رسانه ای اختیار داده تا برخلاف قانون مدنی، در ماهیت یک قرارداد خصوصی ورود و مداخله کند و در کار یک شرکت تعاونی اخلال ایجاد کند؟ و در کجای اساسنامه شرکت تعاونی به عضو اختیار داده شده برای احقاق حقوق خود به خبرگزاری ها مراجعه کندو حیثیت تعاونی را که دیگران نیز در تامین سرمایه آن نقش داشته اند، مخدوش کند؟  مگر سایر کسانی که به این خبرگزاری مراجعه نکرده اند، همکاران ما نیستند؟ چه کسی حاضر است زیانی را که این اخبار به منافع آنان وارد کرده جبران کند؟ بماند که کسانی که به اصطلاح اسنادی را   ارائه کرده اند اکنون عضو و یا ذینفع این تعاونی نیستند و بعضا یا انصراف داده و با این شرکت تعاونی تسویه حساب کرده اند و یا واحدهای مسکونی خود را تحویل گرفته اند و طبق تبصره(2) ماده(16) اساسنامه مورد عمل تعاونی لغو عضویت شده اند.

جالب است بدانید این افراد حتی دیگر عضو انجمن صنفی هم نیستند و کارت عضویت آنها بعضا از سال 1384 به دلیل عدم اشتغال به حرفه روزنامه نگاری، دیگر تمدید نشده است.

البته مدعیان نامی از شاکیان ما نبرده اند و همین خود جای سئوال دارد. چرا که اگر این افراد واقعا ذیحق هستند چرا از افشای نام خود پرهیز می کنند؟  

 
* وقتی نامی از آنها برده نشده پس  شما از کجا می دانید عضو تعاونی هستند یا نه؟


اولا همانطور که عرض کردم اسناد منتشره جزو اسناد عادی شرکت تعاونی است و نسخه دوم همه آنها در محل شرکت مضبوط است. ثانیا ارائه دهندگان اسناد، زمانی که داشته اند نام خود را لاک می گرفته اند، فراموش کرده اند امضاهای خود را محو کنند و به همین دلیل قابل شناسایی هستند. مضافا اینکه رفتارهای غیرقانونی و تخریبی این افراد مسبوق به سابقه است.ضمن این که من معتقدم اهداف دیگری هم وجود داشته است.

                 
*  آیا معترضان به مراجع قانونی هم مراجعه کرده اند؟


اتفاقا ادعای اخیر این افراد به همراه تعداد زیادی ادعای دیگر  قبلا  هم در کمیسیون داوری اتاق تعاون و هم در دادسرای حقوقی، علیه شرکت تعاونی مطرح شده و به نتیجه نرسیده وحتی به تازگی پرونده شکایت آنها به دلیل فقدان دلایل و مستندات، مختومه اعلام شد.  
                                          
*  و در پایان نکته خاص دیگری که ذکر آن را برای همکاران مفید می دانید.


  از همه همکاران مطبوعاتی دعوت می کنم با پیوستن به شرکت تعاونی در پیشبرد اهداف صنفی گام های موثرتری بردارند و از همکاران محترم خود در رسانه ها درخواست می کنیم در انتشار این قبیل اخبار دقت بیشتری به خرج دهند.

دیروز یکی از اعضا ی پروژه های تعاونی در شهرجدید هشتگرد با من تماس گرفت و گفت درآخرین لحظاتی که قصد فروش آپارتمانم را در یکی از بنگاه های شهرجدید داشتم، خریدار از خرید صرف نظر کرد و وقتی علت را جویا شدم گفت که پس از بررسی اینترنتی متوجه شدم که تعاونی شما مشکل دارد و چون آپارتمان شما را تعاونی مسکن اعضای انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران ساخته و می گویند این تعاونی تخلف کرده  اعتمادی به شما ندارم. او از من می پرسید بعد از این همه سال پول دادن و افزایش اعتبار برای شرکت تعاونی، خسارت این موضوع را چه کسانی باید به من پرداخت کنند؟ و من از انتشاردهندگان اخبار کذب می پرسم، اعتماد از دست رفته به همکاران شما چگونه بازخواهد گشت؟


پروژه 70 واحدی- چکاوک
ارسال به دوستان