۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۱۲۴۰۱
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۲ - ۱۰-۱۰-۱۳۹۲
کد ۳۱۲۴۰۱
انتشار: ۲۰:۲۲ - ۱۰-۱۰-۱۳۹۲

سودان جنوبی: پیشروی شورشیان به سمت پایتخت


 معاون سابق رییس جمهوری سودان جنوبی، روز سه شنبه از پیشروی نیروهای تحت فرمان خود به سمت «جوبا» پایتخت این کشور خبر داد.
 
 به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزای فرانسه، ˈریک مشارˈ که هدایت کودتا و شورش اخیر علیه ˈسالوا کی یرˈ رییس جمهوری را به عهده دارد، گفت که هیاتی را برای مذاکره با نمایندگان دولت سودان جنوبی به آدیس آبابا پایتخت اتیوپی اعزام کرده است.

وی در عین حال اظهار کرده که دیدار مستقیم با سالوا کی یر رییس جمهوری بعید است.

ریک مشار همچنین برقراری آتش بس فوری را بعید دانست و تاکید کرد که شورشیان به سمت جوبا پایتخت در حال پیشروی هستند.

وی روز سه شنبه اعلام کرده بود که برای گفت وگوی صلح با دولت ˈجوباˈ آماده است و به زودی هیاتی سه نفره را به آدیس آبابا پایتخت اتیوپی اعزام می کند.

شورشیان سودان جنوبی، همزمان با نزدیک بودن پایان ضرب الاجل تعیین شده از سوی کشورهای شرق آفریقا برای خاتمه جنگ و آغاز گفت وگوهای ملی، بخش هایی از شهر راهبردی ˈبورˈ در ایالت جونگلی واقع در شرق سودان جنوبی را به کنترل خود درآورده اند.

«سالوا کی یر» رییس جمهوری سودان جنوبی تقسیم قدرت با شورشیان را برای پایان دادن به ناآرامی های کشورش رد و تاکید کرد که تمایل دارد درگیری ها از راه مسالمت آمیز حل و فصل شود.

از اواسط ماه دسامبر (آذرماه) نیروهای رییس جمهوری سودان جنوبی با نیروهای ˈریک مشارˈ معاون سابق رییس جمهوری این کشور درگیر شدند. هر کدام تلاش می کنند بر حوزه های نفتی مسلط شوند. تاکنون این درگیری ها هزاران قربانی گرفته است.

رییس جمهوری سودان جنوبی روز سه شنبه در مصاحبه با شبکه بی.بی.سی گفت: «کدام تقسیم قدرت؟ چنین گزینه ای مطرح نیست؛ این مرد (ریک مشار) یک شورشی است؛ اگر خواهان قدرت بود برای به دست آوردن آن شورش نمی کرد.

وی افزود: «من با کودتای نظامی بر سر قدرت نیامده ام و توسط مردم انتخاب شده ام؛ او (ریک مشار) نیز باید برای به قدرت رسیدن همین مسیر را طی کند.

کی یر با تاکید بر اینکه از راه نظامی نمی توان به نتیجه رسید و باید راه های نظامی و سیاسی را همزمان امتحان کنیم، گفت: از ابتدای درگیری، می خواستم این مساله از راه صلح آمیز حل و فصل شود.

براساس این گزارش، صبح امروز (سه شنبه) درگیری تازه ای میان ارتش و نیروهای شورشی در شهر راهبردی ˈبورˈ در استان شرقی ˈجونگلیˈ رخ داد.

سودان جنوبی در ژوئیه سال 2011 میلادی پس از یک دهه جنگ داخلی از سودان جدا و مستقل شد. 95 درصد از درآمد اقتصاد شکننده این کشور تازه استقلال یافته، با صادرات روزانه 220 هزار بشکه نفت به ژاپن، مالزی و چین تامین می شود.
ارسال به دوستان