۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
در حاشیه
کد ۳۱۲۵۸۷

چرا جوش می‌زنیم؟

همچنین هر چیزی که سیستم ایمنی و سلولی را کاهش دهد باعث ایجاد جوش خواهد بود، مانند تغذیه نامناسبی که انرژی پایینی دارد و می تواند قدرت سلول‌های ایمنی را کاهش دهد.
متخصص و دانشیار آسیب‌شناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: جوش یا آکنه یک ضایعه پوستی است که علائم گوناگونی در پیدایش آن نقش دارند.جوش‌ها تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند اما زخم‌های عمیق و شدید باید حتما کنترل و درمان شوند.

حسن اکبری در گفت‌وگو با خفارس گفت: جوش یا آکنه یک ضایعه پوستی است که آبسه یا عفونت محدود پوستی ایجاد می کند و معمولاً اطراف آن قرمز و ملتهب بوده و  با درد همراه است.

وی افزود:جوش به انواع ساده، عفونی، کورک، سر سیاه، سر سفید و سرسرخ تقسیم می‌شود و در مورد علت پیدایش آن نیز می توان به عوامل داخلی و بیرونی اشاره کرد.

متخصص و دانشیار آسیب شناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: به نظر می‌رسد مهمترین عامل داخلی و بیرونی، قدرت سیستم ایمنی بدن باشد چراکه عامل میکروبی جوش یعنی پروپیونی باکتر جزء میکروب های معمولی ساکن در پوست است و فقط در زمینه آماده بودن محیط داخلی و موضعی بدن قادر به رشد و تکثیر و ایجاد آکنه یا جوش خواهد بود.

اکبری ادامه داد: همچنین هر چیزی که سیستم ایمنی و سلولی را کاهش دهد باعث ایجاد جوش خواهد بود، مانند تغذیه نامناسبی که انرژی پایینی دارد و می تواند قدرت سلول‌های ایمنی را کاهش دهد.

وی گفت: علایم و بیماری های دیگری مانند یبوست، اختلالات قاعدگی، خشکی پوست روی دست ها که می‌تواند به دلیل کاهش عملکرد سلولهای بدن بخصوص کبد باشد در ایجاد جوش موثر است.

دانشیار آسیب شناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از عدم تنظیم بودن سیستم هورمونی بدن و ترشح بیش از حد چربی به عنوان دیگر عوامل موثر در پیدایش جوش یاد کرد و افزود:در سنین جوانی و نوجوانی پوست بیشتر دچار این ضایعه پوستی می‌شود. این مسئله به دلیل وجود ماده‌ای چرب به نام سبوم در عمق پوست و در ریشه موهاست که با افزایش تغییرات هورمونی،ترشح این ماده نیز بیشتر می‌شود.

اکبری با اشاره به اینکه جوش زدن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود گفت: بنابراین هدف، از بین بردن کامل فرایند جوش زدن نیست بلکه کنترل شدت بیماری و عوارض آن مانند زخم‌های عمیق و شدید است.

وی در مورد درمان جوش زدن گفت: تغذیه مناسب در درمان جوش بسیار اهمیت دارد چراکه عملکرد سلولهای کبدی و پوستی را اصلاح می‌کند.

این محقق و مدرس طب اسلامی ایرانی ادامه داد: همچنین مصرف خرما و بسیاری از گرمی ها ممکن است در کوتاه مدت به علت تحریک موضعی، تعداد جوش ها را زیاد کند ولی در دراز مدت با تقویت سلول های سیستم ایمنی و تنظیم آنها جلوی رشد میکروب را می گیرد و در درمان اساسی جوش زدن موثر است.

وی همچنین با اشاره به استفاده از یک ماسک طبیعی ضد جوش گفت: در این ماسک، روغن زیتون طبیعی بودار، عسل طبیعی،پودر زعفران و سرکه محلی انگور را مخلوط کرده و به صورت یک لایه نازک به هنگام شب بر روی پوست و بر روی جوش‌ها مالیده شده و به هنگام صبح نیز با آب ولرم شسته شود.
برچسب ها: جوش ، آکنه
ارسال به دوستان