۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۱۴۶۷۸
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۵ - ۲۲-۱۰-۱۳۹۲
کد ۳۱۴۶۷۸
انتشار: ۲۱:۲۵ - ۲۲-۱۰-۱۳۹۲

هشدار براي افزایش مصرف گاز مردم +جدول

ایران یکی از مهمترین دارندگان منابع نفت و گاز در جهان می باشد، اما از نظر مصرف گاز طبیعی این نعمت خدادادی در رتبه ی سوم دنیا قرار دارد این در حالی است که مصرف روز افزون گاز طبیعی خصوصا در فصل های سرد خطری جدی برای نسل بعدی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار عصر خبر، به سراغ یکی از مشترکین گاز می رویم و از مصرف گاز او سوالاتی می پرسیم؟ علی رضا که خود را دانشجوی فوق لیسانس شیمی معرفی می کند گفت ما در خانه دو بخاری داریم که با توجه به سردی و برودت هوا مجبوریم همواره آن را روشن کنیم. آخه اگر بخاریها روی زیاد کار نکند از سرما منجمد می شویم.

وی افزود البته همراه بخاری گاها گاز  خانه هم روشن است هم برای پخت و پز و هم برای گرما، اما قبض گاز مان خیلی می آید ، من فکر می کنم شرکت گاز اصلا بدون حساب و کتاب عددی را می نویسد و عددها کارشناسی نیست.

به سراغ شهروند دیگری می رویم؛  ع.ن کارمند بانک گفت: من در خانه همیشه سعی می کنم پس از نکات و توضیحات تلویزیون آن ها را عملی کنم یعنی شوفاژ خانه را کم می کنم و در اتاق که کاری نداریم شوفاژ را خاموش می کنم. این هم به نفع اقتصاد  خانواده ما و هم به نفع دولت است اما در برخی روزهای زمستان هوا به قدری سرد است که مجبوریم کمی از منش صرفه جویانه خود عدول کنیم. اما فکر می کنم قبض گاز ما متعادل و در حد الگوی مصرف است ما متوسط  ماهانه 200 تا 250 متر مکعب به طور متوسط مصرف داریم  و قیمت محاسبه شده در قبض گاز ما عادلانه است.

ایران از جمله کشورهایی است که از منابع فراوان انرژی برخوردار است و پس از ۱۹۱۳ همواره به عنوان یکی از صادر کننده‌های اصلی نفت محسوب می‌شده است. با توجه به اینکه در میان دو منبع بزرگ انرژی جهان (دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب) قرار دارد، از جایگاه ویژه‌ای در سطح بین‌المللی برخوردار است. از جمله موارد اهمیت این است که یکی از دو کشوری است که قادر است به طور مستقل و مستقیم، نفت و گاز استحصال شده از منبع عظیم دریای خزر را صادر کند، که البته از این منظر نیز به دلیل کوتاهی مسافت از رقیب صادراتی خود  روسیه ، می‌تواند پیشی بگیرد.

ایران دارای ۱۰ درصد از منابع نفتی جهان و ۱۵ درصد از گاز جهان است . ایران دومین صادر کننده بزرگ نفت اوپک و چهارمین تولید کننده نفت در جهان است. همچنین کشورمان با دارا بودن ۱۵٪ از کل منابع گاز جهان دومین کشور دارنده منابع گاز طبیعی است که بیشتر این گاز در مصارف خانگی به مصرف می‌رسد. با این  وجود ایران در سال ۲۰۰۵ حدود ۴ میلیارد دلار برای وارد کردن سوخت هزینه کرده‌است که دلایل اصلی آن قاچاق سوخت و پایین بودن راندمان مصارف خانگی است که عموما به علت پرداخت یارانه‌های سوختی به وجود آمده‌اند.
 



 
در طی سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ مصرف گاز طبیعی در ایران از ۸٫۵۱ میلیارد متر مکعب به ۱۱.۶ میلیارد متر مکعب رسیده که این رشد ناشی از سیاست جایگزینی گاز طبیعی به‌جای سوخت‌های دیگر کشور به لحاظ ویژگی‌های خاص اقتصادی و زیست‌محیطی آن است. بنابراین ایران بعد از ایالات متحده آمریکا و روسیه در رتبه سوم بزرگترین مصرف‌کنندگان گاز در جهان محسوب می‌شود.

هم اکنون متوسط مصرف گاز در ایران، چهار برابر متوسط جهانی و نزدیک هجده برابر ‌ژاپن و سرانه مصرف گاز هر ایرانی ده برابر مردم کشورهای اروپایی است. در زمستان‌ها مصرف روزانه گاز ایران، معادل کل کشورهای عضو اتحادیه اروپاست با نگاهی به آمار مصرف گاز در ایران اما عمق جدیت موضوع را بیشتر نشان می‌دهد. ایران در رتبه‌بندی جهانی مصرف گاز در مقام سوم پس از ایالات متحده آمریکا و روسیه قرار گرفته است. با مصرف سالیانه ۱۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی که اگر این عدد را در 365 روز سال تقسیم کنیم متوسط 376 میلیون و 712 هزار و 329 متر مکعب در روز می شود.

 
 
 




این در حالی است که کشور چین با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون‌، در رده بعدی ایران و با اختلافی ‌حدود ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز قرار گرفته است.  از سوی دیگر، نگاهی به روند افزایش مصرف گاز طبیعی در ایران، نشان می‌دهد که در یک دهه گذشته، مصرف گاز در کشور به شکل سرسام‌آوری افزایش یافته ‌و تقریبا به بیش از دو برابر رسیده است.
    
به تازگی رئیس پژوهشگاه صنعت نفت اذعان کرده است: مصرف گاز در کشور به اندازه کل مصرف صنعت نفت در اروپاست‌ و با مطالعاتی که با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و انجمن نفت انجام دادیم، مشخص شد‌ اگر ایران با این نرخ پیش رود، تا سال ۱۴۰۴ ما روزانه ۲.‌۵ میلیارد متر مکعب گاز مصرف می‌کنیم.

شرکت گاز استان تهران از کاهش مصرف روزانه گاز در این استان خبر داد . براساس این اطلاعیه ، میزان مصرف گاز ، در ۱۳ آذر سال گذشته ۸۵ میلیون و ۴۸۶ هزار و ۴۹۳ متر مکعب بوده است. اما شرایط مصرف در زمان برف و بوران شدید و کاهش دما کاملا متفاوت است. و این رقم بین 450 تا 510 میلیون متر مکعب در روز است. واین موضوع نیازمند بازنگری شدید دارد. اگر به این موضوع فکر کنیم که با بیش بود مصرف ما، کمبود مصرف یا قطع گاز در استان های شمال غربی و غربی که هموطنان ما هستند مثل استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، کردستان و کرمانشاه دچار مشکل می شوند، همچنان که شرکت گاز اعلام کرده است اولویت ما تهیه و تدارک مصرف گاز خانگی است و از این رو گاز نیروگاه ها، پمپ های CNG  و مصارف صنعتی محدود یا قطع می شود پس با مصرف گاز بیش از اندازه واحدهای صنعتی نیز دچار مشکل می شود.

اما جالب اینجاست که ابتدا باید بدانیم که با افزایش مصرف گاز، گاز استان های مرزی دچار محدودیت می شود و ثانیا چرخ صنعت از حرکت باز می ایستد. همچنین می توان با صرفه جویی به کمک روش هایی مثل پوشیدن لباس بیشتر، کم کردن حداقل یک تا دو درجه از حرارت بخاری، شوفاژ یا هر دستگاه گرمایشی دیگر، قرار دادن ظروف کوچک روی شعله‌های بزرگ و ظروف بزرگ روی شعله‌های کوچک، بستن کامل درب منازل جهت جلوگیری از اتلاف انرژی، تعدیل دمای اتاق خواب روی 20 تا 22 درجه سانتی گراد و جلوگیری از گرم شدن بیش از حد خانه، عایق بندی پنجره ها و کانال های کولر، تنظیم دمای آبگرمکن روی دمای 60 درجه سانتی گراد،  خریدن وسایل گرمایشی و سرمایشی، متناسب با اندازه منزل و اتاق‌ها، عدم استفاده از شومینه و ده ها راهکار دیگر برای مدیریت مصرف گاز و اصلاح الگوی مصرف گاز اقدام كرد.
ارسال به دوستان
آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم) هل دادن یخ بزرگ در وسط شهر (فیلم) کاهش شدید بارش ها در سال جاری ؛ ۳۰ استان ایران تشنه است پیش‌بینی هواشناسی از ۱۰ روز بارش برف در ایران عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها