۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۱۶۱۱۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۰۱-۱۱-۱۳۹۲
کد ۳۱۶۱۱۰
انتشار: ۱۱:۵۰ - ۰۱-۱۱-۱۳۹۲

روابط تجاری ایران و انگلستان رکورد زد

البته انگلستان بزرگترین شریک تجاری ایران در حوزه واردات در اروپا طی ماهه امسال نبود و کشورهای سوئیس، آلمان، هلند و ایتالیا بالاتر از این کشور قرار گرفتند.

تازه ترین آمار گمرک ایران حاکی از آن است که سطح تجارت غیرنفتی ایران و انگلستان در ماه‌های گذشته روندی خلاف سطح روابط سیاسی دو کشور داشته، به طوری که واردات و صادرات بین دو کشور در 9 ماهه امسال رشدهای سه تا چهار رقمی را نیز تجربه کرده است.

به گزارس ایسنا، براین اساس در 9 ماهه 1392 انگلستان دهمین کشور عمده صادرکننده کالا به ایران بود. واردات ایران از این کشور در این مدت از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 447.70 و 262.52 درصد افزایش یافت.

در 9 ماهه امسال ایران بیش از 1.2 میلیون تن انواع کالا به ارزش تقریبی 591.2 میلیون دلار از انگلستان وارد کرد. سهم انگلستان از کل واردات کشور در این مدت نیز از نظر وزنی به 5.45 درصد و از نظر ارزشی به 1.78 درصد رسید.

البته انگلستان بزرگترین شریک تجاری ایران در حوزه واردات در اروپا طی ماهه امسال نبود و کشورهای سوئیس، آلمان، هلند و ایتالیا بالاتر از این کشور قرار گرفتند.

اما در حوزه صادرات غیرنفتی ایران آمار گمرک ایران حاکی از آن است که طی 9 ماهه سال 1392 صادرات ایران به انگلستان از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 1050.99 و 207.91 درصد رشد داشته است. در این مدت ایران بیش از 74 هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی 70.8 میلیون دلار به انگلستان صادر کرد.

انگلستان در بین بازارهای صادراتی ایران در این مدت رتبه 27 را به خود اختصاص داد. اگرچه از نظر نرخ رشد صادرات جایگاه اول را در بین شرکای صادراتی ایران طی 9 ماهه 1392 بدست آورد.

دانه ذرت دامی، دانه سخت گندم، کنجاله سویا، شکر خام، لوبیای سویا، جو، انواع دارو و مکملهای دارویی، سوزنهای پزشکی و جوجه اجداد گوشتی عمده ترین کالاهای وارداتی ایران از انگلستان در 9 ماهه سال جاری بودند.

از سوی دیگر محصولات آهنی و فولادی، فرش دستباف، خرما، کشمش و موی نرم حیوان نیز اصلی ترین کالاهای صادراتی ایران به انگلستان در مدت زمان یادشده بودند.

رشد شدید تجارت غیرنفتی ایران و انگلستان در حالی طی 9 ماهه اخیر رقم خورده که دو کشور هم اکنون دارای پایین ترین سطح روابط سیاسی هستند. در هشتم آذر سال 1390 در پی حوادث رخ داده عملا سفارت بریتانیا در تهران تعطیل شد و همین اتفاق نیز برای سفارت ایران در این کشور رخ داد داد. اگرچه دو کشور بعدا توافق کردند که دفتر حافظ منافع خود را در دو کشور عمان برای ایران و سوئد برای بریتانیا ایجاد کنند.

اما پس از انتخابات ریاست جمهوری سال جاری روابط سیاسی بین ایران و انگلستان به نسبت رو به بهبود بوده و در 28 آبان سال جاری نیز برای نخستین بار طی بیش از یک دهه اخیر نخست وزیر بریتانیا و رئیس جمهوری ایران با یکدیگر تلفنی صحبت کردند. اخیرا نیز جک استراو، وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا در سفری به ایران در دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس اتاق بازرگانی ایران بر لغو هرچه سریعتر تحریم ها علیه ایران تاکید کرد.

باید دید آیا علاوه بر رشد روابط تجاری بین ایران و انگلستان هیئت هایی از سرمایه گذاران بریتانیایی نیز برای سرمایه گذاری به ایران خواهند آمد یا خیر. به نظر می رسد یکی از اولویتهای شرکتهای بریتانیایی سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز ایران باشد. اگرچه نمی توان معدن و صنایع معدنی را نیز از ذهن دور نگه داشت.

ارسال به دوستان
نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه بن‌گوریون را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه