۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۱۹۱۷۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۶-۱۱-۱۳۹۲
کد ۳۱۹۱۷۳
انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۶-۱۱-۱۳۹۲

مصاحبه ظریف با یورو نیوز: سوابق حقوق بشر ایران می‌تواند بهبود یابد


وزیر خارجه ایران تحریم‌ها علیه ایران را غیرقانونی دانست و در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد که ایران در سوریه حضور نظامی ندارد ولی داشتن رابطه با دولت سوریه را تحت هیچ قانونی غیرقانونی نمی‌بیند.

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه‌ی ایران در گفت‌وگو با شبکه‌ی خبری یورونیوز در پاسخ به این که " توافق (موقتی) ژنو چه مشکلی دارد و چرا درباره‌ی آن با آمریکا درگیرهستید ؟" گفت: چنین چیزی نیست، ما در واقع در حال پایبندی به مفاد توافق هستیم. به همین دلیل ما هیچ گونه فکت‌شیتی تولید نمی‌کنیم. ما معتقدیم که لازم است آمریکا از این فرصت برای اعتماد سازی استفاده کند.

او در پاسخ به این که "هر هفته شما می‌گویید که ایران به برنامه‌ی هسته‌یی‌اش ادامه می‌دهد و آمریکا می‌گوید که آن‌ها اجازه این کار را ندارند. بلافاصله پس از کنفرانس خبری پایان مذاکرات ژنو برگزار شد نیز همین اتفاق افتاد. اکنون مردم حق دانستن دارند" اظهار کرد: توافق حاصله کاملا واضح و آشکار است. بخش‌های مشخصی از برنامه‌ی هسته‌یی ایران وجود دارد که ادامه خواهد یافت و بخش‌هایی وجود دارد که ... برای مثال غنی‌سازی بالای 5 درصد که ما توافق کرده‌ایم آن را ادامه ندهیم. من تلاش کرده‌ام که کاملا به آن چه ما توافق کردیم پایبند بمانم و سعی نکنم آن را به خاطر "مصرف داخلی" بپیچانم، به همین دلیل من هیچ‌گونه فکت‌شیتی را ارائه نکردم. ایران تلاش نکرد که به قیمت اعمال هزینه‌هایی به طرف مقابل برنده شود، زیرا ما معتقدیم که چنین چیزی پایدار نیست و اکنون توافق کرده‌ایم که در تاریخ 18 فوریه در وین دیدار کنیم تا کار بر روی بخش دشوار را که همان توافق جامع است آغاز کنیم.

وزیر امور خارجه‌ی ایران در پاسخ به این که "شما در ازای توقف بخشی از برنامه‌ی هسته‌تان، 7 میلیارد دلار از درآمدهای مسدود شده‌ی ایران رادریافت خواهید کرد.آیا این درست است؟ " گفت: این‌ها همان لغو تحریم‌هاست. البته ما از همان ابتدا معتقد نبودیم که این تحریم‌ها قانونی هستند، زیرا این پول ما است و هیچ ابزار حقوقی بین‌المللی که ما را ازدسترسی به پولمان باز دارد وجود ندارد. میزان مشخصی پول وجود دارد که دردسترس قرار خواهد گرفت و حوزه‌های دیگری نیز وجود دارند، برای مثال دارایی‌های حاصل از فروش کالاهای پتروشیمی توسط ایران، که پولی از آن‌ها به دست خواهد آمد، ولی من قصد ندارم درباره‌ی مبلغ دقیق آن‌ها بحث کنم. زیرا ما در آغاز راه قرار داریم و وقتی به انتهای 6 ماه برسیم می‌فهمیم که میزان آن چقدر خواهد بود.

وی در پاسخ به این که "بنابراین شما بخشی از پولتان را دریافت می‌کنید، ولی نه به صورت نقدی. یعنی چیزی که به ایران دیکته می‌شود این است: ما این مقدار پول را در ازای ارسال کالاهای‌مان به شما با هزینه‌ای که خودمان تعیین می‌کنیم، آزاد می‌کنیم" گفت: نه، ما می‌توانیم بخشی از این پول را به صورت نقدی بگیریم و باقی آن اعتبارهای بازی است برای خرید از هر کسی که ما می‌خواهیم. من دوست ندارم کسی چیزی را به من دیکته کند و هرگز چنین چیزی را نخواهم پذیرفت.

وزیر امور خارجه‌ی ایران در پاسخ به این که "اما آن‌ها صادرات نفتی را محدود کرده‌اند" تصریح کرد: آن‌ها در گذشته نیز محدودیتی را روی صادرات نفتی اعمال کرده‌اند. آن‌ها توافق کردند که این محدودیت را افزایش ندهند همان‌طور که گفتم این تحریم‌ها از همان ابتدا غیرقانونی بودند، ولی ما با دنیایی سر و کار نداریم که بر اساس قانون اداره می‌شود. متاسفانه این دنیایی است که در آن قدرت سیاسی آمریکا با قدرت اقتصادی‌اش سایر کشورها و بخش‌های خصوصی را متقاعد می‌کند.

ظریف در پاسخ به این که "آیا شما خود را یک قربانی می‌بینید؟ " گفت: من جامعه‌ی بین‌المللی را یک قربانی می‌بینم. زیرا ما اجازه دادیم زور بر آن چه درست است غلبه کند. این یک حقیقت است و من قصد ندارم درباره‌ی آن بحث کنم. ما در این موقعیت مایلیم به جلو حرکت کنیم. و رابطه‌ای متفاوتی با جامعه ی بین‌المللی داشته باشیم. همان طور که می‌دانید ما 6 ماه پیش روی کار آمدیم و وضعیتی را به ارث بردیم که در شرایط عالی نبود. آمریکا به دلیل اشتباهاتی که پیش آمده بود موفق‌ شده بود که دیدگاه‌هایش را به سایر کشورهای جامعه‌ی بین‌المللی اعمال کند. این رویه‌ی سالمی نیست، ولی رویه‌ای است که به هر حال ادامه دارد.

وزیر امور خارجه‌ی ایران در پاسخ به این که "شما از همه‌ی شرکت‌های نفت و کارتل‌های بین‌المللی دعوت کرده‌اید که به ایران بیایند و توافق‌نامه‌هایی را برای نفت ایران امضاء کنند؛ بر چه اساسی با آن‌ها توافق کرده‌اید و آیا تاکنون قراردادی را امضاء کرده‌اید یا خیر؟ اظهار کرد: تازه اول کار است و ما قراردادی را امضاء نکرده‌ایم.

او در پاسخ به این که "آیا شما یک نسخه از این قراردادها را علنی خواهید کرد یا خیر؟" گفت: قراردادهای نفتی معمولا اسناد عمومی نیستند. در کشور ما در هر قرارداد نفتی که در دسترس قرار دارد، مفاد محرمانه‌ای نیز موجود است، ولی ما محدودیت‌های قانونی داریم. ما در تلاشیم شرایط پذیرش بیش‌تری را برای سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی در حوزه‌ی نفتی‌مان ایجاد کنیم و وزیر نفت ما در حال تهیه و تنظیم قراردادهای جدیدی است. من مطمئنم که توافق الگو علنی خواهد شد. بعد از این که آماده شد آن را علنی می‌کنیم تا همه‌ی کشورها بتوانند از فرصت‌های جدید در بازار ایران استفاده کنند. ولی جزییات هر توافقی که با شرکت‌ها امضاء می‌کنیم تحت‌الشعاع مفاد محرمانه‌ی آن توافق‌نامه‌ها قرار خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه‌ی ایران در پاسخ به این که "ایرانیان، نگران این هستند که شما تسلیم فشارهای جامعه‌ی یبن‌المللی شده‌اید و می‌ترسند که این قراردادها به نفع کارتل‌های نفتی باشند و به دوره‌ی قجر برگردند" گفت: این اتفاق نخواهد افتاد. مردم ایران روشی برای ابراز عقایدشان دارند و آن از طریق صندوق‌های رای است. آن‌ها در گذشته این کار را انجام داده‌اند. اگر احساس کنند که رفتار ما خارج از محدودیت‌های منافع ملی است، مجددا این کار را انجام خواهند داد.

ظریف در پاسخ به این که "شما اخیرا گفتید که همه‌ی نیروهای خارجی در سوریه باید آن را ترک کنند و تصمیم‌گیری را بر عهده مردم بگذارند. پس چرا سپاه قدس هنوز آن‌جاست و حضور قابل توجهی در سوریه دارد؟" تصریح کرد: آن چه من گفته‌ام و آن چه همچنان باور دارم این است که تصمیم‌گیری درباره‌ی آینده سوریه بر عهده مردم سوریه است و مردم سوریه باید بدون دخالت‌های خارجی این کار را انجام دهند. اکنون ایران قول حمایتش را برای یک راه حل سیاسی می‌دهد، زیرا ما معتقدیم که ... "

خبرنگار پرسید "ولی شما در آن‌جا حضور نظامی دارید؟ " که وزیر خارجه ایران گفت: ما در آن‌جا حضور نظامی نداریم. دولت سوریه دولتی است که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته می‌شود، در سازمان ملل جایگاهی دارد و ایران رابطه‌ی طولانی‌مدتی با دولت آن دارد. من معتقدم کسانی که از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند باید پاسخ حمایت‌های‌شان را بدهد. من قانونی علیه رابطه داشتن با سوریه ندیده‌ام، ولی ایران در سوریه نیروهای مسلح ندارد.

وزیر امور خارجه‌ی ایران در پاسخ به این که "از زمان روی کار آمدن حسن روحانی، تعداد اعدام‌ها افزایش یافته است. در این زمینه چه می‌گویید؟ " گفت: قوه قضاییه ما مستقل است، انتخابات ریاست جمهوری تاثیر زیادی روی قوه قضاییه ندارد. ما خود را درگیر امور قوه قضاییه نمی‌کنیم و در کار آن‌ها دخالت نمی‌کنیم. مسلم است که ما مایلیم شاهد اعدام‌های کم‌تر در همه کشورها باشیم، مایلیم شاهد احترام بیش‌تر برای حقوق بشر در همه‌ی کشورها باشیم و شکی نیست که سوابق حقوق بشر ما می‌تواند بهبود یابد، ولی طول می‌کشد تا این دولت تاثیری روی همه‌ی جنبه‌های زندگی ایرانی داشته باشد.

برچسب ها: حقوق بشر ، ظریف ، یورونیوز
ارسال به دوستان
نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه بن‌گوریون را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه