۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۳۲۰۱۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۲۱-۱۱-۱۳۹۲
کد ۳۲۰۱۶۲
انتشار: ۱۵:۲۷ - ۲۱-۱۱-۱۳۹۲

کیفیت زندگی در تهران؛ رتبه ۹۴ از ۹۵

مهم‌ترین عواملی که باعث کاهش کیفیت زندگی در این ۲شهر شده است را می‌توان آلودگی هوا و بیماری‌های ناشی از آن در کنار رشد تورم و فشارهای اقتصادی دانست که هر ۲ عامل مانع از افزایش ساعت فراغت و تفریح ساکنان این ۲ شهر شده است.
از مهم‌ترین موضوعاتی که همواره در میان مردم شنیده می‌شود، تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی است؛ ارتقای کیفیت زندگی در ضرب‌المثل‌های ایرانی هم جای دارد. حتما بارها شنیده‌اید که می‌گویند: «طول زندگی مهم نیست بلکه عرض زندگی مهم است» و عرض زندگی همان کیفیتی است که همه به دنبال آن هستند. ارتقای کیفیت زندگی در تعاریف اقتصادی مشخص است.

به گزارش شهروند، استفاده از فضای آموزشی بهتر و بیشتر بودن آرامش و تفریح در زندگی، استفاده از هوای پاک، آب پاکیزه، مواد غذایی خوب، در کنار آن کم بودن استرس‌ها، فشارهای اقتصادی و تامین اجتماعی بالا، از طرف دیگر ترافیک و هدر رفتن فرصت‌های زیادی از زندگی در مسیرهای بین کار و منزل از مهم‌ترین مسائلی است که می‌تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. سازمان بهداشت جهانی، در گزارش تازه خود ۹۵ کشور دنیا را مورد مطالعه قرار داده و در این مطالعه کیفیت زندگی مردم را با هم مقایسه کرده است.

کانبرای استرالیا در صدر جدول

در این مطالعه مشخص شد که بالاترین کیفیت زندگی در دنیا به ساکنان شهر کانبرای استرالیا تعلق دارد. شاخص کیفیت زندگی در این شهر برابر با ۹۸.۲۳۶ است که نسبت به تمامی دنیا بالاتر است. دومین شهر دنیا از نظر کیفیت زندگی شهر اوتاوای کانادا است که شاخص کیفیت زندگی در این کشور برابر با ۷۷.۲۱۸ اعلام شده. شهرهای فرانکفورت آلمان و زوریخ سوییس در این رده‌بندی در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.

اما قابل تأمل‌ترین بخش این گزارش در این‌جاست که نشان می‌دهد کیفیت زندگی مردم در تهران در میان تمامی ۹۵ کشور مورد مطالعه در جایگاه ۹۴ و تنها بالاتر از شهر کاراکاس ونزوئلا قرار دارد. در‌ سال گذشته میلادی شاخص کیفیت زندگی در تهران برابر با ۸۴.۲۸- و درکاراکاس معادل ۵۴.۳۵- گزارش شده است.

مهم‌ترین عواملی که باعث کاهش کیفیت زندگی در این ۲شهر شده است را می‌توان آلودگی هوا و بیماری‌های ناشی از آن در کنار رشد تورم و فشارهای اقتصادی دانست که هر ۲ عامل مانع از افزایش ساعت فراغت و تفریح ساکنان این ۲ شهر شده است.

در این رده‌بندی شهر دوبی واقع در امارات متحده عربی در جایگاه هفدهم قرار دارد و شاخص کیفیت زندگی در آن برابر با ۶۴.۱۷۴ بوده است. این در حالی‌ است که برلین آلمان در جایگاه هجدهم و بعد از دوبی قرار دارد.

در این رده‌بندی توکیوی ژاپن در جایگاه ۲۶ و مونترال کانادا در جایگاه بیست‌ونهم قرار دارند. شهر لندن در جایگاه ۴۹ و پاریس فرانسه در جایگاه ۵۱ قرار دارند و شاخص کیفیت زندگی در آنها به ترتیب برابر با ۹۴.۹۶ و ۵۱.۹۴ است.
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد