۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۲۳۳۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۰۸-۱۲-۱۳۹۲
کد ۳۲۳۳۲۱
انتشار: ۰۹:۱۲ - ۰۸-۱۲-۱۳۹۲

وزیرامورخارجه ایران وارد دهلی نو شد

 دکتر ˈمحمد جواد ظریفˈ وزیرامور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح پنج شنبه در پاسخ به دعوت رسمی ˈسلمان خورشیدˈ وزیر خارجه هند وارد دهلی نو شد.
 
به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه کشورمان درفرودگاه بین المللی ایندیراگاندی مورد استقبال حجت الاسلام والمسلمین ˈمهدی مهدوی پورˈ نماینده رهبر معظم انقلاب درهندوستان،ˈغلامرضا انصاری ˈ سفیر کشورمان، ˈدی .پی . سریواستاواˈ سفیر هند درتهران ، مقامات وزارت خارجه هند و روسای نهادهای ایرانی قرار گرفت.
 
ظریف درجریان سفر دو روزه علاوه بر تشریح مواضع و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دولت دکتر روحانی؛ در ملاقات با مقامات عالی رتبه هند، موضوعات مربوط به روابط دوجانبه و همچنین مسایل منطقه ای و بین المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد داد.
 
همکاری در زمینه انرژی، بنادر، حمل و نقل و ترانزیت از دیگر موضوعات اصلی و مورد گفت وگو در روابط دوجانبه ایران و هند می باشد.
 
کارشناسان هندی در روزهای اخیر تاکید کرده اند حضور ظریف در دهلی نو که نخستین سفر وی در سمت وزیر امور خارجه ایران است می تواند منجر به گسترش، تسهیل و تسریع روابط دوجانبه و هماهنگی دراتخاذ مواضع مشترک در مسایل منطقه ای و بین المللی شود.
 
برخی رسانه های هند تاکید کرده اند بعضی از فرصتها و ظرفیتها در روابط تهران – دهلی نو مغفول مانده که امید می رود با سفر وزیر امور خارجه ایران و سفرهایی از این قبیل این پتانسیل ها بالفعل گردد.
 
هند و ایران براساس سابقه تمدنی و نگاه مثبتی که به یکدیگر داشته اند خواهان ارتقای روابط دوجانبه و افزایش همکاری در بخشهای مختلف منطقه ای و بین المللی می باشند.
 
از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران ارتقای سطح روابط با هند که به عنوان یکی ازاهداف سفر دکتر ظریف می باشد، می تواند به تامین بهتر و بیشتر منافع دوجانبه کمک کند.
 
ایران همچنین با توجه به سابقه دیرینه فرهنگی و تمدنی که در بستر تاریخی با هند تجربه کرده برای روابط همه جانبه اهمیت ویژه ای قائل است .
 
ˈمانموهان سینگ ˈ نخست وزیر هند علیرغم فشار کشورهای غربی با یک هیات 250 نفره اقتصادی درجریان اجلاس سران عدم تعهد درتابستان سال 91در تهران حضور یافت.
 
سلمان خورشید وزیر امور خارجه هند که اکنون میزبان محمد جواد ظریف شده در اردیبهشت امسال جهت شرکت در هفدهمین کمیسیون مشترک دو کشور به تهران سفر کرد.
 
پالایشگاه های نفتی هند اعلام کرده اند که در سال مالی آینده خرید نفت خود را از ایران افزایش خواهند کرد و کارشناسان آن را نشانه ای از آغاز توسعه روابط ایران و هند از دریچه اقتصادی دانسته اند.
 
هند درقالب جنبش عدم تعهد همواره از برنامه صلح آمیز هسته ای ایران دفاع کرده و همکاری های خوب منطقه ای و بین المللی بین دو کشور عضو فعال گروه نم در جریان است.
 
براساس برنامه اعلام شده وزیر امور خارجه کشورمان در نخستین روز سفر به دهلی نو پس دیدار با ایرانیان مقیم، عصر امروز به همراه آقای سلمان خورشید همتای هندی خود در اجتماع نخبگان، اندیشمندان و محققان هندی حضور می یابد و سخنرانی خواهد کرد.
ارسال به دوستان