۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۲۵۰۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۴ - ۱۷-۱۲-۱۳۹۲
کد ۳۲۵۰۸۱
انتشار: ۱۸:۳۴ - ۱۷-۱۲-۱۳۹۲

همه چیز در مورد طولانی‌ترین خط مترو خاورمیانه

وی افزود: در این خط از روش های مختلف حفاری بهره گرفته شده است و از بافت فرسوده و قدیمی شهر تهران و موانع بسیار متعدد تاسیسات شهری عبور کرده است.
مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه از افتتاح ۱۲ کیلومتر از بخش جنوبی خط سه مترو تهران خبر داد و گفت: خط سه مترو تهران طولانی‌ترین و پرمسافرترین خط مترو خاورمیانه خواهد بود.

هابیل درویش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ خط سه در بخش جنوبی آن گفت: ۱۲ کیلومتر از بخش جنوبی خط ۳ از چهار راه ولیعصر (عج) تا اتوبان آزادگان ظرف مدت پنج سال تنها ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما در یک رکورد کم نظیر در تاریخ ساخت مترو در کشور از نیمه سال ۱۳۹۱ تاکنون عملیات ساخت و تکمیل این خط مهم به اتمام رسیدو به مرحله بهره برداری رسیده است.

وی افزود: فاز اول خط ۳ مترو تهران در بخش میانی یعنی حد فاصل ایستگاه چهار راه ولیعصر (عج) تا ایستگاه شهید بهشتی به طول هفت کیلومتر در آذرماه سال ۱۳۹۱ به بهره‌برداری رسید.

وی تاکید کرد: با افتتاح ۱۲ کیلومتر از این خط در بخش جنوبی در چند روز آینده یک گام برای تکمیل طولانی‌ترین و پرمسافرترین خط مترو خاورمیانه به طول ۳۷ کیلومتر که قرار است از ایستگاه شهید بهشتی تا ازگل، نیاوران و شهرک قائم در شمال شهر تهران ظرف مدت یک سال آینده تکمیل شود، برداشته شد.

درویش با بیان اینکه بسیاری کارشناسان مدیریت شهری از خط ۳ مترو تهران به دلیل داشتن شاخص‌های ویژه به عنوان یک پروژه مهم و کارآمد شهری در سال ۱۳۹۲ یاد می‌کنند، گفت: خط سه به دلیل قرار گرفتن در مسیر شهرهای اقماری و جابجایی مسافر از جنوب به شمال پایتخت و پوشش محلات و مناطقی چون اسماعیل آباد، ابراهیم آباد، یافت آباد، نعمت آباد، مولوی و میدان راه آهن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به عنوان یک دستاورد مهم شهری به شمار می‌رود.

وی افزود: در این خط از روشهای مختلف حفاری بهره گرفته شده است و از بافت فرسوده و قدیمی شهر تهران و موانع بسیار متعدد تاسیسات شهری عبور کرده است.

مدیر عامل شرکت مترو تهران و حومه به ساخت ایستگاه‌ها و اجرای ریل‌گذاری به موازات پیشرفت دستگاه حافری تونل به فاصله اندک از زیر خطر ۲ مترو که در حال بهره برداری است اشاره کرد و گفت:‌این خط بیشترین ایستگاه‌های تقاطعی را با خطوط یک‌، چهار، شش، هفت و هشت مترو تهران دارد، به طوری که در ایستگاه چهار راه ولیعصر (عج) با خطر چهار، در ایستگاه میدان ولیعصر (عج) با خط شش، در ایستگاه شهید بهشتی با خط یک و در ایستگاه مولوی با خط هفت تقاطع دارد.

وی تاکید کرد: خط سه مترو تهران سهم مهمی را در ایجاد خطوط ریلی منسجم و به هم پیوسته درون شهری و ایجاد مسافرت راحت برای شهروندان تهرانی ایفا می‌کند در حقیقت این خط بیشترین دسترسی به تمام خطوط مترو تهران را دارا می‌باشد.

درویش دو میلیون متر مکعب خاکبرداری، ۵۰۰ هزار متر مکعب بتون‌ریزی و ۱۱۰ هزار متر مربع فضای زیربنایی ایستگاه‌ها را از دیگر ویژگی‌های بخش جنوبی خط سه مترو تهران برشمرد و افزود: این خط از هفت بزرگراه، شش میدان اصلی شهر عبور می‌کند و برای ساکنان بزرگراه آزادگان، سعیدی، رسالت، صیاد شیرازی و ارتش دسترسی به مترو فراهم می‌شود.

وی افزود: فاصله متوسط بین ایستگاه‌ها در این خط در بخش جنوبی یک هزار و ۲۰۰ متر می‌باشد که برای تسهیل در دسترسی شهروندان به ایستگاه‌ها برای هر ایستگاه دو ورودی در نظر گرفته شده است که در میادین اصلی به چهار ورودی افزایش پیدا می‌کند.

درویش ادامه داد: این خط ظرفیت جابجایی یک میلیون مسافر در روز را دارد که طبیعتا این ظرفیت با پیوستن تدریجی ناوگان به خط میسر می‌شود. همچنین این خط در شرایطی آماده بهره برداری می‌شود که ایستگاه‌های منیریه، راه آهن، قلعه مرغی، جوادیه و آزادگان می‌توانند به مسافران سرویس‌دهی کنند ولی قطارها تا زمان تکمیل ایستگاه‌های شهرک شریعتی، یافت‌آباد و نعمت‌آباد در این سه ایستگاه توقف نخواهند داشت.
برچسب ها: خط مترو ، خاورمیانه
ارسال به دوستان