۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۲۵۲۹۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۵ - ۱۸-۱۲-۱۳۹۲
کد ۳۲۵۲۹۴
انتشار: ۱۸:۱۵ - ۱۸-۱۲-۱۳۹۲

درباره بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین انتخابات جهان

صحنه برای برگزاری گسترده ترین، پیچیده ترین و طولانی ترین انتخابات عمومی بر روی کره زمین با اعلام رسمی تاریخ های برگزاری انتخابات شانزدهمین مجلس نمایندگان هند (لوک سابا) آماده شد.

به گزارش ایرنا،کمیسیون انتخابات هند اواخر هفته قبل اعلام کرد که این رویداد سیاسی برای گزینش اعضای شانزدهمین لوک سابا در9مرحله درفاصله هفتم آوریل الی 12می سال 2014برگزار خواهد شد و نتیجه آن نیز در16می اعلام می شود.

انتخابات لوک سابا بخاطر گسترگی وسعت خاک و کثرت جمعیت هند درچندین مرحله به منظور تضمین امنیت رای مردم هند برگزار می شود. هند هفتمین کشور وسیع و دومین کشور پرجمعیت درجهان می باشد.

بیش از814میلیون نفر(بیش ازجمعیت کل اروپا) نمایندگان خود را در شانزدهمین لوک سابا از طریق فشار دکمه ای دریکی از یک میلیون و 200 هزار دستگاه رای گیری الکترونیکی درحدود 930 هزار محل اخذ رای انتخاب خواهند کرد.

تعداد رای دهندگان دراین انتخابات حدود 100میلیون نفر بیش از تعداد آنان درانتخابات سال 2009 مجلس نمایندگان هند است .

هزاران نیرو از جمله 120هزار نیروی امنیتی مامور برگزاری این انتخابات در شرایط جوی مختلف هند از صحرای سوزان ایالت راجستان گرفته تا کوهپایه های برفی رشته کوه هیمالیا و جزایر کوچک در اقیانوس هند خواهند شد.

استفاده از دستگاه های الکترونیکی در برگزاری انتخابات عمومی در هند از سال 2004 آغاز شده است. این دستگاه ها در پایان هر مرحله انتخابات تحت تدابیر شدید امنیتی به اتاق های ویژه ای منتقل و درآنجا تحت نظارت دقیق نهادهای امنیتی و ذیربط تا برگزاری آخرین مرحله انتخابات نگاه داشته می شوند. به احزاب سیاسی و نامزدها نیز اجازه داده می شود که بر آنها نظارت کنند.

دستگاه های الکترونیکی رای گیری امسال دکمه ای خواهند داشت که رای دهندگان هندی خواهند توانست با فشار آن همه نامزدهای موجود را در فهرست رد کنند.

حدود 23میلیون تن از رای دهندگان دراین انتخابات یعنی حدود سه درصد ازکل رای دهندگان درهند، در گروه سنی 18 الی 19 سال قرار دارند.

پیش بینی نتیجه انتخابات شانزدهمین لوک سابا در حال حاضر دشوار است ولی از نظرسنجی های عمومی و صحبت های مردمی در هند چنین بر می آید که حزب راستگرای بهارتیاجاناتا (بی جی پی) که بیش از یک دهه است از قدرت کنارگذاشته شده در مقایسه با احزاب دیگر از جمله حزب حاکم کنگره در یک موقعیت بهتر قرار دارد.

گزارش های منتشره در رسانه های محلی نیز نشان می دهد ˈنارندرا مودیˈ سروزیر ایالت گجرات و نامزد بی جی پی برای سمت نخست وزیری درمقایسه با دیگر مدعیان این پست مهم اجرایی از جمله ˈراهول گاندیˈ معاون رییس حزب کنگره از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

درحال حاضر سه گروه سیاسی عمده یعنی ائتلاف مترقی متحد تحت رهبری حزب کنگره، ائتلاف دمکراتیک ملی تحت رهبری حزب بهارتیا جاناتا (بی جی پی) و جبهه سوم متشکل از هفت حزب منطقه ای و چهار حزب چپگرا خود را برای رقابت بر سر کسب حداکثر تعداد کرسی های لوک سابا آماده می کنند.

جبهه سوم مدتها است که از تشکیل دولتی درهند عاجز مانده است و یک ائتلاف غیرکنگره و غیر بی جی پی تنها یکبار در تشکیل دولت در هند موفق بوده است.

هندی ها درسال 1977به دولت حزب جاناتادال درمخالفت با حزب کنگره بخاطراقدام نخست وزیر وقت هند خانم ایندراگاندی به اعلام وضعیت اضطراری دراین کشور رای دادند.

چند دولت دیگر غیرکنگره و غیر بی جی پی که ازآن موقع تاکنون در تشکیل دولت موفق بوده اند یا از سوی یکی از این دو احزاب عمده حمایت و یا بوسیله آنها سرنگون شدند.

هند از سال 1989 تاکنون به وسیله دولت های ائتلافی اداره می شود و انتظار می رود که دولت آتی این کشور نیز بخاطر ناتوانی احزاب کنگره و بی جی پی در کسب اکثریت قاطع کرسی های لوک سابا به صورت ائتلافی تشکیل شود.

از نظرسنجی های عمومی اخیر چنین بر می آید که موقعیت حزب کنگره روز به روز ضعیف می شود و از نظر برخی ناظران سیاسی اگر بی جی پی نیز در کسب حمایت احزاب منطقه ای ناکام شود، تشکیل یک دولت جبهه سوم حتمی می باشد.

جبهه سوم شامل چندین رهبر مهم سیاسی منطقه ای از قبیل نیتیش کمار (سروزیر بیهار)، خانم جایالالیتا (سروزیر تامیل نادو)، نوین پاتنایک (سروزیر اوریسا) و اچ.دی.دی. گورا (یازدهمین نخست وزیر هند و رهبر حزب جاناتا دال سکولار) است ولی مشکل اصلی این جبهه فقدان یک رهبر واحد می باشد بطوریکه برخلاف بی جی پی و کنگره، تاکنون نتوانسته نامزدی را برای سمت نخست وزیری برای افکار عمومی هند معرفی و جابیاندازد.

احزاب منطقه ای، بدون توجه به چشم انداز جبهه سوم، نقش حساسی را در تشکیل دولت آتی هند ایفا خواهند کرد چون حتی یک حزب کوچک دارای 10 الی 20 عضو در لوک سابا نیز می تواند توازن قدرت را در عصر دولت های ائتلافی بهم بزند.

37حزب در لوک سابای کنونی نماینده دارند که 11 تای آنها دارای 10 الی 20 عضو می باشند.

البته حزب جدید ˈعام آدمیˈ تحت ریاست آرویند کجریوال که عملکرد بسیار خوبی را از خود در انتخابات اخیر مجلس دهلی نشان داد نیز خود را برای کسب جایگاهی در صحنه ملی و سیاسی هند آماده می کند.

عده ای از کارشناسان سیاسی در هند معتقدند که این حزب می رود بصورت بزرگترین خطر برای بی جی پی در انتخابات شانزدهم لوک سابا و در نتیجه برای نامزد نخست وزیری این حزب یعنی نارندرا مودی درآید.

آرویند کجریوال رییس این حزب سروزیر 15 ساله حزب حاکم کنگره را در انتخابات اخیر مجلس دهلی شکست داد و وی اکنون در نظر دارد که از حوزه انتخاباتی نارندرا مودی یعنی ایالت گجرات نامزد شود.

شانزدهمین لوک سابا تا اول ماه ژوئن با حضور 545 عضو تشکیل خواهد یافت. 543 تن از آنان از طریق انتخابات به این مجلس راه خواهند یافت و دو تن دیگر را رییس جمهور به عنوان نمایندگان جامعه انگلو - ایندین (Anglo-Indian) هند منصوب خواهد کرد.

یک حزب یا تشکل سیاسی به حداقل 272 عضو در لوک سابا برای تشکیل دولت نیاز دارد.

کمیسیون انتخابات هند پیش بینی کرده که برگزاری انتخابات شانزدهمین لوک سابا حدود 600 میلیون دلار برای دولت این کشور هزینه در بر خواهد داشت.
برچسب ها: انتخابات ، هند ، لوک سابا
ارسال به دوستان
هل دادن یخ بزرگ در وسط شهر (فیلم) کاهش شدید بارش ها در سال جاری ؛ ۳۰ استان ایران تشنه است پیش‌بینی هواشناسی از ۱۰ روز بارش برف در ایران عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند