۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۲۵۹۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۲۱-۱۲-۱۳۹۲
کد ۳۲۵۹۰۴
انتشار: ۱۵:۳۴ - ۲۱-۱۲-۱۳۹۲

وزیر ارشاد: از یدالله رویایی دعوت نکردیم/ توقیف مطبوعات آخرین راه حل است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره‌ی دعوت از یدالله رویایی (شاعر)، توقیف روزنامه‌ها،عملکرد صداوسیما و مجمع عمومی اخیر خانه‌ی سینما به برخی سوالات پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، علی جنتی بعد از پایان جلسه هیات دولت به همراه نوبخت سخنگوی دولت و همچنین نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران حضور پیدا کرد.

خبرنگاران صحبت‌های مرا ضبط کنند

او در ابتدای سخنان خود با تاکید بر اینکه خبرنگاران در کنار اینکه صحبت‌های او را یادداشت می‌کنند ضبط نیز بکنند و با گلایه از اینکه در برخی از موارد آنچه را که مطرح کرده بعضا در رسانه‌ها مقداری تحریف شده است در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود از یدالله رویایی (شاعر) برای حضور در ایران دعوت شده است، گفت: وی در خارج از کشور است و از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوتی از وی صورت نگرفته است.

توقیف مطبوعات آخرین راه حل است

جنتی همچنین در زمینه توقیف برخی روزنامه‌ها و اینکه رئیس جمهور تاکید کرده که توقیف روزنامه‌ها آخرین راه‌حل است، گفت: همانطور که اشاره کردیم توقیف مطبوعات آخرین راه‌حل است و در قانون نیز این موضوع به نوعی دیده شده است.

وی افزود: مجموعه تخلفات و یا جرائمی که در قانون مطبوعات آمده متنوع است و در اجرای مجازات‌ها نیز نوعی تدریج دیده می‌شود و همانطور که اشاره شد توقیف مرحله آخر است و در هیات نظارت بر مطبوعات نیز همین روش تدریج اعمال می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در مورد بسیاری از تخلفات تذکر شفاهی داده می‌شود که این تذکر شفاهی ممکن است از طریق تماس تلفنی یا دعوت مدیر مسئول صورت بگیرد و این تذکرات جایی دیده و یا بیان نمی‌شود. بعد از تذکرات شفاهی تذکرات کتبی است چرا که برخی از تخلفات نیازمند به تذکر کتبی است و در صورتی که این تذکرات کتبی موثر واقع نشد، بحث تغییر مدیر مسئول نشریه و یا صاحب‌امتیاز آن مطرح می‌شود که این مرحله بعد از تذکر کتبی است.

جنتی افزود: معنای این موضوع این است که مدیر مسئول فعلی صلاحیت کار را ندارد و باید فرد جدیدی جایگزین آن شود.

این عضو تیم فرهنگی دولت ادامه داد: بخشی از مجازاتی که در قانون مطبوعات پیش‌بینی شده بحث مجازات توقیف است که این توقیف می‌تواند موقت یا دائم و ارجاع به دادگاه باشد و در نهایت نیز مجازات لغو پروانه در نظر گرفته شده است.

وی گفت: همانطور که اشاره کردم این حالت تدریجی هم اکنون نیز در هیات نظارت اعمال می‌شود ولی احیانا ممکن است برخی از مسائل در نحوه تدوین قانون با مصادیق خارجی پیش بیاید، مثلا ممکن است یک تخلفی صورت گرفته باشد و این تخلف را برخی از اعضا با بخشی از قانون مطبوعات تطبیق دهند که منجر به دادن تذکر شود . در برخی نیز ممکن است این تخلف را به نوعی تطبیق دهند که باعث توقیف شود.

تلاش ما این است که روزنامه‌ای توقیف نشود

جنتی ادامه داد: تلاش نمایندگان دولت در هیات نظارت این است که حداقل امکان این است که تصمیمات به توقیف روزنامه نینجامد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: گاهی نوع تخلف به گونه‌ای است که ممکن است مثلا اهانت به مقدسات یا اهانت مستقیم به مقام معظم رهبری و رئیس جمهور شده باشد و این دو جایی است که اگر تذکرات گذشته، تاثیری نداشته باشد منجر به توقیف می‌شود.

وی در مورد نوع تعامل صدا و سیما با دولت گفت: من احساس می‌کنم که در مجموع نوع برخورد و تعامل صدا وسیما با دولت مثبت است.

جنتی با اشاره به عضویتش در کارگروه اطلاع‌رسانی و تبلیغات در ارتباط با بحث هدفمندی یارانه‌ها گفت: ما در این کارگروه و در بحث اجرای هدفمندی یارانه‌ها شاهد همکاری صمیمانه و نزدیکی صدا و سیما در ارتباط با زمینه‌سازی برای اجرای فاز دوم هدفمندی هستیم و صدا و سیما همکاری خوبی با این کارگروه دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: براساس هماهنگی‌هایی که صورت گرفته برخی از شخصیت‌های خبره قرار است در برنامه‌های مختلف صدا و سیما حضور پیدا کنند و دیدگاه‌های دولت را در ارتباط با هدفمندی یارانه‌ها و مسائل مرتبط با آن بیان کنند و افکار عمومی را روشن کنند و همانطور که اشاره شد همکاری خوبی بین دولت و صدا وسیما در حال انجام است.

وی افزود: البته من گله‌مند هستم از برخی از برنامه‌های صدا و سیما در ارتباط با برخی از مسائل فرهنگی چرا که بعضا دیده می‌شود به خصوص در ایام اخیر که در برخی از مواقع در قالب‌های برنامه‌های مختلف مانند "صرفا جهت اطلاع" در بیان مطالب یک طرفه عمل می‌کنند در صورتی که باید دیدگاه مسئولان فرهنگی نیز مدنظر قرار بگیرد.

جنتی افزود: ولی در مجموع جهت‌گیری‌ها و همکاری‌ها مثبت و خوب است.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص درخواست رئیس سازمان سینمایی مبنی بر به تعویق افتادن برگزاری مجمع عمومی خانه سینما گفت: این مجمع قرار بود دیروز برگزار شود، البته همانطور که می‌دانید اصناف مختلف همچون کارگردانان، تصویربردارن،‌ چهره‌پردازان در حوزه سینما فعال هستند که هر کدام بایستی جداگانه خود را ثبت کنند جدا از اینکه در نظام صنفی ثبت‌نام کرده‌اند باید به عنوان مجموعه فرهنگی نیز خود را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ثبت کنند که تا دیروز ظهر که من پیگیری کردم برخی از این تشکل‌ها هنوز ثبت‌نام نکرده بودند. علی‌رغم پیگیری‌ای که از سوی ما صورت گرفته بود، برخی از آنها مدارک خود را کامل ارائه نکرده بودند و نواقصی در مدارک آنها بود،‌ ما نیز گفتیم که این ثبت‌نام‌ها باید تکمیل شود و بعد از آن مجمع برگزار شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در واقع ما برای اجرای قانون اعلام کردیم که این برگزاری مجمع به تعویق بیفتد تا این ثبت‌نام‌ها و مدارک کامل شود و پس از آن مجمع برگزار شود.

ارسال به دوستان